Το έχουμε κάνει σαφές και παλαιότερα εδώ στο Intronews το πόσο αγαπάμε το brunch. Και ακριβώς επειδή δεν το χορταίνουμε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, επανερχόμαστε στο θέμα!

Με νέες προτάσεις, με νέες επιλογές. Για 10 μαγαζιά στην Αθήνα που κατέχουν άρτια το αντικείμενο, που σε κάνουν παντοτινά δικό τους από την πρώτη στιγμή. It’s Brunch time λοιπόν!

brunch στην Αθήνα

10 αγαπημένα σποτ για brunch στην Αθήνα

Acera

Το πλήρες όνομα του μαγαζιού δείχνει ξεκάθαρα το πού έχουν επενδύσει από πλευράς μενού: Acera The Brunch Project. Κι έτσι ακριβώς είναι, πολύ καλά τα λένε τα παιδιά!

Πρωτοτυπία και φαντασία ενώνονται για να δημιουργήσουν γευστικούς πειρασμούς. Απέναντι από το δημαρχείο της Καλλιθέας, ο κόσμος περιμένει υπομονετικά στην ουρά για να απολαύσει γλυκούς και αλμυρούς πεντανόστιμους συνδυασμούς. Δεν έγινε τυχαία talk of the town.

Μαντζαγριωτάκη 105, Καλλιθέα

The Brunch Factory

Όνομα και πράμα, πραγματικά εδώ υπάρχει εξειδίκευση στο brunch. Με πολλές επιλογές, με φροντίδα και σκέψη πίσω από κάθε υλικό.

Αυγά Benedict, Croque Madame και Monsieur, pancakes και ένα προφιτερόλ-ποίημα είναι μερικές μόνο από τις φοβερές επιλογές που σε περιμένουν για να συνοδέψεις τον καφέ, το χυμό σου, το smoothies σου, ή ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σου.

Αθηνάς 11, Μοναστηράκι

Peggy Sue

Πέρυσι έκανε εγκαίνια και μπήκε αμέσως δυναμικά στο «παιχνίδι». Καθιερώνοντας τη θέση του ως ένα all day καφέ με λαχταριστά πιάτα και cozy ατμόσφαιρα.

Στα σύνορα Νέου Κόσμου και Νέας Σμύρνης, σε ένα όμορφο πεζόδρομο πίσω από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πάρε ό,τι θες, είναι όλα υπέροχα, αλλά μην παραλείψεις τούτο: το ζαχαρένιο Jenga, με τις τραγανές αυγόφετες, βουτηγμένες σε ζάχαρη και κανέλα με 3 ντιπ, λευκή σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος και μπισκότο lotus.

Σημειωτέο πως αν έχεις κατοικίδιο όχι μόνο είναι ευπρόσδεκτο, αλλά ο κατάλογος έχει μενού ειδικά γι’ αυτά, με 3 επιλογές (σολομό, μοσχάρι και κοτόπουλο).

Σπαθάρη 2, Νέα Σμύρνη

Folk

Το street food παντρεύεται με το fine dining στην καρδιά της Αθήνας. Το brunch είναι φανερά το στοιχείο του μενού που έχει γίνει focus, με εντυπωσιακές προτάσεις που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Στο ισόγειο του στιλάτου Blend Hotel θα βρεις σούπερ προτάσεις και πιάτα που θα στεναχωριέσαι να χαλάσεις τόσο όμορφα που είναι! Θα σου φύγουν οι… τύψεις μόλις δοκιμάσεις!

Bύσσης 2, Μοναστηράκι

Wild Souls

Όταν κάνεις κάτι με τη ψυχή σου, αυξάνεις κατά πολύ τις πιθανότητές σου να το κάνεις καλά. Σκέψου αν είσαι… wild soul- πώς να πάει λάθος; Ε, δεν πήγε.

Το μαγαζί αυτό είναι σημείο αναφοράς στο κέντρο της Αθήνας, Έλληνες και τουρίστες το έχουν αγαπήσει πολύ.

Με πρωταγωνιστές τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα, κατανοείς πως η νοστιμιά κρύβεται στα πιο απλά πράγματα.

Βουλής 36, Σύνταγμα

Prac.sitele

Με ιταλική φινέτσα, ήρθε πέρυσι στην παρέα μας και νιώθουμε ήδη πολύ φίλοι του! Γεμάτο από το πρωί ως το βράδυ είναι το μαγαζί, και αυτό είναι το σωστό, καθώς διαθέτει εξαιρετικές επιλογές, καθώς είναι προσεγμένο στην εντέλεια και πανέμορφο.

Το brunch του δε, είναι εντυπωσιακό. Στο ισόγειο του design hotel Belle Epoque, υπάρχει λόγος σοβαρός που ο κόσμος δεν σταματά να έρχεται…

Πραξιτέλους 7, Αθήνα

Umama

Ένα μαγαζί που έλειπε από την Ηλιούπολη, γι’ αυτό και «έπιασε» με το που άνοιξε. Διαθέτει μεγάλη γκάμα προτάσεων και έγινε «ναός» για όλους όσους αγαπούν το καλό, το σωστό το brunch, με μια «σπιτική» χροιά.

French Toast, Salmon & Avocado Toast, Croque Madame. Scrambled Eggs ή Benedict, ομελέτα Fitness μόνο με ασπράδια – κι αυτά είναι μόνο ένα δείγμα από τα καλούδια που προσφέρονται προς κατανάλωση.

Ανδρέα Παπανδρέου 7, Ηλιούπολη

The Locals

Στην καρδιά της πρωτεύουσας, σε έναν κομψό και μοντέρνο χώρος σε περιμένει ένας κατάλογος νοστιμιάς στον κόσμο του brunch.

Έχει στιλ, έχει προσωπικότητα αυτό το μαγαζί, μια ζεστασιά στην ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις οικεία με το καλημέρα.

Ακαδημίας 87, Αθήνα

Frenchie Rose

Γαλλική φινέτσα και vintage αισθητική για ένα μέρος που οι «πιστοί» του δεν το αλλάζουν με τίποτα. Και γιατί να το κάνουν;

Εδώ τρως καλά, τρως χορταστικά, τρως νόστιμα. Σε λογικές τιμές, επίσης. Μια ονειρική γωνιά στην πλατεία Βενιζέλου…

Διαμαντίδη 39, Κορυδαλλός

Snob

Τίποτα το… σνομπ δεν έχει, γλυκιά παραπλάνηση μας κάνει αυτό το όνομα. Σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία του κέντρου, το Snob ξεχωρίζει για αυτά που προσφέρει, ενώ στον υπέροχο κήπο του γίνεται σχεδόν πάντα το αδιαχώρητο.

Ένα espresso gastro bar, ατμοσφαιρικό και κοσμοπολίτικο, που σαγηνεύει, όποια στιγμή της ημέρας κι αν το προτιμήσεις.

Αγίας Ειρήνης 17, Αθήνα