Μας συστήνεται ως Αυθεντικό Ρεμπέτικο Μεζεδοπωλείο. Καμαρώνει για τη φιλοξενία, την ευχάριστη ατμόσφαιρα που προσφέρει. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε για όλα τούτα για το Ρεμεζέ. Με ένα έξτρα «μέγα κάτι» που δεν μπορούμε να αντισταθούμε, μια ρητορική ερώτηση που πηγάζει από γνήσιο θαυμασμό: Τι μπιφτέκι-θαύμα είναι αυτό που φτιάχνετε βρε μάγκες; Γιγάντιο όσο και πεντανόστιμο!

Μας σερβίρεται σε δύο βερσιόν. Η πρώτη, Νο1 σε πωλήσεις και στις καρδιές των πελατών, είναι μοσχαρίσιο μπιφτέκι 800 γρ. γεμιστό με φέτα και κασέρι, το οποίο αγκαλιάζουν φρέσκιες τηγανητές πατατούλες. Για 14 ευρώ είναι σούπερ deal τέτοια ποσότητα και νοστιμιά.

Η δεύτερη, εξίσου νόστιμη αν μας ρωτάς, είναι μπιφτέκι κοτόπουλο με γέμιση κασέρι και τυρί κρέμα. Είναι και κατά τι φθηνότερο (12 ευρώ), το ίδιο value for money εν συνόλω. Σου ξαναλέμε: είναι… θηρία!

Για τους (κάπως πιο) μερακλήδες, τόσο το ένα μπιφτέκι όσο και το άλλο, σερβίρονται και ψημένα στη σχάρα. Χορταστικά στο μάτι, λαχταριστά στον ουρανίσκο.

Οι πραγματικοί καλοφαγάδες βέβαια, γνωρίζουν πως είναι κρίμα να μην δοκιμάσουν και τα άλλα καλούδια που έχει η κουζίνα του Ρεμεζέ. Και… παίζουν μπαλίτσα με την ποικιλία κρεατικών που βγαίνει σε τρία μεγέθη, για 2, 3 και 4 άτομα.

Στην πιατέλα «κάθονται» γλυκά γλυκά και μπιφτέκι μοσχαρίσιο και μπιφτέκι κοτόπουλο. Με εκλεκτή παρέα (κασερλί κοτόπουλο, φιλετίνια χοιρινά σχάρας, κοτόπουλο, κοντοσούβλι, φρέσκιες τηγανητές πατάτες, κυπριακές πίτες, ψητή ντομάτα, ψητή πιπεριά και σάλτσα μουστάρδας με μπαχαρικά). Must ως παραγγελία.

Μπορεί στο Ρεμεζέ το μπιφτέκι να είναι το best seller αλλά και τα υπόλοιπα όλα, είναι εξαιρετικά

Ένα καλό γεύμα βέβαια ξεκινάει με τα ορεκτικά. Γεμάτος ο κατάλογος με λαχταριστές επιλογές, σου ξεχωρίσαμε τούτα: Παστουρμαλί (Πίτα Καισαρείας με μοσχαρίσιο παστουρμά, ντομάτα), μπουρεκάκια κοτόπουλο (Παραδοσιακά ρολάκια από χωριάτικο φύλλο με γέμιση από κοτόπουλο, μανιτάρια, πιπεριές πολύχρωμες και καπνιστό κασέρι), μανιταροκεφτέδες (με κρέμα γιαουρτιού) και ψητή πατάτα φουρνιστή (με απάκι, καπνιστό κασέρι και σχοινόπρασο).

Επιβάλλεται να υπάρχει και σαλάτα στο τραπέζι μας, κομπλέ και εδώ το Ρεμεζέ, εμείς λέμε ένα μεγάλο «ναι» στη Γλυκόξινη (ανάμεικτα λαχανικά, κατσικίσιο τυρί, καρύδια, σύκοαποξηραμένο, σάλτσα από βαλσάμικο & μαρμελάδα σύκο) και στην Ρεμεζέ (δροσερά λαχανικά με απάκι κοτόπουλο, φλέικς από γραβιέρα, κρουτόν αραβικής πίτας, καλαμπόκι, ντοματίνια & σάλτσα μουστάρδας ντιζόν με μπαχαρικά).

Κι όλα αυτά βεβαίως, θα τα απολαύσεις στην εντέλεια με λίγο αλκοόλ για συνοδεία. Τσίπουρο, κρασί, μπίρα ούζο, οινόμελο, ρακόμελο, ό,τι και να διαλέξεις θα είναι τοπ. Υπό τους ήχους λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής – διοργανώνονται συχνά live, τότε πραγματικά το κέφι χτυπάει κόκκινο.

Ακόμα να κλείσεις τραπέζι στο Ρεμεζέ;

Σφύζει από ζωή η Αγίας Λαύρας στο Αιγάλεω, εκεί όπου ενώνονται η Ιερά Οδός και η Θηβών, κοντά στο μετρό. Ένας πεζόδρομος πολύβουος, πολύχρωμος και νεανικός. Θαρρείς και μαζεύτηκε εκεί όλος ο φοιτητόκοσμος της πόλης!

Το Ρεμεζέ είναι από τις βασικές αιτίες γι’ αυτό. Με την ποιότητα του, με την αυθεντικότητα που απλόχερα χαρίζει στους θαμώνες του.

Καθώς είσαι εκεί, έχεις μία αίσθηση πως γύρω σου βρίσκονται μόνο χαμογελαστοί άνθρωποι. Έτσι συμβαίνει (μόνο) όπου περνάς πολύ καλά.

Απλώς μην το αφήσεις στην τύχη του, σε φάση «θα πάω και βλέπουμε». Το μαγαζί γεμίζει συνεχώς και η κράτηση είναι απαραίτητη. Κάνει… σέντρα από τις 7 και μετά καθημερινώς, τις Κυριακές από πολύ πιο νωρίς (12:30).

Ρεμεζέ

Αγίας Λαύρας 14, Αιγάλεω

Τηλ.: 21 3031 3723

Ρεμεζέ μπιφτέκι Αιγάλεω