Τι είναι καλύτερο από ένα γλυκό; Δύο γλυκά, απάντησες; Δικός μας, δικιά μας, είσαι. Ξέρεις πως η ευτυχία βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις της ζωής. ΟΚ, με μέτρο πάντα, ζάχαρη είναι, θέλει προσοχή και σύνεση. Αλλά όταν το αποφασίζεις, να το ζεις δίχως τύψεις. Να και η συμβουλή της ημέρας.

Κι αφού το φιλοσοφήσαμε και λίγο, πάμε και στο θέμα μας. Πέντε μαγαζιά που φτιάχνουν επικά γλυκά στην Αθήνα. Γευστικά ποιήματα, απανωτά κύματα ευτυχίας, συνοδεία μουγκρισμάτων απόλαυσης. Sweet dreams are made of these…

Θέλω και να μάθω και να φάω: Αυτά είναι τα πιο epic γλυκά στην Αθήνα

6 μαγαζιά για να φας επικά γλυκά στην Αθήνα

Bon bon fait maison

Το παραδοσιακό «καλούδι» της Πορτογαλίας, που «τσακίζει» η Μπέλα Μπάξτερ στο Poor Things ενόσω μαθαίνει τις χαρές της ζωής.

Εδώ το βρίσκεις σε 4 γεύσεις, η μία καλύτερη από την άλλη. Βανίλια, σοκολάτα (με 66% κακάο), ράσμπερι και φιστίκι.

Πετράκη 30, Αθήνα / Πολυδεύκους 39, Πειραιάς

Ourse

Ένα ζαχαροπλαστείο βγαλμένο από όνειρο, κοιτάς τις φωτό στο Instragram και σου τρέχουν τα σάλια. Γεμάτο γευστικούς θησαυρούς που σε περιμένουν να τους ανακαλύψεις.

Θα σταθούμε εν προκειμένω στην ελληνική εκδοχή του Paris-Brest, δηλαδή το Paris-Aegina. Από τα πιο επικά γλυκά που έχουμε εντοπίσει τελευταία. Η απόδειξη πως όταν ενώνονται γνώση, ιδέες και μεράκι βγαίνει κάτι φοβερό.

Μυστρά 39, Γλυφάδα

Παπαπαρασκευάς

Από τη Ξάνθη ξεκίνησε, μια γλυκιά ιστορία που κρατάει πια 87 χρόνια. Και συνεχίζει. Και θα συνεχίζει. Γιατί δεν γίνονται εκπτώσεις στην ποιότητα, γιατί το μαγαζί λειτουργεί με απόλυτα επαγγελματική νοοτροπία αλλά πλαισιωμένη με ένα οικογενειακό χαρακτήρα.

Αυτό που κάνει διάσημο τον Παπαπαρασκευά σε όλη την Ελλάδα είναι οι καριόκες του. Χειροποίητες, με μια ολόκληρη ομάδα να τους παρασκευάζει υπό αυστηρότατα στάνταρ, ε ναι, ένα από τα πιο επικά γλυκά στην Αθήνα, δεν θα μπορούσε παρά να φτιάχνεται με σπέσιαλ τρόπο.

Ανδρέα Παπανδρέου 13, Γλυφάδα

Ανδριάς

Προφιτερόλ φτιάχνουν πολλοί. Όπως ο Ανδριάς κανένας άλλος. Γι’ αυτό και δεν θα βρεις ανθρώπους που απλώς το προτιμούν.

Θα βρεις ανθρώπους που το λατρεύουν, δεν το αλλάζουν με κανένα άλλο και όταν το απολαμβάνουν σκέφτονται μόνο την επόμενη φορά που θα το ξαναγευτούν. Απόλαυση διαρκείας…

Λεωφ. Καποδιστρίου 92, Νέα Ιωνία

Κάκαλης

Ουρές κάνει ο κόσμος για να αγοράσει ένα από τα καλύτερα γλυκά στην Αθήνα. Το κοκ παρά την ξενική ονομασία του, είναι ένα κατά βάση ελληνικό γλυκό. Και εδώ το βρίσκεις καλύτερο από οπουδήποτε αλλού.

Δεν σε λιγώνει, δεν σε μπερδεύει στη γεύση. Είναι καθαρή, γνήσια νοστιμιά, μπουκιά και συχώριο! Από το 1980 κρατάει αυτή η όμορφη ιστορία.

Θηβών 206, Περιστέρι

Το προφιτερόλ του Choureal

Δε νομίζουμε πως χρειάζεται να πούμε τίποτα για αυτό το γλυκό. Βάλε κρέμα λευκής σοκολάτας, κρέμα σοκολάτα καραμέλα και μπισκότο oreo και ετοιμάσου για απογείωση.