H αφορμή μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να είναι μια ρομαντική έξοδος με το ταίρι σου. Μια βόλτα με τους φίλους σου. Με την οικογένειά σου. Μικρή σημασία έχει σε τελική ανάλυση το πώς, το γιατί. Σημασία έχει πως θα κάνεις δώρο στον εαυτό σου αν επισκεφθείς τα κάτωθι εστιατόρια που βρήκαμε για σένα.

Έχουν όλα τους κάτι το ξεχωριστό. Δεν προσφέρουν σε καμία περίπτωση «μία από τα ίδια», σε κάνουν να νιώθεις οικεία και σημαντικά με τον τρόπο που μόνο ένα μαγαζί που έχει σημαία του την ποιότητα, μπορεί να καταφέρει.

4 υπέροχα εστιατόρια στην Αθήνα για όλες τις τσέπες: Το φαγητό τους θα σου μείνει αξέχαστο

4 εστιατόρια που αγαπάμε

Μαλβαζία

Ορόσημο της αθηναϊκής εστίασης, από τα πιο ρομαντικά εστιατόρια εκεί έξω. Μια γαστρονομική μαγεία που συνδυάζεται με ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο του κρασιού.

Εδώ παντρεύεται αρμονικά το fine dining και το wine pairing. Εδώ νιώθεις πως όλα είναι όπως πρέπει. Πως αυτό που μετράει είναι να είσαι μεταξύ φίλων. Να (το) ζεις.

Το μενού σε πάει αγκαζέ στα πιο γευστικά μονοπάτια της Ελλάδας, της Μεσογείου αλλά και όχι μόνο.

Αγαθημέρου 1, Αθήνα

Ροή

Υπάρχουν μερικά εστιατόρια που μια φορά να πας, αρκεί για να σε κάνουν δικό τους για πάντα. Η Ροή, στην Πλάκα, είναι ο ορισμός αυτού.

Σε ένα νεοκλασικό κτήριο και σε έναν πανέμορφα διακοσμημένο χώρο, τίποτα δεν θα σου χαλάσει μια φιλόξενη και πολυτελή γαστρονομική εμπειρία, αγναντεύοντας τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Ευφάνταστα πιάτα που ενώνουν το σύγχρονο με το παραδοσιακό και καταλήγουν στο ζητούμενο: Τη νοστιμιά.

Τραχανάς χειροποίητος με φέτα, γιαούρτι και δυόσμο, σκιουφιχτά Κρήτης με vegan pesto βασιλικού και ντοματίνια, κριθαράκι με χειροποίητα μάγουλα από βιολογικό μοσχάρι, λαχανικά και τρούφα – κι αυτά είναι μόνο μέρος ενός εκλεκτού συνόλου.

Πλ. Φιλόμουσου Εταιρείας 1, Αθήνα

Fogg

Μια φρέσκια γαστρονομική άφιξη στην καρδιά της Αθήνας από τα εστιατόρια που νιώθουμε τυχεροί που γνωρίσαμε. Ένα pop-up restaurant με μια γυάλινη τζαμαρία του προσφέρει ανεμπόδιστη θέα προς την Ακρόπολη.

Το όνομα του μαγαζιού αντλεί έμπνευση από  τον Φιλέα Φογκ, τον εκκεντρικό ήρωα του «Γύρου του κόσμου σε 80 μέρες» του Ιουλίου Βερν. Εν προκειμένω μιλάμε για ένα γευστικό ταξίδι-αποκάλυψη!

Το δημιουργικό μενού υπογράφει ο σεφ Γρηγόρης Γιαννόπουλος, από το Master Chef, συνδυάζοντας ελληνική με ξένη κουζίνα.

Από Καπνιστό χέλι, αυγά πέστροφας, κατσομπούσι και kewpie mayo ως ραγού με μοσχαρίσιο μάγουλο, μπουγκατίνι, αρσενικό νάξου και πούδρα φραγκόσυκου και με άκρως ιδιαίτερα γλυκά όπως η μους χαμομηλιού με μέλι, παστέλι, και κηρήθρα εσπεριδοειδών, θα φύγεις ευτυχής μόνο και μόνο για να επιστρέψεις μελλοντικά.

Ερμού 78, Αθήνα

Zano

Σύγχρονη ελληνική κουζίνα με ψαγμένο τρόπο σε ένα καινούριο μαγαζί που έγινε με τη μία talk of the town. Με την τολμηρή του διακόσμηση, με τις… απ’ αλλού γεύσεις του.

Στο Κολωνάκι «προσγειώθηκε» ένα από τα εστιατόρια εκείνα που ανεβάζουν επίπεδο όλη την Αθήνα. Με την υπογραφή του Γιάννη Κιόρογλου. Το σαφράν ριζότο με το πρόβατο είναι το πιάτο για το οποίο παραμιλάνε όλοι.

Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 3, Αθήνα