Πολλά μπορεί να πει κανείς για την Αθήνα όσον αφορά το κατά πόσο είναι ή δεν είναι όμορφη πόλη. Η κουβέντα πάντως παύει να έχει διαφωνίες όταν πάει στο κομμάτι «μπαρ». Εκεί, πολύ απλά, η πρωτεύουσα δεν παίζεται

Οι επιλογές είναι και πολλές και εξαιρετικές. Και «αυγαταίνουν» ολοένα. Να, τη χρονιά που αποχαιρετήσαμε μόλις πριν από λίγες ημέρες, εμφανίστηκαν στη ζωή μας καινούρια μαγαζιά που κέρδισαν με τη μία καρδιές και εντυπώσεις.

Νέες αφίξεις που ξεχωρίζουν για το στιλ, την αισθητική και το διαφορετικό που πρεσβεύουν. Ξεδιαλέξαμε 7 από αυτά τα ολόφρεσκα μπαρ που έκαναν στα μάτια μας το πιο ενδιαφέρον «έμπα» στα πράγματα. Γιατί six is good, but seven is heaven! Τι λες; Πάμε να τα… επισκεφτούμε;

Μπαρ: Οι 7 πιο hot αφίξεις στην πόλη

Στέπα

«Έπιασε» γρήγορα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: Δημιουργώντας φήμη στόμα με στόμα, σε έναν δρόμο (Ασκληπιού) που όλο και ανεβαίνει στα μπαρ. Κόσμος διαφόρων ηλικιών συνωστίζεται σε έναν industrial χώρο που σε καλεί να έρθεις όπως… είσαι. Δίχως «δήθεν», δίχως «ναι μεν αλλά».

Σε περιμένει και πολύ νόστιμο φαγητό στο μενού, με τους vegan να βρίσκουν πολλές παραπάνω επιλογές από το μέσο όρο. Στα κοκτέιλ έχεις 13 επιλογές, οι 2 χωρίς αλκοόλ.

Ασκληπιού 61, Εξάρχεια

Feelin’ Good

Πολύ σωστά τα λέει ο τίτλος, σε αυτό το μπαρ νιώθεις καλά, πολύ καλά. Καλή μουσική, καλά ποτά και ψαγμένα φαγητά, ωραίος χώρος, πώς να πάει άσχημα όλο αυτό;

Το Κουκάκι είναι μία από τις πιο ζωντανές περιοχές της πρωτεύουσας και με το Feelin’ Good απέκτησε ακόμη ένα εξαιρετικό (street) μπαρ, που ξεχωρίζει με έναν εντελώς δικό του τρόπο, που πολύ μας αρέσει.

Γεωρ. Ολυμπίου 8, Κουκάκι

@feelingoodathens

Our signature Dish “Chicken ‘n’ Waffles” #chickenwaffles #feelingoodathens

♬ original sound – Feelin’Good Athens

Felicita

Και ποιος δεν έχει τραγουδήσει (προσπαθήσει έστω) το «Felicità»; Ε, εδώ το βλέπουμε υπό μορφή μπαρ και είναι μελωδία στα αυτιά μας!

Εδώ, στο Ρουφ και πολύ κοντά στην Τεχνόπολη, πρωταγωνιστής είναι η χαλάρωση, το να πιείς το ποτάκι σου και να ξεφύγεις από τις έγνοιες της καθημερινότητας. Μια διαφορετική πρόταση που ενθουσιάζει με τη γοητεία της απλότητας.

Μεγάλου Βασιλείου 40, Αθήνα

Bless me Father

Η Καρύτση αναγεννήθηκε ως προορισμός και το Bless me Father υπήρξε καθοριστικό ως προς αυτό. Είναι ένα μπαρ από αυτά που ανεβάζουν επίπεδο το κομμάτι «έξοδος» στην πόλη.

Από το πρωί ως το βράδυ, ο χώρος έχει γίνει στέκι, με τη φροντίδα στη λεπτομέρεια σε κάθε μέρος του μενού να είναι κάτι παραπάνω από φανερή.

Πλατεία Καρύτση 2

ΣουΣου

Τελείωσες τη δουλειά και θες να πας κάπου να σβήσεις την κούραση και να αλλάξεις παραστάσεις, φορτίζοντας ξανά τις μπαταρίες σου; Μέρη όπως το ΣουΣου είναι ταμάμ με αυτό που ψάχνεις.

Το Παγκράτι είναι μια γειτονιά γεμάτη ωραία πράγματα και αυτό το μαγαζί ήρθε και τα έκανε ακόμα πιο ωραία. Ένα χαλαρό και ανεπιτήδευτο all day μπαρ.

Ερατοσθένους 12, Παγκράτι

Τράγος

Ήταν εμφανές από την πρώτη στιγμή πως ο Τράγος θα ήταν ένα μπαρ που θα έδινε έξτρα πόντους στην πάντα ζωηρή γειτονιά του Ψυρρή. Όπερ και εγένετο.

Μας συστήνεται ως μοντέρνο καφενείο αλλά είναι πολλά παραπάνω από αυτό.  Η αισθητική και το concept είναι στο σημείο που πρέπει για να πούμε μετά βεβαιότητας πως αυτός ο Τράγος ήρθε για να μείνει…

Πλατεία Αγίων Αναργύρων, Ψυρρή

μπαρ

Sonder

Άνοιξε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά έχει ήδη προλάβει να αποκτήσει φανατικό κοινό που πίνουν… κοκτέιλ στο όνομά του – τα φτιάχνει τέλεια, γι’ αυτό.  

Λιώνουμε για One Autumn Leaf (με bourbon αρωματισμένο με μπανάνα, σιρόπι σφενδάμου και σοκολάτα) και το Bitter Truth (Campari, gin, cordial μανταρινιού και καφές).

Δεν είναι μόνο για πότο η φάση. Ο καφές είναι από τους πιο νόστιμους και ποιοτικούς εκεί έξω, ενώ μεγάλη προσοχή έχει δοθεί και στα πεντανόστιμα πιάτα που σερβίρονται σε μια all day εμπειρία που δεν στερείται το παραμικρό. Να πας και για brunch, αξίζει…

Μπουμπουλίνας 30, Πειραιάς