Η Γλυφάδα είναι… Γλυφάδα. Τόσο απλά, τόσο σύνθετα. Σαν κι αυτήν δεν έχει τίποτα άλλο στην Αθήνα. Είναι μια περιοχή με τη δική της εντελώς προσωπικότητα. Κοσμοπολίτικη, σύγχρονη, γεμάτη ενέργεια και πρωτοποριακή.

Είναι το Νο1 spot στα νότια προάστια – με διαφορά από το όποιο 2ο. Με ορισμένα μαγαζιά που πολύ αγαπάμε, με μαγαζιά που είτε μόλις άνοιξαν (με ορμή και καλώς εννοούμενη τρελα) είτε έχουν παγιωθεί στο χώρο και στο χρόνο. Για τον απλό λόγο πως ποιοτικά και πρακτικά βρίσκονται στο σημείο που πρέπει. Πάμε να τα δούμε; Φύγαμε!

Αθήνα: 15 μαγαζιά στη Γλυφάδα που τα «σπάνε»

Basegrill

Το όνομά του το έφτιαξε στο Περιστέρι, εκεί έγινε συνώνυμο του νόστιμου κρέατος, από βοδινό ταρτάρ ως το φημισμένο συκωτάκι του(ς).

Στη Γλυφάδα μόλις άνοιξε, στο σημείο που ήταν παλιά το Hard Rock Cafe. Με τη φιλοδοξία να γίνει σημείο αναφοράς και «εκεί στο νότο». Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία πως θα τα καταφέρει.

Ζησιμοπούλου 5 & Λαζαράκη

Venus Healthy Project

Ακόμα μια νέα άφιξη στη Γλυφάδα, γι’ αυτούς που προσέχουν τι τρώνε, που θέλουν να συνδυάζουν το νόστιμο με το υγιεινό.

Yogurt bowls, overnight oats, μπάρες, energy balls. banana bread, πρωτεϊνικά cheesecake, έρχονται να δέσουν καταπληκτικά με λαχταριστούς φρέσκους χυμούς, smoothies και protein shakes. Όλα με τις θερμίδες τους ως πληροφορία, για να ξέρεις ακριβώς πόσο «καύσιμο» ρίχνεις στον οργανισμό σου.

Αρτέμιδος 9

Bardo

Και ναι, ξανά μια καινούρια προσθήκη στο «οπλοστάσιο» της Γλυφάδας. Ένα all day μαγαζί που φιλοδοξεί να παγιωθεί ως στέκι.

Πολύ δυνατό το brunch του, όχι πως υστερούν τα υπόλοιπα πιάτα που βγαίνουν από την κουζίνα. Και το βράδυ, η φάση γίνεται «χορός και κέφι»…

Λαοδίκης 31

Ol’South Bar & Que

Αν δεν μπορείς εσύ να πας στην Αμερική, έρχεται η Αμερική σε σένα! Στη Γλυφάδα, πιο σωστά. Δεν έχει παρά λίγους μήνες που άνοιξε και είναι ήδη το real deal.

Γεύσεις του αμερικανικού νότου για να σε ξετρελάνουν, έρχονται στο τραπέζι σου σε γενναίες μερίδες, λαχταριστές, λαχταριστές. Αυθεντικές δημιουργίες BBQ, θα παίρνεις τις μπίρες δυο δυο…

Γούναρη 101

Pasta Viva

Να μη φάμε και λίγα (ή πολλά) ζυμαρικά, λίγο (ή πολύ) πίτσα; Στη Γλυφάδα έχουμε το μαγαζί που κατέχει το αντικείμενο όσο λίγοι.

Πλήθος επιλογών, αποκλείεται να μη βρεις αυτό που θα σου κλέψει την καρδιά. Ειδικά καθώς συνοδεύεται με φιλική διάθεση και προσιτές τιμές.  

Μαραγκού 7

Blends mix and match

Τhe place to be, ο ορισμός. Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ζεις την εμπειρία με όλους τους τρόπους που πρέπει.

Ένα πολυδιάστατο μέρος δομημένο σε τρία επίπεδα, φημίζεται δικαίως για τα κοκτέιλ του, αλλά και τη ψαγμένη του κουζίνα.

Πλατεία Νυμφών

Just Burgers

«Λέμε πως έχουμε το καλύτερο burger στην Γλυφάδα», μας ενημερώνουν και εμείς μια ερώτηση έχουμε μόνο: Μόνο Γλυφάδα; Γιατί αυτό το καλούδι που σερβίρουν, σε διάφορες εκδοχές, είναι… διαδημοτικός θρίαμβος!

