Είναι μία από τις πιο ξεχωριστές περιοχές στην Αθήνα. Με το δικό της στιλ, με ένα elegance που συναντάμε σχεδόν σε κάθε μας βήμα περπατώντας στους δρόμους της. Είναι, πολύ απλά όσο και σύνθετα, το Ψυχικό. Και το γουστάρουμε πολύ. Γιατί ξέρει ακριβώς και τι είναι και τι θέλει. Γιατί δεν κάνει εκπτώσεις σε αυτό που μας προσφέρει, συνδυάζοντας πολυτέλεια και ουσία.

Εν προκειμένω το απομονώσαμε σε 5 μαγαζιά. Που καλύπτουν διάφορα «τικ» στο κομμάτι «έξοδος». Πού θα φας καλό σουβλάκι στο Ψυχικό; Πού σε περιμένει μια πίτσα-μούρλια; Ποιο εστιατόριο θα σε κάνει να μάθεις τι εστί καλό φαγητό; Από πού θα πάρεις τον καφέ σου; Και τέλος, πού θα τα πιείς το βράδυ; Έχουμε, σε όλα, απαντήσεις!

Αθήνα: 5 μέρη που γουστάρουμε στο Ψυχικό

Nolita

Όσοι αγαπάνε τη γνήσια την πίτσα, αυτή που σε κάνει να αισθάνεσαι ολόψυχα πως οι Ιταλοί είναι ο καλύτερος λαός στον κόσμο, βρίσκουν τη χαρά τους σε αυτό το μαγαζί.

Εδώ συνδυάζεται αρμονικά το παραδοσιακό με το μοντέρνο, παντρεύεται το μεράκι με την τεχνογνωσία. Αυθεντικές, κλασικές και καθαρές γεύσεις, με την εκλεκτή πρώτη ύλη να κάνει τη διαφορά.

Το μεγαλύτερο hit του Nolita είναι η Total Black Pizza. Και είναι αυτό που λέει το όνομά της: Κατάμαυρη! Όχι βέβαια επειδή κάηκε.

Το χρώμα οφείλεται στην προσθήκη στάχτης από ψητά λαχανικά στη ζύμη. Είναι ευφάνταστο, είναι και πεντανόστιμο – που είναι το ζητούμενο. Mozzarella di Bufala, , πικάντικη ρόκα, παρμεζάνα και flakes μαύρης τρούφας απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Δημ. Βασιλείου 10, Νέο Ψυχικό

Αθήνα

Τα σουβλάκια του Ψυχικού

Με την ονομασία και μόνο, τα έχεις όλα ως «to know us better». Και το πού και το τι! Πεντανόστιμα σουβλάκια – και όχι μόνο- σε ένα μαγαζί που κρατάει από το 1999. Δεν αντέχεις τόσο στο χρόνο αν δεν ξέρεις καλά τη δουλειά σου, αν δεν βρίσκεσαι σε συνεχή επαγρύπνηση για να διατηρείς τα ποιοτικά σου στάνταρ.

Το αγαπημένο ψητοπωλείο της Ομήρου πατάει γερά στις ελληνικές παραδοσιακές βάσεις, τολμώντας παράλληλα και το κάτι παραπάνω και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του. Οι κρεατοφάγοι βρίσκουν εδώ τον παράδεισό τους, με πλήθος επιλογών σε όλα τα επίπεδα.

Ομήρου 2, Νέο Ψυχικό

Αθήνα

Papillon Bistrot

Είσαι στην Αθήνα, ναι, αλλά νιώθεις σαν να είσαι Γαλλία. Ένα bistrot κουκλίστικο και προσφάτως ανακαινισμένο. Η διακόσμηση είναι ένα τεράστιο «συν», εκπέμπει μια αρχοντιά, ένα classy στοιχείο που ταιριάζει γάντι με την περιοχή όπου εδρεύει.

Βέβαια εδώ δεν έρχεσαι (μόνο) για να δεις, αλλά για να δοκιμάσεις τι βγάζει η κουζίνα. Μια χαρά, αποκλείεται να μη βρεις αυτό που ψάχνεις. Ο σεφ Βασίλης Γεωγλερής δεν φοβάται να τολμήσει και αυτό οδηγεί σε ορισμένα πιάτα εκπληκτικά και ευφάνταστα, όπως το (ορεκτικό) καπνιστό χέλι με γκοργκοντζόλα και πράσινο μήλο και το ριζότο με μπλε καβούριμ, μπισκ  creme fraiche και πιπέρι espelette.

Λεωφ. Κηφισίας (Ολυμπιονικών) 242, Νέο Ψυχικό

Αθήνα

Kudu

Δεν πίνεις απλώς καφέ, το ζεις ως ολιστική εμπειρία. Η πρώτη ύλη, η αξιοποίησή της, όλα έχουν δουλευτεί στην εντέλεια, ενώ δεξιοτέχνες barista διασφαλίζουν πως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο δυνατό – θέλει και «χέρι» ο καλός καφές.

Γλυκά που τα βλέπεις και σου τρέχουν τα σάλια, καθώς και ένα φοβερό και τρομερό μενού για brunch, ό,τι χρειάζεσαι για την απόλαυσή σου είναι «εδώ». Ο πήχης των coffee spots μόλις ανέβηκε πολύ ψηλά..

25ης Μαρτίου 22, Νέο Ψυχικό

Αθήνα

Zebra Bar

Ανεπιτήδευτα cool, σε κάνει να νιώθεις άνετα με το που περνάς την πόρτα του. Έλειπε από το Ψυχικό ένα τέτοιο μπαρ, με τέτοια ισχυρή προσωπικότητα. Από τότε που άνοιξε το Zebra, πριν από κοντά 2 χρόνια, το κενό καλύφθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η μπάρα του δε, είναι από τις καλύτερες στην Αθήνα, το «έτσι πρέπει να είναι»…

Το δυνατό χαρτί του μαγαζιού από πλευράς ποτών είναι τα κοκτέιλ του, εύγεστα και ευφάνταστα. Θα βρεις να τα συνοδέψεις με «ψαγμένα» πιάτα για να ενισχύσεις το feelgood στοιχείο. Η τέλεια ισορροπία μεταξύ ποτού και φαγητού.

Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό

Αθήνα