Οι ελληνικές σειρές έχουν πάρει ξανά «τα πάνω τους» τα τελευταία χρόνια, μετά την επανάσταση που έφερε στο τηλεοπτικό τοπίο ο ερχομός της σειράς του Ant1 «Άγριες Μέλισσες». Το κοινό φαίνεται πως αγαπάει πολύ την ελληνική μυθοπλασία και είναι έτοιμο να ανταμείψει τα τηλεοπτικά δίκτυα που επενδύουν σε σωστές παραγωγές, με τα αντίστοιχα νούμερα τηλεθέασης.

Το 2023, η ελληνική τηλεόραση θα συλλογικά θα στραφεί ξανά στις ελληνικές σειρές ώστε να προσελκύσει τους τηλεθεατές, μετά από μία σεζόν που «Σασμός», «Γη της Ελιάς» και άλλες ελληνικές σειρές σάρωσαν τα νούμερα τηλεθέασης. Ανάμεσα στις νέες παραγωγές που θα φέρει ο επόμενος χρόνος, θα έχουμε και 7 ολόκληρες σειρές οι οποίες θα είναι βασισμένες σε (ελληνικά) μυθιστορήματα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του bovary, οι παραγωγοί των ελληνικών καναλιών θα επιστρατεύσουν διασκευασμένα σενάρια για να φέρουν στις οθόνες μας νέες, ενδιαφέρουσες ιστορίες.

O Νίκος Κουτελιδάκης επιστρέφει στην ΕΡΤ με την τηλεοπτική μεταφορά του «Κατάδικου» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη. Η σειρά σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει προγραμματιστεί για το 2023.

Γυρίσματα ξεκίνησε ήδη το «Φλόγα και άνεμος», που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου και έρχεται επίσης για λογαριασμό της ΕΡΤ σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και σενάριο Ρένας Ρίγγα. Αφορά τον έρωτα του Γεωργίου Παπανδρέου και της ηθοποιού Κυβέλης ενώ στους ηθοποιούς που θα την απαρτίσουν συγκαταλέγονται και οι: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Άρης Λεμπεσόπουλος, η Πέγκυ Σταθακοπούλου και Αργύρης Πανταζάρας.

Επίσης, μετά από τις θετικές κριτικές που έλαβε το «Καρτ ποστάλ» από κοινό και κριτικούς, άλλη μία ιστορία βασισμένη σε βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ θα μεταφερθεί στην μικρή οθόνη. Η κρατική τηλεόραση έχει κάνει άλλη μία συμφωνία με την Αγγλίδας συγγραφέα που αγαπάει πολύ την χώρα μας, με τίτλο «Μια νύχτα του Αυγούστου». Η δραματική σειρά διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’50 και τη σκηνοθεσία της έχει αναλάβει η Ζωή Σγούρου. Αφορά, όπως και το «Νησί» αποικία λεπρών στη Σπιναλόγκα που κλείνει. Ενώ τα γλέντια ξεκινούν και οι υγιείς συναντούν τους θεραπευμένους όλα παγώνουν μετά από δύο πυροβολισμούς.

Τέλος, και ο Γιώργος Γκικάπέππας ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει τηλεοπτική σειρά για την ΕΡΤ, το «Βραχιόλι της φωτιάς» από το ομότιτλο βιβλίο της Εβραίας συγγραφέως Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου. Το σενάριο υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης και θα πρωταγωνιστεί η Νένα Μεντή, που επιστρέφει στην τηλεόραση μετά από χρόνια. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από μια οικογένεια αστών Ισπανοεβραίων της Θεσσαλονίκης του 1917 και την ιστορία της. Όταν όλα καταρρεύσουν, ένας τσιγγάνος, θα σώσει την οικογένεια την τελευταία στιγμή και τους μεταφέρει στον καταυλισμό του.

Στον Alpha αναμένεται να δούμε την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του Θάνου Αλεξανδρή «Αυτή η νύχτα μένει», που έχει γίνει ταινία από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο το 1996 και θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία της Κίρκης Κάραλη το 2016. Ο σκοτεινός κόσμος των «σκυλάδικων» της δεκαετίας του ΄80 ξεδιπλώνεται μέσα από ιστορίες ανθρώπων, που έζησαν τη νύχτα σε αυτό το βιβλίο-μαρτυρία του Αλεξανδρή. Η εν παραγωγή φαίνεται πως είχε προκαλέσει ένα «θρίλερ» μετά από διαμάχη με το MEGA, το ετοίμαζε μια αντίστοιχη σειρά σε πρωτότυπο σενάριο των Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρου Καλκόβαλης, των «μυαλών» πίσω από το σενάριο των Άγριων Μελισσών. Μάλιστα, οι ίδιοι, με ανάρτησή τους στα social media, μοιάζουν απογοητευμένοι από τις εξελίξεις, καθώς ήταν πρώτοι εκείνοι που είχαν ανακοινώσει την ιδέα τους. Η σειρά που θα είχε τον τίτλο «Ντέρτι» και θα είχε στην καρέκλα του σκηνοθέτη τον Λευτέρη Χαρίτου, επίσης από τις Άγριες Μέλισσες. Η σειρά αναβλήθηκε προς το παρόν, με την «τριάδα» αυτή να ετοιμάζει ένα αστυνομικό σίριαλ για το MEGA που θα διαδραματίζεται γύρω στο 1918.

Στον ΑΝΤ1 ετοιμάζεται με σειρά με θρησκευτικό περιεχόμενο, το «Μαύρο Ρόδο», που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη. Κεντρική  ηρωίδα είναι η μοναχή Ελισάβετ, η οποία, επιστρέφοντας στο πατρικό της σπίτι ύστερα από χρόνια απουσίας, καλείται να διαλέξει αν θα ακολουθήσει τον δρόμο του Θεού, ή θα αλλάξει πορεία για χάρη του έρωτα, που βρίσκει στο πρόσωπο του Δημήτρη.

Τέλος, επιστρέφει στο Open o Μανούσος Μανουσάκης για το δεύτερο μέρος της σειράς «Κόκκινο Ποτάμι», που βασίζεται στο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη. Αν και τα γεγονότα του βιβλίου εξαντλήθηκαν στον πρώτο κύκλο με τους περισσότερους ήρωες να σκοτώνονται, υπάρχει ακόμη η Ιφιγένεια και το μωρό της, που διασώθηκαν. Η σειρά πρόκειται να ασχοληθεί με το οδοιπορικό των Ποντίων και την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα, κάτω από τη σκιά της Μικρασιατικής καταστροφής. Θα πρωταγωνιστούν ο Όμηρος Πουλάκης και η Αναστασία Παντούση.

Κεντρική φωτογραφία: «Κόκκινο Ποτάμι», πρώτη σεζόν/ Open TV

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Νίκος Κοκλώνης: Το νέο του ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο στον Pablo Escobar

Σασμός: Η σκηνή που αποθέωσε όλη η Ελλάδα

Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: Αυτό είναι το πρόβλημα υγείας που την «έβγαλε εκτός» Survivor