Όλο και πιο δημοφιλής, όλο και πιο δυνατός «παίκτης». Ο Χολαργός μπορεί να μην είχε σχετική παράδοση, ωστόσο κατάφερε και έχτισε ένα ισχυρό κοινό «εξόδου» χάρη σε μια σειρά εξαιρετικών μαγαζιών που άλλαξαν level αυτήν την περιοχή στην Αθήνα.

Πριν από λίγα χρόνια, είχες την αίσθηση πως όλοι έβγαιναν εκεί. Και το hype καλά κρατεί. Εδώ, στις απαρχές των βορείων προαστίων της πρωτεύουσας, σε περιμένουν μαγαζιά για οτιδήποτε λαχταρήσει η όρεξή σου. Φαγητό, καφέ, ποτό, γλυκό, όλα τα «τικ» καλύπτονται με βαθμό «άριστα».

Αν είσαι μύστης δεν μας έχεις ανάγκη, ξέρεις πολύ καλά και μπράβο σου. Αν όχι, ο Χολαργός σε περιμένει να τον ανακαλύψεις και να σου κλέψει την καρδιά. Έχουμε 8 μαγαζιά που σε φωνάζουν, σε καλούν…

Χολαργός: Οι 8 διευθύνσεις για μια περιοχή στην Αθήνα που προσφέρει μια ξεχωριστή και ολοκληρωμένη εμπειρία

Jerry’s

Σπανίως ένα μαγαζί έχει τόσα πολλά για τόσους πολλούς. Θες να αράξεις με την παρέα σου για να τα πείτε ενώ πίνετε το καφεδάκι σας; Είσαι γονιός και θες να έχουν και χώρο τα παιδιά για να παίξουν; Αγαπάς τις ιδιαίτερες, ψαγμένες και βεβαίως νόστιμες γευστικές προτάσεις; Σου αρέσει όχι απλώς να πίνεις, αλλά να απολαμβάνεις το ποτό σου;

Το Jerry’s είναι, σε όλα τα παραπάνω, ένα μεγάλο «ναι». Ειδικά στο κομμάτι brunch είναι από τις τοπ προτάσεις σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Εθν. Αμύνης 27, Παπάγου

Bootleg

Ένα all day στέκι, με ποιοτικότατο brunch και υψηλή μέριμνα σε κάθε λεπτομέρεια, σε κάθε «πινελιά». Εδώ σε περιμένουν επικά κοκτέιλ όλη μέρα, σε περίπτωση που σου ήρθε η όρεξη να ξεκινήσεις να τα πίνεις από νωρίς.

Σε μια φοβερή μπάρα, σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, τα party του είναι ξακουστά. Όπως φημισμένη είναι και η καλώς εννοούμενη ανησυχία των ιδιοκτητών του να προσφέρουν συνεχώς κάτι νέο, πάντα στο υψηλότερο δυνατό ποιοτικό στάνταρ.

Φανερωμένης 8, Χολαργός

Olivia’s Brother

Αισθητικά και ποιοτικά είναι όλα στο «όπως πρέπει» και αυτό έγινε σαφές από την πρώτη στιγμή που άνοιξε, το 2022. Είναι ένα πολύ φιλόξενο μέρος, με ωραία χρώματα και αρώματα, για να γεμίζει το Instagram με σούπερ φώτο.

Έχεις την αίσθηση πως είσαι κάπου διακοπές, αλλά δεν κάνεις λάθος, Χολαργός γράφει ο χάρτης. Το μενού ξεχωρίζει για την πληθωρικότητα και την πρωτοτυπία του και το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν (θα) ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις.

Κεραμεικού 4, Χολαργός

Choc O’Rock

Ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία σε όλη την Αθήνα – χωρίς δεύτερη σκέψη. Η ποιότητα είναι ασυναγώνιστη, με γλυκά πάντα ολόφρεσκα, που σε ξετρελαίνουν χωρίς να σε λιγώνουν.

Ειδικά στο κομμάτι «cheesecake» έχουμε να κάνουμε με το ανώτατο δυνατό level. Η ιδιοκτήτρια Ρένα Οροκλού διοργάνωνε παλαιότερα συναυλίες, τώρα και μαζί με το team της φτιάχνουν γλυκά τόσο νόστιμα που νιώθουμε σαν να ακούμε την αγαπημένη μας μουσική όταν τα δοκιμάζουμε.

Βουτσινά 105, Χολαργός

Juicy Grill

Ένα από τα τοπ μπεργκεράδικα εκεί έξω. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως είναι το Juicy Grill που έκανε τον Χολαργό προορισμό για τους… ετεροδημότες.

Απέκτησε φανατικό κοινό, το οποίο δεν σταματάει να μεγαλώνει. Άνοιξε το 2011 και έγινε ένα ζηλευτό success story. Τόσο νόστιμα και χορταστικά μπέργκερ, πραγματικά βρίσκεις παρά πολύ δύσκολα. Γι’ αυτό και τα αγαπάμε τόσο.

Λεωφ. Περικλέους 37, Χολαργός

White Spoon

Τα έχει όλα. Από το πρωί ως το βράδυ, ό,τι χρειάζεσαι για τη διασκέδασή σου είναι εδώ. Είναι από τα μαγαζιά που ξέρει όλη η Αθήνα, είναι λόγος για κάποιον να πάρει το αμάξι και να βγει Χολαργό.

Ένα νεανικό στέκι, με επικά κοκτέιλ και πολύ «σοβαρό» brunch, ενώ το βράδυ διοργανώνονται συχνά ωραία «γκρουβάτα» events για να σε κάνουν (και) να χορέψεις.

Λεωφ. Μεσογείων 234, Χολαργός

Artemis Athens

Μια ξεχωριστή εμπειρία που αγαπάνε οι ντόπιοι – και όχι μόνο. Ξεχωριστό μαγαζί, που ισορροπεί άρτια στο δίπολο ποιότητα – φιλοξενία.

Νόστιμη κουζίνα και πλήθος επιλογών για κάθε στιγμή της ημέρας. Άρεσε που άρεσε, έκανε και ανακαίνιση και απογειώθηκε…

Πυθαγόρα, Χίου 6, Χολαργός

Lucca

Με νυχτοπερπατήματα και κέφια τρελά, συνυφασμένο! Δίπλα στην πολύβουη Μεσογείων ξεχνάς τους ήχους και τις ασχήμιες της πόλης, απολαμβάνοντας τη φάση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πολύ καλή και η κουζίνα, θα βρεις σίγουρα κάτι που θα σου αρέσει πολύ πάνω από το μέσο όρο. Το all day bar restaurant όπως πρέπει να είναι.

Μεσογείων 250, Χολαργός