Κάθε φορά που βλέπουμε παιδιά που συμμετείχαν σε επιτυχημένες ελληνικές σειρές, -τότε που η ελληνική τηλεόραση απαρτιζόταν από πραγματικά καλές κωμωδίες ή δραματικές παραγωγές που άφησαν εποχή- πώς είναι σήμερα, παθαίνουμε το ίδιο σοκ. Κάθε φορά.

Το πώς έχουν αλλάξει, ενώ εμείς τους έχουμε στο μυαλό μας όσο ήταν στα μικράτα τους, θα μας προκαλεί αυτή την έκπληξη ακόμα κι αν έχουμε δει σε κάποια φάση της ζωής μας την εξέλιξή τους.

Παιδιά ηθοποιοί που ακόμα θυμόμαστε ατάκες τους, που μεγάλωσαν, που έγιναν αγνώριστοι ενήλικες, που άφησαν την υποκριτική ή την συνέχισαν. Θυμηθήκαμε λοιπόν πέντε πρόσωπα, τα εξής:

Παναγιώτης Φιλιππαίος (Είσαι το ταίρι μου)

Ο Παναγιώτης Φιλιππαίος υποδύθηκε τον Μιλτιάδη στην επιτυχημένη σειρά «Είσαι το ταίρι μου». Ο Μιλτιάδης ήταν ο γιος της Αννέτας και του Παναγιώτη, για όσους δεν θυμούνται. Ο Παναγιώτης Φιλιππαίος δεν ασχολήθηκε περαιτέρω με την υποκριτική, στην οποία εντάχθηκε από μικρή ηλικία, μόλις στα 9 έτη, και πλέον εργάζεται ως graphic designer.

Σάββας Σαλίπας (Ευτυχισμένοι Μαζί)

Ο μικρός «Γιαννάκης» από τη σειρά «Ευτυχισμένοι Μαζί», ήταν από τα πιο αγαπητά παιδιά στην ελληνική τηλεόραση, εξαιτίας του ρόλου του. Ο Σάββας Σαλίπας πρόσφατα τελείωσε τη θητεία του στον στρατό, πήρε το πτυχίο του στις ναυτιλιακές σπουδές και πλέον, όπως ο ίδιος είπε, τον αναγνωρίζουν περισσότερο από το προφίλ του στο TikTok.

Ο Σάββας δεν έχει έκτοτε συμμετάσχει σε κάποια ελληνική σειρά, ωστόσο είναι ανοιχτός σε προτάσεις. Πάντως μπορεί να έχουν περάσει κάποια χρόνια από τη σειρά, ωστόσο ο Σάββας φέρνει πολύ σε αυτό το μικρό παιδί του «Ευτυχισμένοι Μαζί».

Μάνος Τσαγκαράκης (Το Νησί)

Πριν 13 χρόνια προβλήθηκε στην ελληνική τηλεόραση η πιο ωραία παραγωγή σε σειρά. Ο λόγος προφανώς για το «Νησί», που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με το καστ να συγκλονίζει με τις ερμηνείες του. Μέρος αυτού του καστ ήταν και Μάνος Τσαγκαράκης, που υποδύθηκε τον Δημήτρη Λεμονιά. 

Τον Δημήτρη, ο οποίος έχει γίνει πραγματικά αγνώριστος, δεν τον είδαμε σε άλλη σειρά έκτοτε, μέχρι να εμφανιστεί στον «Σασμό», ως φίλος του Νικηφόρου και του Μανώλη. Ο ίδιος είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη του πως η υποκριτική δεν είναι ένα επάγγελμα που έχει στο μυαλό του, αφού τα ναυτιλιακά τον ενδιαφέρουν περισσότερο. 

Δημήτρης Νταούλης (Λατρεμένοι μου γείτονες) 

O τηλεοπτικός Μιχαλάκης Μουστοξύδης, κατά κόσμον Δημήτρης Νταούλης, που συμμετείχε στη σειρά «Λατρεμένοι μου γείτονες», μπορεί να μην έχει πρωταγωνιστεί σε άλλες παραγωγές, ωστόσο η υποκριτική δεν έχει φύγει τελείως από τη ζωή του. 

Ασχολείται με το θέατρο, ενώ όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξη του, η δραματική σχολή δεν του «βγήκε» ωστόσο ανακάλυψε πως του αρέσει η σκηνοθεσία περισσότερο. Πάντως, ο Δημήτρης Νταούλης δεν έχει καμία σχέση με τον μικρό Μιχάλη. 

Μαρία Γαλέτα (Άκρως Οικογενειακόν)

Τη «Λίλα» την γνωρίσαμε το 2001 από την επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 Aκρως Οικογενειακόν, στην οποία υποδύονταν την σκανδαλιάρα κόρη του Θεοτοκάτου. Η Μαρία Γαλέτα, που την υποδύθηκε σε επεισόδια του δεύτερου κύκλου (στον πρώτο ήταν η Ιφιγένεια Καλούτσα), είναι πλέον παντρεμένη και μητέρα ενός κοριτσιού. 

Σήμερα η Μαρία Γαλέτα εργάζεται ως φαρμακοποιός, μία ειδικότητα που σπούδασε, ενώ όπως λέει η ίδια με πολλή περηφάνια το σημαντικότερο συμβάν στη ζωή της ήταν η γέννηση της κόρης της.