Οι θερμοκρασίες, πολύ πάνω από το κανονικό για την εποχή, μας ωθούν προς τα έξω. ΟΚ, η αφρικανική σκόνη είναι ένα θέμα, αλλά δεν θα το αφήσουμε να μας χαλάσει τη διάθεση. Και ξέρεις τι λαχτάρησε η όρεξη μας; Λίγο «τσιτσί» που λένε οι μαμάδες στα μικρά τους. Ιδού λοιπόν 5 εκλεκτά μέρη για κρέας στην Αθήνα…

Για αυτό την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, για κάθε Κυριακή γενικώς και… ειδικώς. Μιλάμε για μαγαζιά που κατέχουν το αντικείμενο, μιλάμε για μαγαζιά που τρως καλά – άρα περνάς και καλά. Μαζί πάνε αυτά, ως γνωστόν.

5 μέρη για κρέας στην Αθήνα για να απολαύσεις φαγητό και ήλιο: Ετοιμάσου για μεγάλες μάσες

Κρέας στην Αθήνα: Σε αυτά τα 5 μαγαζιά θα το απολαύσεις μέσα από τη ψυχή σου

Αμπιμπάγιο

Σε ένα νεοκλασικό στο Θησείο, ένα από τα τοπ μέρη για κρέας στην Αθήνα. Ισορροπεί άρτια ανάμεσα στην παράδοση και στο μοντέρνο, του αρέσει να δοκιμάζει… άλλα κολπα για να μας τρελαίνει όταν δοκιμάζουμε τις «ομορφιές» που μας προσφέρει.

Ο σεφ Κωσταντίνος Παλυβός συνδυάζει γνώση και δημιουργικότητα σε μια γαστρό-ταβέρνα που καταφέρνει να ανανεώνεται διατηρώντας πάντα το ίδιο απαράμιλλο στάνταρ ποιότητας.

Ηρακλειδών 3, Αθήνα

Ζάαταρ

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον στη Νέα Ερυθραία – μια όαση μέσα στην πόλη! Αν είσαι λάτρης των κρεατικών, βάλε… πινέζα στο smartphone και ξεκίνα προς τα εκεί.

Μοσχαρίσιο φιλέτο, κότσι μαύρου χοίρου, ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτεκάκια, κεμπάπ, σουβλάκια και αυτά είναι μέρος μόνο ενός μενού που φωνάζει «νοστιμιά» σε κάθε του λέξη.

Χειμάρρας 7, Νέα Ερυθραία

Wood

Ένα μέρος που έρχεται πάντα ψηλά στη συζήτηση για καλό κρέας στην Αθήνα. Εδώ το φαγητό αντιμετωπίζεται ως μια ολιστική εμπειρία και όλα είναι αρμονικά φτιαγμένα για να απολαύσεις την έξοδό σου.

Η προσεκτικά διαλεγμένη πρώτη ύλη κάνει τη διαφορά, όπως επίσης και η γκουρμέ προσέγγιση που σε κάνει να εντυπωσιάζεσαι ακόμα και από πράγματα που νομίζεις πως επειδή έχεις δοκιμάσει πολλές φορές, δεν μπορούν να σε εκπλήξουν. Να, όμως, που γίνεται. Αρκεί να πέσεις σε ειδικούς…

Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Κηφισιά

Barique Port

Στη θάλασσα ή πέριξ αυτής συνήθως πάμε για ψαράκι, αλλά οι… κανόνες είναι για να σπάνε. Ειδικά όταν μιλάμε για κάτι τόσο δυνατό όπως εν προκειμένω.

Κλασικοί κρεατοφαγικοί μεζέδες, κρέατα ωρίμανσης και μεγαλειώδεις κοπές συνθέτουν ένα σκηνικό που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανισμό.

Φίλωνος 66 & 2ης Μεραρχίας, Πειραιάς

Λατομείο

Τρως κρέας στην Αθήνα, αλλά νομίζεις πως είσαι κάπου αλλού, πολύ μακριά από την πρωτεύουσα. Είναι εξοχή… εκεί πάνω, στην Πετρούπολη! Είναι επίσης και πολύ όμορφα, με τον τρόπο που μόνο η γνησιότητα μπορεί να γεννήσει.

Αν μπορείς να συνδυάσεις την επίσκεψή σου με κάποια από τις μουσικές βραδιές που διοργανώνονται στο μαγαζί συχνά πυκνά, θα το ζήσεις ακόμα καλύτερα, απολαμβάνοντας κρεατομεζέδες που έχεις φάει και αλλού, όμως ποτέ μαγειρεμένους έτσι.

Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη