Η Αθήνα είναι τεράστια, είναι αχανής και αυτό ισχύει και στα μαγαζιά, στα μέρη που θες να πας με την παρέα σου για φαγητό και ποτό. Το GPS δεν θα σε βοηθήσει, οι οδηγοί της πόλης σε διάφορα σάιτ δεν είναι ιδιαιτέρως επεξηγηματικοί, αλλά ευτυχώς υπάρχουν άτομα που γυρίζουν, που περιπλανιούνται και ξέρουν να σε καθοδηγήσουν.

6 γνωστά πρόσωπα των social media, foodies, bloggers του lifestyle και του citylife, που αγαπούν να ανακαλύπτουν νέα μέρη για φαγητό (κυρίως αυτό) και ποτό, μοιράζονται με το Intronews τα αγαπημένα τους μέρη στην Αθήνα.

Six in the City στην Αθήνα

Σουρτούκω, Food Blogger, Wine Love & Citylife Human

Σουρτούκω αγαπημένα μαγαζιά στην Αθήνα

Αγαπημένο μέρος για σουβλάκι: Cookoomela για γύρο μανιταριών, αλλά ακόμα καλύτερο είναι το κεμπάπ φακής. Μπόνους, έχει από τις καλύτερες τηγανητές πατάτες που έχω φάει. Χοντροκομμένες, τραγανές, με τη φλούδα τους, έπος.

Αγαπημένο μέρος για πίτσα: Mario & Luigi The eatalians στα νότια με τέλεια πίτσα υψηλής υγρασίας, Nolio στα βόρια, Valteziana σε κέντρο. Αλλά πάντα περιμένω να ξεκινήσει το Athens Street Food Festival και να φάω την πίτσα του Luca e Fabio

Αγαπημένο μέρος για μαγειρευτά: Δίπορτο. 4-5 πιάτα, όλα νόστιμα, και από τα πιο όμορφα μαγαζιά της παλιάς Αθήνας. Αλλά δεν μπορώ να μην πω και το Pharaoh για φαγητό γιαγιάς, ψαγμένα κρασιά και ατμόσφαιρα φασάρα.

Αγαπημένο εστιατόριο: Αγαπημένο εστιατόριο είναι δύσκολος τίτλος, αλλά ένα εστιατόριο που ξεχωρίζω και δεν νομίζω έχει πάρει όση προβολή του αξίζει, είναι το Seawolf στο Κουκάκι. Θαλασσινά ελαφρώς πειραγμένα, μια από τις πιο ωραίες χταποδομακαρονάδες, ανοιχτή κουζίνα, ωραία αύρα και υπέροχα κρασιά.

Αγαπημένο wine bar: Πάντα για μένα αγαπημένο και στέκι θα είναι η Τανίνη αγάπη μου, που με μύησε στα φυσικά κρασιά. Από εκεί και πέρα, λατρεύω όλα τα wine bar, αυτά που πάω πιο συχνά είναι το Junior Does Wine με την ατμόσφαιρα bar του, το Gamay με το gamato όνομα και το new entry Επτά Μάρτυρες. 

Αγαπημένο μέρος για brunch: Σπάνια τρώω brunch έξω (σοκ), με την κλασική έννοια. Συνήθως τα ΣΚ θα με βρουν στους πάγκους του Black Salami να τρώω αβγά ή να τσακίζω κάποια από τα σάντουιτς στο ημιόρθιο, street brunch το λεγόμενο. 

Αγαπημένο spot για γλυκό: Είμαι παγωτατζού ξεκάθαρα. Ξεχωρίζω Django για το φυσικό παγωτό του, Dolce Far Niente για παγωτό τουλουμπάκι με τρέλα, και Επικ Gelato για πειραγμένες παραδοσιακές γεύσεις.

Τα στέκια σου στην Αθήνα: όποιο wine bar ανοίγει, θα με βρεις μέσα

Αγαπημένη σου περιοχή για να βγεις: Νεάπολη – Εξάρχεια και τριγύρω. Αφού είναι η πιο κουλ γειτονιά.

Το δικό σου comfort food: Μακαρονάδα. Σε μπολ. Πάντα. 

