Σε κάνουμε εικόνα: Θες να βγεις για φαγητό στην Αθήνα αλλά δεν είσαι ακριβώς σίγουρος για το πού. Ονειρεύεσαι κάτι διαφορετικό που θα σε καλύψει απόλυτα σε όλους τους τομείς. Εμφάνιση, άνεση και βεβαίως, γεύση.

Είμαστε εδώ για σένα, για να σε βοηθήσουμε. Σου ξεχωρίσαμε 5 μαγαζιά που έχουν όλο το «πακέτο» για να περάσεις εξαιρετικά στην έξοδό σου, για να το ζήσεις σωστά, με τον τρόπο που πρέπει.

Ψάχνεις πού να πας για φαγητό στην Αθήνα; Σε αυτά τα 5 εστιατόρια θα γευτείς υπέροχα πιάτα - Από Πειραιά μέχρι Ψυχικό

Για φαγητό στην Αθήνα: 5 μέρη που θα σε καλύψουν πλήρως

Lit Athens

Πρώτη μας στάση στο Θησείο για ένα ντιζαϊνάτο all day στέκι που από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στα πράγματα κέρδισε καρδιές και εντυπώσεις. Ο κόσμος έχει να λέει για τον καφέ του, αλλά και ένα εντυπωσιακά νόστιμο μενού που συνδυάζει «γιαγιαδίστικες» γεύσεις με σύγχρονα στοιχεία – βάλτο οπωσδήποτε στο πρόγραμμά σου αν αναζητάς καλό φαγητό στην Αθήνα.

Πολύ δυνατά και τα κοκτέιλ για όποιον νιώθει σε… καλοκαιρινή δροσερή φάση. Εδώ έρχεσαι για να δουλέψεις με το laptop σου, για να κάνεις ένα διάλλειμα από τη δουλειά, για να τα πεις με τους φίλους σου, για τα… πάντα τα ωραία τα όλα! Είναι σε φουλ τουριστική περιοχή του κέντρου, όμως θα δεις μέσα και πολλούς ντόπιους. Κι αυτό προφανώς μόνο τυχαίο δεν είναι.

Θησείου 15, Θησείο

Shakespeare In Love

Είναι ατμοσφαιρικό, κουκλίστικο και με το που βλέπεις νιώθεις ευθύς αμέσως… in love. Σου ξυπνάει αυτήν την οικειότητα που δεν εξηγείται εύκολα με λέξεις, όμως αισθάνεσαι στο 100%.

Σε ένα υπέροχο πετρόχτιστο κτήριο του 1897, στα όρια της Τρούμπας, σε περιμένει ένα all day στέκι που έχει αποκτήσει φήμη σε όλο το Λεκανοπέδιο και δικαίως. Ειδικά ορισμένα από τα πιάτα που προσφέρει ανεβάζουν level όλο αυτό που αποκαλούμε «φαγητό στην Αθήνα».

Δοκίμασε για παράδειγμα το σολομό με σταμναγκάθι, πατάτες, παντζάρι και σος τζίντζερ και θα καταλάβεις ακριβώς τι εννούμε. Ή, για να σε γλυκάνουμε και λίγο, την τάρτα με compote μήλο, παγωτό βανίλιας Μαδαγασκάρης και σάλτσα κανέλας. Bonus: Τα φοβερά και τρομερά κοκτέιλ του…

Αγίου Σπυρίδωνος 3, Πειραιάς

Amen Gastronomic

Δεν έχει παρά λίγους μήνες που άνοιξε και με τη μία έφερε κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό στην κατηγορία «φαγητό στην Αθήνα».

Η Κρήτη και οι Κυκλάδες είναι οι πρωταγωνίστριες ενός δημιουργικού μενού που φέρει την υπογραφή του σεφ Γιώργου Στυλιανουδάκη.

Και μόνο για να δοκιμάσεις τη λεγόμενη κακαβιά της Αγίας Γαλήνης (με σφυρίδα και θαλασσινό νερό) αξίζει πέρα ως πέρα να το βάλεις στη λίστα με τα must σου.

Ηρώνδα 8, Παγκράτι

Parlo Trattoria

Ένα ιταλικό εστιατόριο όπως τα αγαπάμε, ένα ιταλικό εστιατόριο που ξέρει ακριβώς και τι κάνει και πώς να το προσφέρει στους πελάτες του.

Ειδικά η πίτσα του (που φτιάχνεται με τον τρόπο της Ρώμης) έχει αγαπηθεί από πολύ κόσμο, που κάνει με ευχαρίστηση ως και πολλά χιλιόμετρα απόσταση προκειμένου να φθάσει ως εκεί, να κάτσει στο υπέροχο αίθριο και να αφήσει την απόλαυση να κυριαρχήσει.

Αδριανείου 25Α, Νέο Ψυχικό

Vissente Italian

Το καλύτερο ιταλικό στη Νέα Σμύρνη, λένε αυτοί που ξέρουν, αλλά και μια εξαιρετική comfort επιλογή όταν αναζητάς καλό φαγητό στην Αθήνα.

Έχει μια αυθεντικότητα αυτό το μαγαζί, σου ασκεί μια γοητεία που προκύπτει ανεπιτήδευτα. Ο κατάλογος είναι μικρός αλλά ουσιαστικός, η έμφαση δίνεται στην ποιότητα όχι στον δίχως πρακτικό νόημα εντυπωσιασμό.

Το Vissente είναι ξακουστό για την πίτσα του, αλλά μην παραλείψεις και τα υπόλοιπα του μενού. Άκουσε μας, το καλό σου θέλουμε!

Πλ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 9, Νέα Σμύρνη