Τα τελευταία χρόνια η ελληνική μυθοπλασία έχει δώσει πολύ μεγάλη βάση και στη μουσική επένδυση μιας σειράς και βλέπουμε πολύ συχνά intro τραγούδια σε ελληνικές σειρές να γίνονται αγαπητά ακόμα και σε κόσμο που δε βλέπει αυτές τις σειρές. Τρανό παράδειγμα ο Σασμός. Αυτό δεν υπήρχε τόσο παλαιότερα, αλλά πάντοτε οι παραγωγές ήθελαν να δώσουν ένα πολύ χαρακτηριστικό τραγούδι τίτλων, το λεγόμενο intro, στις σειρές τους.

Κάποια intro τραγούδια έχουν αφήσει το στίγμα τους τόσο στον τηλεθεατή όσο και στην ελληνική μουσική. Το «Τι πρέπει τι δεν πρέπει» που έπαιξε στους Ψίθυρους Καρδιάς, το «Μη Μου Λες Αντίο» στην ομώνυμη σειρά, το «Δώσε μου λιγάκι ουρανό» στη σειρά «Το Σημάδι Του Έρωτα» ή το «Είχα Κάποτε Μια Αγάπη» στο «Της Αγάπης Μαχαιριά», είναι χαρακτηριστικά τραγούδια που έκαναν και τεράστια επιτυχία.

Υπάρχουν όμως κι αυτές οι σειρές, οι κωμικές, που τα intro τραγούδια τους έμειναν σε λίγους και μόνο τα σκληρά μαχίμια και οι «παλαιολιθικοί» τα θυμούνται. Κι εμείς, ως 35άρηδες, έχουμε ακόμα καλή μνήμη για να σας τα παρουσιάσουμε.

Αυτά είναι τα 7 intro τραγούδια σε σειρές των 90s-00s που δεν θυμάσαι

Πάτερ Ημών

Κυκλοφόρησε το 1994, κράτησε δύο σεζόν και ο Κώστας Καρράς ήταν αυτός που τραγούδησε το intro, με τις δύο κόρες του στη σειρά να βοηθάνε στα φωνητικά και στις δεύτερες.

Αραχτοί & Λάιτ

Ένδοξο δείγμα της μουσικής κουλτούρας της εποχής που ένωνε το ροκ με τη ντίσκο. Η σειρά προβλήθηκε το 1994 στον ΑΝΤ1 με πρωταγωνιστές πρόσωπα που χάθηκαν από ένα σημείο και μετά, όπως ο Φράνκο Αλφόνσο και η Αριέλ Κωνσταντινίδη ή η Άννα-Μαρία Λογοθέτη. Πρέπει να ήταν όμως και η πρώτη τηλεοπτική προσπάθεια για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ενώ το κεντρικό τρίο των αγοριών συμπλήρωνε ο Λαέρτης Μαλκότσης.

Love Sorry

Αν δεν ήταν ο Θάνος Καλλίρης, το τραγούδι θα είχε αποκλειστικά κριντζ χαρακτήρα, αφού όλοι οι ηθοποιοί απαγγέλουν τους στίχους. Η σειρά θρυλική, ο Χαλκιάς ως υδραυλικός άφησε εποχή, κυκλοφόρησε στο MEGA το 1994.

Τα Μπακούρια

Με Αλκίνοο Ιωαννίδη σε μια σπάνια συμμετοχή σε σειρά, η σειρά αφηγείτο την ιστορία τριών φίλων που δεν έβρισκαν κοπέλα ούτε με σφαίρες. Το intro έχει ως και καρναβαλίστικη εσάνς, η σειρά προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 το 1992 και ήταν αυτή η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση της Ελένης Μενεγάκη.

Στον Αστερισμό της Γραβάτας

Βλάσσης Μπονάτσος πρωταγωνιστούσε στη σειρά, αυτός θα έλεγε και το τραγούδι τίτλων. Ο άνθρωπος που μας χάρισε το υπέροχο «There is noone like me» στους Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη, μας έδωσε το υπέροχο «Εμένα», άφησε ως παρακαταθήκη και αυτή την κομματάρα. Η σειρά προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 το 1993.

Για Μια Γυναίκα κι Ένα Αυτοκίνητο

Τι να πει κανείς για αυτή τη σειρά που μας σύστησε την πανέμορφη Λίνα Σακκά και έκανε τον ανδρικό πληθυσμό να την ερωτευτεί σφόδρα πίσω στο 2001 που προβλήθηκε στον ΑΝΤ1. Καθότι η ίδια στη σειρά ήταν μια τραγουδιάρα σε πολύ λαϊκό μαγαζί που το είχε ένας Κρητικός μαφιόζος, έπρεπε και το τραγούδι τίτλων να είναι στο ίδιο πνεύμα.

Βότκα Πορτοκάλι

Η σειρά μπορεί να είναι θρυλική και αξιομνημόνευτη, αλλά το τραγούδι δεν το θυμούνται τόσοι πολλοί. Ως τραγούδι, είναι εξίσου εκνευριστικό και δένει με την σειρά που ήταν εκνευριστική, αλλά μόνο του έχει φάση. Προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 το 2001.