* Ακολούθησε τη Σουρτούκω εδώ.

Καρδερίνος, Content Creator, marketeer & Foodie

Καρδερίνος αγαπημένα μαγαζιά στην Αθήνα

Αγαπημένο μέρος για σουβλάκι: Αγαπημένο μέρος για σουβλάκι στη γειτονιά μου την Κυψέλη, είναι ο Γιώργος στην Αγίας Ζώνης. Είναι παραδοσιακός, λαδώνει την πίτα, έχει το πιο καθαρό καλαμάκι κοτόπουλο και έχει και μια τέλεια σως γιαουρτιού. Τώρα, για το κέντρο δε θα σου πω τα κλασσικά παλιακά, δηλαδή του Κώστα, του Λευτέρη κτλ., αλλά θα σου πω Hoocut με προβατίνα! Και ναι, θες 3 για να χορτάσεις όμως τα πληρώνεις με μεγάλη σου χαρά!

Αγαπημένο μέρος για πίτσα: Είναι σίγουρα πάνω από 5 τα μέρη που λατρεύω να πηγαίνω για πίτσα. Θα σου πω την Ettien Pizza που έχει καταπληκτικό ζυμάρι και πραγματικά πολλές επιλογές σε πίτσα. Εννοείται θα πω το ολοκαίνουριο Farina στη Στοά Σπύρου Μήλιου, που έχει την πιο λαχταριστή πίτσα με μορταδέλα, μασκαρπόνε και φιστίκι! Τέλος, δίνω και ένα σταθερό και καθαρό δεκάρι, αρκετά χρόνια στη Flower, που πιστεύω ότι είναι μια υπέροχη και comfort πίτσα.

Αγαπημένο μέρος για μπέργκερ: Θα πω με ένα στόμα – μια φωνή ότι το καλύτερο burger για εμένα στην Αθήνα είναι αυτό που κάνει ο Fahd στο Guerilla Chef burgers.

Αγαπημένο εστιατόριο: Νομίζω δεν έχω. Δηλαδή έχω φάει ωραία σε πολλά εστιατόρια αλλά δεν έχω κάποιο που θέλω να πηγαίνω συνέχεια. Αν πρέπει να διαλέξω όμως ένα θα πω, το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες που έχει μια φανταστική θεά για ηλιοβασίλεμα, πολύ ωραίο φαγητό και πολύ καλό σέρβις

Αγαπημένο μέρος για μαγειρευτά: Ο Αχιλλέας στα Εξάρχεια, η Κατσαρόλα στους Αμπελόκηπους, η Γειτονιά στην Κυψέλη, η Αρχόντισσα στη Βικτωρία. Μαγαζιά που πάω ξανά και ξανά και αξίζει να πάτε και εσείς!  

Αγαπημένο fine dining μαγαζί: Αν και δεν είμαι αυτός ο τύπος που κάθε weekend κλείνει ένα fine dining για να βάζει βαθμούς και να ζει νέες γαστρονομικές εμπειρίες, νομίζω ότι όσοι μένουμε στην Αθήνα πρέπει να απαντάμε το Delta!

Αγαπημένο wine bar: Επίσης δεν είμαι του κρασιού και σταθερά προτιμώ τα cocktails όταν είμαι σε μέρος για τσιμπι τσιμπι και το νερό όταν είμαι για φαγητό! Έχω πιει τέλεια ροζέ κρασιά όμως στο Santo Belto στην Κυψέλη, στον Heteroclitos στο κέντρο αλλά και στο Terroirist στο Χαλάνδρι. 

Αγαπημένο μέρος για brunch: Το καλύτερο brunch για εμένα είναι ψωμούρα στο χέρι και βόλτα στην Αθήνα! Τι κρατάω στο χέρι όμως; Σάντουιτς με μορταδέλα από το Black Salami, το σάντουιτς με το τυρί talegio από το Dope στην Κυψέλη, την τυρόπιτα ταψιού του Ρεμούνδου, αλμυρά κρουασάν από το Kora Bakery και ότι βγάζει ο φούρνος του Morning Bar. Φυσικά, το ίδιο απολαυστικό brunch για εμένα είναι οι τυρόπιτες στο Μαμ και τα φουρνιστά πιροσκί που βγάζουν οι ρωσίδες στο Kalinka Malinka.

