9 επεισόδια. Άρτια δουλειά. Εξαιρετικές υποκριτικές. Υψηλή αισθητική. Εκπληκτικό φινάλε. Το Maestro ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρώτου μισού της σεζόν και η απόδειξη πως μπορούμε να κάνουμε πολύ ωραίες παραγωγές, που ναι, αξίζει να ταξιδέψουν και παγκόσμια μέσω του Netflix.

Οι όμορφοι Παξοί φιλοξένησαν μια ιστορία δολοφονίας κι εμείς γίναμε μάρτυρες ενός ξετυλίγματος κουβαριού για το πώς φτάσαμε στον θάνατο του Χαράλαμπου. Τι μεσολάβησε πριν και ποιος τελικά κρύβεται πίσω από αυτόν. (Δεν θα κάνουμε spoilers.) Αν κάτι έφερε την επιτυχία στο Maestro, δεν ήταν μόνο ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και το ταλέντο του, αλλά όλο το cast. Ακόμα και η Χαρούλα Αλεξίου, η τραγουδίστρια που γέννησε εξίσου πολιτισμό στην Ελλάδα, ήταν μια αποθέωση, με το πόσο υπέροχα πλαισίωνε τον ρόλο της.

Μάλιστα, στο χθεσινό επεισόδιο, που έλαβε χώρα το πολυσυζητημένο φεστιβάλ, η Χαρούλα Αλεξίου τραγούδησε ξανά, μετά την απόσυρση της από το τραγούδι. Τραγούδησε την «Προσευχή» και συγκίνησε τόσο πολύ τον κόσμο, που στο Twitter έγινε πρώτο trend, με διθυραμβικά σχόλια. Λίγη ώρα μετά το φινάλε, η Χαρούλα Αλεξίου ανέβασε στο Instagram το απόσπασμα από την ερμηνεία της, ενώ έγραψε στη λεζάντα: «Τίποτα δεν τελειώνει… Έχει μέλλον αυτή η ιστορία… όλοι έχουν!».

Αυτό που κρατάμε, γιατί φυσικά και η Μαρία Καβογιάννη ήταν τρομερή για ακόμη μια φορά, αλλά και η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, που ύψωσε ανάστημα στον σύζυγό της, είναι το γεγονός πως όσο φτάναμε στην σκηνή της δολοφονίας, η σειρά μας θύμισε τις crime σειρές του Netflix, που μας έχει βρει το ξημέρωμα. Τίποτα δεν έχει να ζηλέψει το Maestro. Και κάτι μας λέει πως οι Παξοί το καλοκαίρι, θα κάνουν πάταγο. Αν μια φορά έκαναν, τώρα θα βουλιάξουν.

Το Maestro θα επιστρέψει για τον δεύτερο κύκλο, τον οποίο μάλλον θα αργήσουμε να δούμε αλλά χαλάλι.