Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η κρεατοφαγία είχε πάντα την τιμητική της και μετρά εκατομμύρια πιστούς λάτρεις. Τα τελευταία, όμως, χρόνια ανέρχεται συνεχώς η υψηλή κρεατοφαγία και ολοένα και περισσότερα εστιατόρια για κρέας θέτουν τον πήχη πιο ψηλά με ιδιαίτερες ράτσες – ελληνικές και μη-, κοπές, ωριμάσεις και ψησίματα.

Με την απόλυτη γιορτή του κρέατος, την Τσικνοπέμπτη, να είναι προ των πυλών, το FNL Guide μοίρασε τα βραβεία σε 7 αξιόλογα μέρη για ονειρικό steak, και όχι μόνο, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη πριν μερικές μέρες και σας τα παρουσιάζουμε.

Τα 7 καλύτερα εστιατόρια για κρέας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δείτε τα 7 καλύτερα εστιατόρια για κρέας σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα


1. Basegrill, Αθήνα – 2 αστέρια

Το Basegrill είναι το μοναδικό από τα 7 εστιατόρια για κρέας που έχει 2 αστέρια. Σαν γνήσιο steakhouse, ο εσωτερικός χώρος είναι λιτός αλλά ιδιαίτερα προσεγμένος, με ξύλινα πατώματα, τραπέζια και καρέκλες και μια μεγάλη βιτρίνα/ψυγείο όπου μέσα φιγουράρουν πληθώρα από κοπές κρέατος. 

Τα καλύτερα κρέατα προετοιμάζονται και κόβονται όπως πρέπει, προετοιμάζονται και ψήνονται όπως τους αρμόζει και έρχονται κατευθείαν στο τραπέζι. Ακριβώς όπως τα θέλετε μαζί με όλα όσα επιθυμείτε.


2. Beefbar Athens, Αθήνα

Το Beefbar Athens στην Αθηναϊκή Ριβιέρα στο 4 Seasons Astir Palace Hotel Athens ξεκίνησε από το Μόντε Κάρλο και έχει ήδη κατακτήσει την food & beverage σκηνή της Αθήνας. Αποτελεί δημιούργημα του Ρικάρντο Γκιρόντι. Ο χώρος ζεστός με απλές γραμμές και η θέα, με φόντο τη θάλασσα και το κομψό πράσινο του τοπίου, κόβει την ανάσα.

Με ιδιαίτερη έμφαση στις premium κοπές, το Beefbar είναι ένα εστιατόριο για κρέας συνεργάζεται με ποιοτικές φάρμες των ΗΠΑ και της Αυστραλίας και είναι ένα από τα λίγα εστιατόρια στην Ελλάδα με εισαγωγή certified Kobe beef.

3. Brutus Tavern, Αθήνα

Στο μενού του εστιατορίου Brutus Tavern «πρωταγωνιστούν» οι ποιοτικές κοπές κρέατος, αλλά και τα fusion πιάτα που εμπλέκουν αρμονικά πρώτες ύλες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Tο μενού φέρει την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και εκτελείται εξαιρετικά από τον ταλαντούχο Στέφανο Ρίζο, ενώ τις προτάσεις του κρασιού έχει επιμεληθεί ο sommelier Μιχάλης Θεοδωράκης.

Στο Brutus Tavern, θα βρείτε εκλεκτές κοπές από επιλεγμένες φάρμες, αλλά και άλλα, λαχταριστά πιάτα με βάση το κρέας, τα οποία προσφέρουν μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία.

4. Διαγώνιος, Θεσσαλονίκη

Η Διαγώνιος είναι ένα από εκείνα τα εστιατόρια για κρέας από αυτά που εκλείπουν, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Είναι ένα εστιατόριο με αρχοντιά, με σεβασμό σε αυτόν που περνάει την πόρτα τους. Η μέριμνά τους είναι συνεχής, να εξυπηρετήσουν σβέλτα, να σε περιποιηθούν. ​Μόλις κάνεις να σηκωθείς από το τραπέζι, τα περιποιημένα γκαρσόνια με τις στολές τους έρχονται να σου τραβήξουν την καρέκλα, να σου φορέσουν το παλτό!


5. Drakoulis Dry & Raw (Βούλα, Κολωνάκι), Αθήνα

Τα διάσημα εστιατόρια για κρέας Dry & Raw, προσφέρουν μια πρωτότυπη εμπειρία για τους λάτρεις του κρέατος, επιτρέποντας στους πελάτες τους-με τη βοήθεια των υψηλής ειδίκευσης κρεοπωλών-να επιλέξουν το κρέας τους από μια μεγάλη ποικιλία premium κρεάτων από όλο τον κόσμο και να απολαύσουν ένα γεύμα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

Είτε προτιμάτε το κρέας σας τέλεια μαγειρεμένο είτε ωμό, τα εστιατόρια Dry & Raw εγγυούνται ότι θα το απολαύσετε όπως ακριβώς επιθυμείτε και στην ίδια τιμή που προσφέρεται στο κρεοπωλείο.


6. Παλιά Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Στην «Παλιά Αθήνα» εισπράττεις την οικογενειακή ατμόσφαιρα αλλά και το μεγάλο μεράκι των ανθρώπων του. Η οικογένεια του Μανώλη Γεωργακάκη, με ρίζες στη Μικρά Ασία, τη Θάσο, τη Σμύρνη και την Κρήτη, άνοιξε εδώ το 1976 το ίδιο μαγαζί που θα βρεις πλέον ανακαινισμένο, να διάγει τη σπάνια τύχη μιας δεύτερης χρυσής ευκαιρίας και να βρίσκεται στα καλύτερα εστιατόρια για κρέας του FNL.


7. Τηλέμαχος Athens, Αθήνα

Σε μια στοά της Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας άνοιξε το 2015 το Τηλέμαχος Athens, το δεύτερο εστιατόριο για κρέας της οικογενειακής επιχείρησης εστιατορίων Τηλέμαχος που ξεκίνησε στην Κηφισιά στα τέλη της δεκαετίας του ΄50.

Τα ηνία της επιχείρησης βρίσκονται πλέον στα χέρια του Γιώργου και Κώστα Τσιλιγκίρη, δύο δασκάλων της κρεατοφαγίας.

Τα κομμάτια της συλλογής στον Τηλέμαχο Athens αντικατοπτρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τη γαστρονομική τους φιλοσοφία. Στο Τηλέμαχος Athens κάθε πιάτο είναι πολύτιμο και ταυτόχρονα προσιτό.