Αγαπημένο spot για γλυκό: Οι πάστες στη Στάνη στην Ομόνοια. Είναι πάνω από 50 χρόνια εκεί και για κάποιο λόγο επιβιώνουν σε μια τόσο αφιλόξενη γειτονιά. Γλυκά που λατρεύω έχει και η Cremona στην Κυψέλη αλλά και το σεκέρ παρέ στον Χατζή στο Σύνταγμα.

Αγαπημένο κοκτειλάδικο: H Drupes Spritzeria στο Κουκάκι!

Τα στέκια σου στην Αθήνα: Νομίζω πιο συχνά θα με βρεις στα μαγαζιά της γειτονιάς μου και ειδικά σε αυτά που είναι πάνω στην Αγίας Ζώνης.  Λίγο πιο κάτω στο Green Park να λιάζομαι με τις ώρες αλλά και σε καφενεδάκια όπως του Καπετάν Μιχάλη που έχουν ελαφρύ τηγάνι και ξέρουν από καλό κεφτεδάκι! Τα ραντεβού μου για δουλειά ή με φίλους τα δίνω όλα στο Clemente στη Βουκουρεστίου που μοιάζει με bistro εξωτερικού και είναι super φιλικό με όλους!

Αγαπημένη σου περιοχή για να βγεις: Κυψέλη, Εξάρχεια, Ομόνοια, Σύνταγμα!

Το δικό σου comfort food: Οι παπαρδέλες ραγού με κρέμα πεκορίνο στο Nolio, το melt sandwitch στο Talkin Breads, η Ψαρόσουπα από την Κατσαρόλα στους Αμπελόκηπους και το πιο ελαφρύ κεμπάπ στην Αθήνα, που είναι στον Πανάγο στην Πλατεία Κυψέλης. 

* Ακολούθησε τον Καρδερίνο εδώ.

Seeyouspoon Athens, Food Blogger

Βαλεντίνη Κοττάκη Seeyouspoon αγαπημένα μέρη στην Αθήνα

Αγαπημένο μέρος για σουβλάκι: Η μεγαλύτερη σχέση της ζωής μου είναι ο Μπίλης στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στη Νίκαια, ένα παραδοσιακό συνοικιακό σουβλατζίδικο με το καλύτερο σουβλάκι που έχω δοκιμάσει και πίστεψε με έχω φάει πολλά! Αλλά και για κάτι πιο σύγχρονο θα πω το Hoocut με αγαπημένη επιλογή το χοιρινό. 

Αγαπημένο μέρος για πίτσα: Ένας είναι ο ναός, Peccati di Gola στη Γλυφάδα! Ωστόσο πρόσφατα επισκέφθηκα την Lollobrigida στο Μικρολίμανο του Πειραιά και ξετρελάθηκα με την Estrella, μια φανταστική πίτσα σε ξυλόφουρνο.

Αγαπημένο μέρος για μπέργκερ: Ασφαλώς  το Sam’s burger στο Κουκάκι και αν με ρωτάς μου άρεσαν όλα. Ναι τα δοκίμασα όλα! Και πάντα μα πάντα θα λατρεύω το Duke από Burger Join. 

Αγαπημένο μέρος για μαγειρευτά: Στη Λόντζα της γειτονιας στα Εξαρχεια έχω απολαύσει τα πιο «γιαγιαδίστικα» πιάτα, απλά και πεντανόστιμα. Τοπ επιλογή επίσης, το κουζουλό στην Ηλιούπολη, με ωραίες κλασσικές, κρητικές, σπιτικές συνταγές. Δοκίμασε το αντικριστό και ΣΙΓΟΥΡΑ τα λουκάνικα. 

