Σε μια συνάντηση φτιαγμένη στον παράδεισο της βιώσιμης μιξολογίας, το Great Sunday Club του Avra καλωσορίζει το Alquímico από την Καρταχένα και το The Bar Ιn Front Οf Τhe Bar από την Αθήνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, την Κυριακή 26 Μαΐου που θα είναι γεμάτη από κοκτέιλ υψηλού επιπέδου.

Από τις 18:30 έως τις 23:00, δύο από τα Καλύτερα 50 Μπαρ του Κόσμου και πρωταθλητές της Γης θα αναδείξουν καινοτόμα ποτά φτιαγμένα με προϊόντα από τον κήπο του Avra. Η εκδήλωση σηματοδοτεί επίσης την έναρξη του δεύτερου έτους του ετήσιου Seasonal-Original-Sustainable Cocktail Menu του Avra, παρουσιάζοντας τέσσερα τοπικά συστατικά μέσω των διάφορων εποχιακών τους καταστάσεων.

Ένα εμπνευσμένο πικνίκ στον κήπο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στις 14:00, οι δημιουργοί των μπαρ και οι συνεργάτες τους θα φιλοξενήσουν ένα πικνίκ στους κήπους του Avra. Ανοιχτό σε μέλη της βιομηχανίας των μπαρ καθώς και σε «ανήσυχους» επισκέπτες, είναι μια ευκαιρία για να μοιραστούν και να ανακαλύψουν καινοτόμες, μελλοντικές ιδέες.

«Στο Avra, η σύνδεση με ανθρώπους που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο βιωσιμότητας με εμάς είναι βασική αξία», σχολιάζει η Bar Manager του Avra, Manon Kapfer. «Αφορά την ανταλλαγή ιστοριών καινοτομίας και δημιουργίας και το να κάνουμε βήματα μπροστά μαζί. Θέλουμε να δείξουμε πως είναι εφικτό να αλλάξουμε τη βιομηχανία των μπαρ με διασκεδαστικό, δημιουργικό και φιλικό προς τον πλανήτη τρόπο».

Αυτή την Κυριακή μπορείς να πιεις κοκτέιλ από το 9ο καλύτερο μπαρ του κόσμου

Κοκτέιλ από το Alquímico, Καρταχένα – Jean Trinh, Miguel Mora και Paola Oviedo

Στην 9η θέση των Καλύτερων 50 Μπαρ του Κόσμου και νικητής του Ketel One Sustainable Bar Award 2020, το Alquímico αξιοποιεί τη ζωντανή ενέργεια της Καρταχένα σε τρεις ορόφους μιας μετατρεπόμενης έπαυλης. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο ιδιοκτήτης Jean Trinh προσκάλεσε το προσωπικό του και τις οικογένειές τους να δημιουργήσουν μια οραματική νέα φάρμα: καλλιεργώντας συστατικά, ζώντας κοινοτικά, υποστηρίζοντας την τοπική κοινότητα και καθιερώνοντας μια ουσία αλληλεγγύης που μπορείτε να γευτείτε σε κάθε δημιουργικό κοκτέιλ του Alquímico.

Οι επιλογές κοκτέιλ από το Alquímico έχουν ως βάση το O/Purist και το Mataroa Gin.

The Bar Ιn Front Οf Τhe Bar, Αθήνα – Αλέξανδρος Τσελεπής, Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος και Συμεών Παπανικολάου

Το The Bar Ιn Front Οf Τhe Bar (Νούμερο 98 στα Καλύτερα Μπαρ του Κόσμου) είναι ένα τολμηρό και ιδιόμορφο cocktail street bar στο κέντρο της Αθήνας που διευθύνουν οι φίλοι Αλέξανδρος Τσελεπής και Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος. Οι πινακίδες και το design που τραβούν την προσοχή των επισκεπτών είναι τόσο φρέσκα όσο το καθημερινό μενού του μπαρ που αλλάζει −μια μικρή επιλογή από αντισυμβατικά και πρωτότυπα ποτά που παρασκευάζονται ακολουθώντας τη zero-waste φιλοσοφία. Δημιουργικοί και γενναιόδωροι, οι φίλοι δημοσιεύουν τις συνταγές τους στο Instagram του μπαρ για να ενθαρρύνουν τους πειραματισμούς στο σπίτι.

Οι επιλογές κοκτέιλ από το The Bar Ιn Front Οf Τhe Bar έχουν ως βάση το Boatyard Gin & Vodka.

Avra, Αθήνα – Manon Kapfer

Η οικοδέσποινα των συντρόφων της στη βιωσιμότητα είναι η Bar Manager του Avra και λάτρης της φύσης, Manon Kapfer. Στο Avra, η Manon και η ομάδα της δημιουργούν σύγχρονη αλχημεία από το εργαστήριο μιξολογίας τους στον χώρο. Το Seasonal-Original-Sustainable Cocktail Menu του Avra για το 2024 εξερευνά το μέλι, το λεμόνι, το μήλο και την ελιά.

Αυτή την Κυριακή μπορείς να πιεις κοκτέιλ από το 9ο καλύτερο μπαρ του κόσμου

Οι επιλογές κοκτέιλ από το Avra έχουν ως βάση το O/Purist.

* Για περισσότερα τσέκαρε εδώ.