Αν μας έλεγαν να πούμε το καλύτερο μπεργκεράδικο στην Ελλάδα, τότε το Balboa στη Θεσσαλονίκη θα έμπαινε άνετα στην τελική 5άδα μας και θα διεκδικούσε σθεναρά τον τίτλο. Δεν ξέρουμε αν το μπέργκερ του θα κατακτούσε την πρωτιά, αλλά θα είχε πολύ μεγάλες πιθανότητες. Κι αυτό γιατί δεν συναντάμε συχνά ένα μαγαζί που να μας κόβει τη μιλιά. Σε αυτό το κείμενο για παράδειγμα, δεν ξέρουμε τι να γράψουμε. Τι να πεις και τι να καταφέρεις να περιγράψεις…

Αν και υποστηρίζουμε πάντα τις λέξεις απέναντι στην εικόνα, αυτή τη μάχη την έχουμε ήδη χάσει και θα αναγκαστούμε να αναγνωρίσουμε την ανωτερότητα του αντιπάλου. Και στο Balboa αυτά που θα δεις δε χωράνε ούτε σε λέξεις, ούτε στο στομάχι σου μάλλον. Είτε γιατί είναι υπερτούμπανα είτε γιατί δε σου πάει η καρδιά να χαλάσεις αυτούς τους πίνακες ζωγραφικής, αυτές τις μαξιμαλιστικές εικόνες, αυτά τα χρώματα. Τα μπέργκερ του είναι σαν να τα ζωγράφισε ο Καντίνσκι ή ο Ιερώνυμος Μπος!

Ένα μπεργκεράδικο που κάνει πράξη τις φαντασιώσεις σου

Κι η εικόνα όμως έχει αντίπαλο που δεν μπορεί να κερδίσει. Τον συνδυασμό γεύσεων και υλικών στα μπέργκερ του. Θα φας για παράδειγμα το Mac ‘n’ Cheese Burger ή το Buttermilk Fried Chicken και θα ξεχάσεις μέχρι και πώς σε λένε.

Θα φας το BOBW (με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, potato roll, iceberg, μαγιονέζα, buttermilk κοτόπουλο, cheddar sauce, πικάντικο μέλι, cheddar & τηγανητό κρεμμύδι) ή το Smashed Bacon ‘n’ Beef Cheeseburger (με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια ribs, cheddar, μπέικον, potato roll, iceberg, τηγανητό κρεμμύδι, sour cream, μαγιονέζα & smoky Bo BBQ sauce) και θα έχεις χορτάσει μέχρι βαθιά στην ψυχούλα σου.

Γενικότερα, το μπέργκερ τους εδώ το έχουν όπως τα τυλιχτά στη Θεσσαλονίκη. Αν είναι να το φας, ας είναι όσο πιο μεγάλο γίνεται και με όσο περισσότερα υλικά. Και άφθονες σάλτσες για το γλίστρημα.

Στο Balboa το μπέργκερ απογειώνεται χάρη και στις πατάτες του, τις τραγανιστές potato rolls που είναι το θεσσαλονικιώτικο ισοδύναμο του potato twister των TGIF.

Επιτέλους κάποιος «πολλαπλασίασε» τα μπέργκερ

Αυτό όμως για το οποίο το Balboa με ανάγκασε να γράψω αυτό το κείμενο, είναι ότι με ένα μόνο προϊόν του, αποδεικνύει ότι ακούει τον καταναλωτή. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάναμε όλοι μας αν είχαμε το δικό μας μαγαζί για μπέργκερ; Θα είχαμε στα προϊόντα μια επιλογή για να πάρει κάποιος ειδική συσκευασία με 3-4 διαφορετικά μπέργκερ, ώστε να μη χρειαστεί να παραγγείλει 4 διαφορετικές φορές για να τα δοκιμάσει και να ξέρει ποιο του αρέσει περισσότερο.

Στο Balboa έχουν το Burger Box με 3 ζευγάρια μπέργκερ, 3 ζεύγη δηλαδή με διαφορετικές επιλογές από τα μπέργκερ που φτιάχνουν, μαζί με πατάτες. Έτσι, με 50 ευρώ σχεδόν, μπορείτε να χορτάσετε 3 άτομα και να έχετε δοκιμάσει δύο επιλογές. Και την επόμενη φορά να πάρετε πάλι το ίδιο. Έτσι, στην 3η φορά, θα ξέρετε ποιο μπέργκερ σας αρέσει περισσότερο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Balboa θα βρεις κι άλλα εντυπωσιακά πράγματα, όπως τα σάντουιτς ή κάποιες γλυκές επιλογές αν πας για brunch ή και τα milkshakes. Θα νιώσεις σαν να είναι σε αμερικανικό diner, απλώς με 5-6 επίπεδα πιο πάνω στην αισθητική του χώρου.

* Το Balboa θα το βρεις στην Παύλο Μελά, στο 42, στη Θεσσαλονίκη. Αν είσαι Θεσσαλονικιός κάνεις παραγγελία online ή τηλεφωνική στο 2310223550 κι αν μένεις σε άλλη πόλη, πάρε σήμερα το αεροπλάνο ή το αμάξι και πήγαινε μια εκδρομούλα.