Αγαπημένο εστιατόριο: Λατρεύω την Χονολουλού στη Νέα Σμύρνη, έχει τρομερή αισθητική και φοβερές γεύσεις, αγαπημένο πιάτο η χοιρινή μπριζόλα και το συκώτι ρακόμελο.  Η Κόκκινη Σβούρα στο Χαλάνδρι είναι ένα μαγαζί που τα έχει όλα με ένα μοναδικά δικό της χαρακτήρα και έναν χαμούλη από γεύσεις. Τα πιο ωραία κεφτεδάκια της μέχρι τώρα ζωής μου. 

Αγαπημένο fine dining: Το Zurbaran στο Κολωνάκι με διαφορά! Εκεί πρωτογνωριστήκαμε με το πλέον αγαπημένο μου πιάτο όλων το Iberico Paccheri. Μια φορά στη ζωή σου δοκίμασε το. 

Αγαπημένο wine bar: Το Corks & Forks στον Πειραιά το γνώρισα το 2015 και από τότε κόλλησα. Τρομερά πιάτα, σωστό pairing με τα κρασιά, πλούσιες γεύσεις συν ότι έχει το πιο ακραίο banoffee ever. 

Αγαπημένο μέρος για brunch: Ο Τόλης στη Νικαια δύσκολα θα κατέβει από το βάθρο, όσο τουλάχιστον έχει στο μενού το τούμπανο waffle crispy chicken. Αμέσως επόμενο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το Wanna Flirt, εκεί κερδίζουν τα γλυκά. 

Αγαπημένο μέρος για γλυκό: Ζαχαροπλαστείο που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς είναι ο Ασλάνογλου στη Νίκαια, με τρομερά μικρασιάτικα γλυκά, δοκίμασε το γαλακτομπούρεκο και θα με θυμηθείς. Επίσης λατρεύω ότι έχει να κάνει με το Choureal, προσωπική επιλογή κρέμα patisserie/ λευκή σοκολατα/ σοκολατα καραμέλας και φραγκοστάφυλο. 

Αγαπημένο κοκτέιλαδικο: Κόκκινος Λωτος και Clumsies για μένα είναι τα καλύτερα αν και τελευταία ξανά ερωτεύομαι τον Bretto. 

Τα στέκια σου στην Αθήνα: Το πιο cool μαγαζί με κατάλογο τη θήκη μιας βιντεοκασέτας, ενυδρείο, μηχάνημα για κουκλάκια, απίθανο vibe και μουσικάρες είναι το Uncle Tan στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά. Επίσης, ο Ελέφαντας στον Κορυδαλλό είναι το μαγαζί των φοιτητικών μου χρονων με αυθεντικά κοκτέιλ και σούπερ reggae-soul ρυθμούς. 

Αγαπημένη περιοχή να βγεις: Λατρεύω τον Πειραιά, είναι μια δωρεάν ψυχοθεραπεία συν ότι έχει φοβερά μαγαζιά. Αγαπώ τη Νέα Σμύρνη, θέλω να βγαίνω περισσότερο Κυψέλη και σταθερή αξία είναι το Παγκράτι. 

Το δικό σου comfort food: Shakshouka γιατι είναι νόστιμο και εύκολο και όσο και αν θα φανεί σε κάποιον περίεργο αγαπώ τον τραχανά, με κάνει να νιώθω οικεία και ζεστά. 

* Ακολούθησε την Seeyouspoon εδώ.

Ζωή από το Traveleatrepeat.gr, Food & Travel Blogger

Traveleatrepeat αγαπημένα μέρη στην Αθήνα

Αγαπημένο μέρος για σουβλάκι: Αν και τρώω πάρα πολύ σπάνια σουβλάκι, μ’αρέσει ο ‘Πρόεδρος’ , να πηγαίνω όταν θέλει η παρέα. Είναι αλυσίδα, έχει σε πολλά μέρη στην Αθήνα. Ξέρω ότι έχουν δικό τους κεντρικό παρασκευαστήριο και προσέχουν την ποιότητα των χειροποίητων κρεάτων τους. Παίρνω τυλιχτό ή kebab!