Άριστης ποιότητας υλική, συνεχής αναζήτηση και φαντασία, το αποτέλεσμα είναι απλώς εξαιρετικό. Σταθερή αξία.

Λαοδίκης κ Βασιλέως Γεωργίου Β 10

Lima

Ξεκινάμε με το πιο σημαντικό: Το φαγητό είναι υπέροχο, ανακαλύπτεις τα μυστικά μιας όσο και τόσο γνωστής κουζίνας, της περουβιανής, και πραγματικά η έκπληξη είναι άκρως ευχάριστη.  

Συνδυάζεται με φανταστικό χώρο και πολύ καλή μουσική, χρειάζεται και κάτι παραπάνω; Όχι. Είμαστε υπερπλήρεις.

Φοίβης 17

Αθήνα

Tyson pub

Εδώ θα απολαύσεις την μπίρα σου έχοντας τη δυνατότητα να διαλέξεις ανάμεσα σε πλήθος εκλεκτών προτάσεων. Θα το συνοδεύσεις επίσης με «ψαγμένους» μπιρομεζέδες, οι οποίοι έχουν λάτιν επιρροές.

Κοντά στον 1,5 χρόνο έχει που άνοιξε στη Γλυφάδα αυτή η παμπ και έχει ήδη αποκτήσει περισσότερο από πελάτες, φίλους.   

Κύπρου 18

La Casa di Giorgino

Ένα ιταλικό εστιατόριο που μόνο τυχαία δεν έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές γι’ αυτό που προσφέρει. Πόσο καλό είναι; Τα άδεια πιάτα που θα βλέπεις μπροστά σου στο τραπέζι στο φινάλε θα το εξηγούν καλύτερα από 1.000 λέξεις.

Οι γεύσεις είναι υπέροχες, η πρώτη ύλη αξιοποιείται και αναδεικνύεται στο ακέραιο, bravissimo.

Κύπρου 30-32

Αθήνα

Nuera

Ένα μενού που συνδυάζει έμπνευση και ικανότητα. Ένα μενού που φτιάχτηκε με τα υψηλότερα των στάνταρ. Σε ένα πολυτελές και σύγχρονο μπιστρό, που ξέρει τι ζητάει και τι προσφέρει.

Ένας πληθωρικός all-day χώρος, η κουζίνα και το μπαρ συνεργάζονται αρμονικά και περίτεχνα, προσφέροντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Kύπρου 57

Mikro

Μίνιμαλ αλλά τόσο… large σε όλα του. Ένα μπαρ όπως τα αγαπάμε, με καλά ποτά, καλή μουσική, ωραίο κόσμο και μπόλικο κέφι.

Τα πάρτι που διοργανώνει, οι φημισμένοι DJs που συχνά πυκνά καλεί, φτιάχνουν έναν πανίσχυρο μαγνήτη που έλκει κόσμο συνεχώς, από όλη την Αθήνα.

Λαοδίκης 33

Boracay

Φαίνεται η μέριμνα και η σπουδή που έχει πέσει σε κάθε πιάτο, σε κάθε σπιθαμή του χώρου. Ασιατική κουζίνα σε υψηλότατο επίπεδο, με σεβασμό στην παράδοση και το βλέμμα στο μέλλον.

Παλιά, το Boracay ήταν στη Βούλα, αλλά το 2022 κίνησε για Γλυφάδα. Με την ίδια, αδιαπραγμάτευτη, ποιότητα σε οτιδήποτε προσφέρει.

Γιαννιτσοπούλου 6

Peccati di Gola

Ο κόσμος κάνει ουρές για να απολαύσει τις ιταλικές νοστιμιές που προσφέρει αυτή η φημισμένη τρατορία, ο κόσμος ξέρει.

Ειδικά η (ναπολιτάνικου τύπου) πίτσα, είναι μαστορική, από τις καλύτερες εκεί έξω, ό,τι toppings και να επιλέξει κάποιος για συνοδευτικό.

Κύπρου 50

Winenona

Χωρίς wine bar θα σας αφήναμε; Όχι δα! Ειδικά καθώς μιλάμε για κάτι που μόλις έφτασε στη Γλυφάδα, δίνοντας με το καλημέρα το κάτι παραπάνω στην περιοχή.

Με πάνω από 100 ετικέτες και πεντανόστιμο φαγητό για να συνδυάσεις το κρασί σου, θα καταλάβεις με τη μία πως το Winenona ήρθε για να μείνει στην Αθήνα.

Φιλικής Εταιρείας & Γιαννιτσοπούλου