Αγαπημένο μέρος για πίτσα: Πηγαίνω στο Pracsitele, ένα Ιταλικό στην Πραξιτέλους στην Αθήνα. Παραγγέλνω οπωσδήποτε τη σαλάτα με την μπουράτα και τα ντοματίνια και μετά συνήθως την pizza Funghi με μανιτάρια και λάδι τρούφας! 

Αγαπημένο μέρος για μπέργκερ: Το Juicy Grill στον Χολαργό, με τηγανητές γλυκοπατάτες οπωσδήποτε! Είναι το αγαπημένο μου junk food, συνήθως με παρασέρνει ο αδερφός μου να πάμε!

Αγαπημένο μέρος για μαγειρευτά: Στης μαμάς…χαχα! Δεν έχω στέκι για μαγειρευτά, καθώς μαγειρεύω συχνά σπίτι. Κατάγομαι από 2 νησιά και έχω νόστιμες επιρροές στην κουζίνα μου!

Αγαπημένο εστιατόριο: Πηγαίνω πολύ συχνά στο Louis Bistrot στο κέντρο. Μ’ αρέσουν τα γαλλικά vibes (μου θυμίζουν τις σπουδές μου στη Γαλλία), το ευγενέστατο προσωπικό και φυσικά τα πιάτα του. Έχω δοκιμάσει όλο τον κατάλογο, προτείνω να ξεκινήσετε με το sweet pumpkin ριζότο! Έχει και ωραία κρασιά.

Αγαπημένο fine dining μαγαζί: Το Nikkei Cueva στο Κολωνάκι. Συγκλονιστικές ασιατικές γεύσεις, με επιρροές από το Περού. Υπέροχα cocktails επίσης. Το προσωπικό είναι τόσο έμπειρο, που απορώ κάθε φορά πως θυμούνται by heart όλα αυτά που περιλαμβάνει το κάθε πιάτο-αριστούργημα. Το χειμώνα νιώθεις σαν να είσαι μέσα σε μια cozy σπηλιά (Cueva εξάλλου σημαίνει σπηλιά, γι’αυτό είναι το concept της διακόσμησης) και μ’αρέσει πολύ και ο καλοκαιρινός ανοιχτός χώρος, απέναντι. 

Αγαπημένο wine bar: Θα έλεγα το Oinoscent, στη Βουλής. Ποικιλία κρασιών και το απαραίτητο συνοδευτικό τσίμπι-τσίμπι μαζί. Νομίζω πλέον δεν πίνω σκέτο κρασί, σχεδόν πάντα το συνδυάζω με έστω ένα ωραίο πιάτο.

Αγαπημένο μέρος για brunch: Τελευταία μου ανακάλυψη είναι το Abby Brunch στην Αργυρούπολη. Χορταστικές μερίδες, μεγάλη ποικιλία σε αλμυρά και γλυκά πιάτα, αφράτα pancakes – είναι το τρίο της επιτυχίας για τα ΣΚ που έχω χρόνο να πάω για brunch 

Αγαπημένο spot για γλυκό: Λίγες είναι οι φορές που πηγαίνω μόνο για γλυκό κάπου. Συνήθως θα έχει προηγηθεί γεύμα πριν. Το γλυκό που μ’αρέσει και θα έβγαινα άνετα μόνο για αυτό, είναι το Hot Fudge Brownie στο Hard Rock Cafe, στην Ανδριανού. Τεράστιο, χορταστικό, σοκολατένιο, όπως πρέπει.

Αγαπημένο κοκτειλάδικο: Οταν θα βγω για cocktails, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχω ωραία θέα! Μ’ αρέσει στο Kalua Athens, είναι το rooftop στο ξενοδοχείο Nyx Hotel, λατρεύω να βγαίνω στην Αθήνα και να βλέπω την Ακρόπολη

Τα στέκια σου στην Αθήνα: Για επαγγελματικά meetings, επιλέγω το winter garden του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Είναι κεντρικά (στο Σύνταγμα), ήσυχα, το ιδανικό μέρος για συναντήσεις και συζητήσεις, για ένα σύντομο καφέ ή τσάι. 

Για καφέ με την παρέα, μας αρέσει το Butterfly All Day Bar στο Χαλάνδρι, είναι ένας χαρούμενος κήπος μέσα στην πόλη, ένα φιλικό περιβάλλον, στο οποίο μπορεί να ξεκινήσεις με καφέ, μετά να συνεχίσεις με φαγητό και να καταλήξεις με ποτάκι, είναι για όλες τις ώρες.

Αγαπημένη σου περιοχή για να βγεις: Βγαίνω πολύ συχνά στο κέντρο και στο Χαλάνδρι. Γενικά όπου κανονίσουμε με την παρέα. Το χειμώνα θα πάω περισσότερο βόρεια, ενώ το καλοκαίρι προτιμώ τα νότια

Το δικό σου comfort food: Μαγειρεύω συχνά. Το δικό μου comfort food είναι σουτζουκάκια με ρύζι. Αυτό που απολαμβάνω, αλλά δεν φτιάχνω εγώ, είναι οι λαχανοντολμάδες και το πατατάτο (Αμοργού).

* Ακολούθησε την Traveleatrepeat.gr εδώ.

Μαρία Τσουκαλά, Founder του Lifestyle Magazine Moretrends & TravelGreece, Lifestyle Blogger

Moretrends Μαρία Τσουκαλά αγαπημένα μέρη στην Αθήνα

Αγαπημένο μέρος για σουβλάκι: Tylixto στη Βουλιαγμένη, το σουβλάκι στη γκουρμέ έκδοσή του! Καταπληκτικό φαγητό με θέα τον κόλπο της Βουλιαγμένης.

Αγαπημένο μέρος για πίτσα: Ramino Resto στη Γλυφάδα, μικρό, ζεστό μαγαζί με αυθεντικές ιταλικές γεύσεις. Λατρεύω να κάθομαι στα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο, με ένα δροσερό λευκό ποτήρι κρασί και να απολαμβάνω την αγαπημένη μου πίτσα Funghi al tartufo, με φρέσκιες τρούφες.

Αγαπημένο μέρος για μπέργκερ: La Meat Maison στην Κηφισιά. Ένα από τα καλύτερα burger της πόλης! Αν και δεν είμαι fan του burger, το συγκεκριμένο από νοστιμότατο μπιφτέκι olive Wagyu με διπλό μπέικον και τσένταρ και με γευστικότατα καραμελωμένα κρεμμύδια μέσα σε ωραίο μπριός …είναι απλά όνειρο!

Αγαπημένο μέρος για μαγειρευτά: Γιουβετσάκια στη Γλυφάδα, σπιτικό φαγητό με ατμόσφαιρα παραδοσιακής ταβέρνας. Μαμαδίστικες συνταγές, με απίθανες γεύσεις και με καλές πρώτες ύλες.

Αγαπημένο εστιατόριο: Για κρέας στο OX Athens στο κέντρο. Μια συναρπαστική εμπειρία γευσιγνωσίας για όσους αναζητούν την απόλαυση του ποιοτικού κρέατος! 

Για ιταλικό στο Monzu στην Κηφισία. Δημιουργική, ιταλική κουζίνα με άρωμα Ελλάδας. Συγκλονιστικές γεύσεις, σ’ ένα μαγευτικό περιβάλλον.

Για θαλασσινά στο Labros στη Βουλιαγμένη. Διάσημος προορισμός, για ολόφρεσκο ψάρι και θαλασσινά, με τραπέζια μπροστά στην θάλασσα, στον κόλπο της Βουλιαγμένης. Επιδιώκω να κλείνω τραπέζι την ώρα του ηλιοβασιλέματος, καθώς η θέα από εκεί είναι μαγική!

Αγαπημένο fine dining μαγαζί: Le Pavillon στο Χαλάνδρι, το απόλυτο γαστρονομικό ταξίδι, σ΄ένα ειδυλλιακό περιβάλλον! Ο Γάλλος chef Jean Charles Metayer, παντρεύει αρμονικά την εξαιρετικής ποιότητας μεσογειακή και κυρίως ελληνική πρώτη ύλη, με γαλλικές τεχνικές υψηλής γαστρονομίας. Το λατρεύω!

Αγαπημένο wine bar: Vibo Bistrot στη Γλυφάδα, ένα all day μαγαζί, που αγάπησα από την πρώτη στιγμή, το έκανα στέκι μου και πλέον είναι η πρώτη μου επιλογή όταν βρεθώ στη Γλυφάδα. Το Vibo είναι το ιδανικό μέρος για τους λάτρεις του κρασιού, καθώς διαθέτει μια πλούσια λίστα με ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.

Αγαπημένο μέρος για brunch: Όβεν στη Γλυφάδα: άνοιξε σχετικά πρόσφατα και έχει γίνει αγαπημένος μου προορισμός για τις πρωινές εξόδους. Καλός καφές, ωραία σάντουιτς με δικό τους ψωμί και καλοφτιαγμένα πιάτα με αυγά. Τί άλλο θες;

Αγαπημένο spot για γλυκό: Mappemonde Restaurant Bar & Lounge στο ξενοδοχείο Athens Capital Hotel – MGallery Collection, η Pastry Chef Κωνσταντίνα (Νάντια) Μακρυγιάννη κάνει θαύματα! Και το λέω εγώ που δεν είμαι λάτρης των γλυκών. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κάθεσαι σε αυτή την υπέροχη βεράντα με θέα την Αθήνα και να απολαμβάνεις τις μαγικές γεύσεις της Νάντιας.

Αγαπημένο κοκτειλάδικο: The Clumsies στο κέντρο της Αθήνας: σταθερά, τα καλύτερα cocktails της πόλης!

Τα στέκια σου στην Αθήνα: Επειδή μένω νότια, προτιμώ όταν βγαίνω εκτός δουλειάς να παραμένω στην περιοχή. Μου αρέσει να πηγαίνω σε μαγαζιά στη Γλυφάδα και τη Βουλιαγμένη. Κάποια από αυτά είναι το Sofi’s Eatery και το Peninsula στη Βουλιαγμένη, το νέο Cova Astir Marina στη μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης και φυσικά μεγάλη αδυναμία έχω στο Avra Bar στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Στη Γλυφάδα το Ark είναι ένα μέρος που επισκέπτομαι συχνά, στο γκολφ το Colonial και θα επαναλάβω ότι το αγαπημένο μου στέκι είναι το Vibo.

Αγαπημένη σου περιοχή για να βγεις: Οπουδήποτε στα νότια προάστια με θέα θάλασσα!

Το δικό σου comfort food: Το αγαπημένο μου comfort food είναι η κοτόσουπα αυγολέμονο. Μου ξυπνάει μνήμες και με γεμίζει θαλπωρή. Μπορώ να τρώω κοτόσουπα μέχρι να «σκάσω»!

* Ακολούθησε τη Μαρία Τσουκαλά εδώ κι εδώ.

Λένα Χαριζόπουλος, Lenasblackbook, Communicator σε modern lifestyle & premium hospitality brands

Λένα Χαριζόπουλος city spots Αθήνα

Αγαπημένο μέρος για πίτσα: Tre sorelle στην Πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι

Αγαπημένο μέρος για μπέργκερ: Στο Ekiben by birdman

Αγαπημένο μέρος για μαγειρευτά: Το Οικείο στο Κολωνάκι

Αγαπημένο εστιατόριο: Όλα τα εστιατόρια του Μποτρίνι

Αγαπημένο fine dining μαγαζί: Delta Restaurant & Le Pavillon στο Ψυχικό

Αγαπημένο wine bar: Αυτή την στιγμή το Atole το οποίο δεν είναι wine bar, είναι new age mexican restaurant αλλά μου αρέσει το μπαρ του και η λίστα κρασιών του, έτσι τρώω και πίνω κρασιά στην μπάρα του. Το Eteroclito είναι all time classic, μου αρέσει και το Gamay που είναι new kid on the block.

Αγαπημένο μέρος για brunch: Μεγάλη Βρεταννία

Αγαπημένο spot για γλυκό: Οτιδήποτε βρίσκεται στη Γαλλία

Το δικό σου comfort food: Πίτσα με κόκκινο κρασί

* Ακολούθησε τη Λένα εδώ κι εδώ.