Ξέρουμε ότι σίγουρα θα τα αναζητήσετε για αυτό και εμείς θα σας προετοιμάσουμε καταλλήλως για να τα ξέρετε από τώρα. Χωρίς καμία περεταίρω καθυστέρηση γιατί τα λόγια είναι περιττά σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα μεξικάνικα της Αθήνας που εμείς ξεχωρίσαμε. Καλό θα ήταν να πάρετε χαρτί και μολύβι γιατί τώρα αρχίζουμε.

Τα 6 πιο αγαπημένα μας μεξικάνικα εστιατόρια στην Αθήνα

Amigos

Το Amigos δεν είναι ένα απλό Μεξικάνικο εστιατόριο. Είναι μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις, εμπνευσμένη από την κουλτούρα, τη μαγεία και τις γεύσεις του Mexico, που εδώ και 29 χρόνια συναντιούνται στα Amigos. Να σημειώσουμε ότι το Amigos προσφέρει μία καταπληκτική μαργαρίτα, της οποίας την συνταγή κρατάνε κρυφή και πολύ καλά κάνουν! Γιατί όταν πάμε, οι κανάτες μαργαρίτας φεύγουν σαν ψέμα! Eπίσης υπάρχει και αδελφάκι στην Γλυφάδα.

Τα 6 καλύτερα μεξικάνικα εστιατόρια στην Αθήνα

El Catrin

Η La Calavera Catrina είναι μια χάραξη σε ψευδάργυρο (1910-1913) από τον διάσημο μεξικανό τυπογράφο, εικονογράφο και λιθογράφος José Guadalupe Posada. Η εικόνα απεικονίζει έναν θηλυκό σκελετό ντυμένο μόνο με ένα καπέλο. Η La Catrina έχει γίνει η ανατολική εικόνα του Θανάτου στο Μεξικό και είναι συνηθισμένο να την βλέπουμε να ενσωματώνεται ως μέρος των εορτασμών της Ημέρας των Νεκρών σε όλη τη χώρα.

Και κάπως έτσι σας έχουμε ανοίξει σίγουρα – ή όχι – την όρεξη για να επισκεφθείτε το καταπληκτικό αυτό μεξικάνικο στην Γλυφάδα με το τέλειο μπαρ και ξέρουμε σίγουρα ότι θα σας αποζημειώσει. Μια αυθεντική εμπειρία στην μεξικάνικη κουζίνα.

Τα 6 καλύτερα μεξικάνικα εστιατόρια στην Αθήνα

Agavita

Το συγκεκριμένο μεξικάνικο θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάπου θα το έχετε ακούσει αν δεν έχετε πάει ήδη! Και αυτό γιατί το Agavita που βρίσκεται στην Νέα Φιλαδέλφεια έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο μεξικάνικο στην Ελλάδα! Καλά διαβάσατε! Ένα αυθεντικό μεξικάνικο αντάξιο της παραδοσιακής λατινικής κουζίνας και μόλις σε απόσταση αναπνοής από εμάς. Μην χάνετε λεπτό και επισκεφθείτε το. Δεν έχουμε άλλα λόγια να σας πούμε, θα αφήσουμε τις γεύσεις να μιλήσουν μόνες τους και έχουν πολλά να σας πουν!

Τα 6 καλύτερα μεξικάνικα εστιατόρια στην Αθήνα

Pueblo Chido

Ο υπέροχα ατμοσφαιρικός χώρος του Pueblo Chido, που στα ελληνικά σημαίνει το cool χωριό, το μέρος δηλαδή που το ύφος είναι χαλαρό και η διάθεση ανεβασμένη, χωρίζεται στα τρία.

Στον εξωτερικό, με τα χτιστά κανεπεδάκια και τα αφράτα mexican patterned μαξιλάρια -ιδανικός για χαλαρά κοκτέιλς, τσιμπολόγημα, την ψηλοτάβανη αίθουσα στο ισόγειο με την εξωτική διακόσμηση και την υπέροχη μαρμάρινη μπάρα που θέλεις να μείνεις μέχρι αργά πίνοντας κοκτέιλς και απολαμβάνοντας μουσικές από όλο τον κόσμο και, τέλος, το πιο cosy πατάρι με τις σκαλιστές απλίκες και τις ξύλινες ροτόντες που βλέπει στην κάτω αίθουσα και τον εξωτερικό χώρο.

Τo πατάρι μπορείς επίσης να το κλείσεις και για prive εκδηλώσεις, για να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου παρέα με τους φίλους σου ή για ένα μίνι corporate event. Το pueblo chido σας περιμένει στην Νέα Σμύρνη.

Τα 6 καλύτερα μεξικάνικα εστιατόρια στην Αθήνα

Dos Hermanos

Είναι από τα πρώτα μαγαζιά που μας σύστησαν τη μεξικάνικη κουζίνα και κοντεύει να κλείσει τα 30 χρόνια λειτουργίας και βρίσκεται στην Κηφισιά. Η ατμόσφαιρά είναι φολκλόρ, χωρίς όμως να γίνεται υπερβολική. Η αυλή του μοιάζει με μεξικάνικη hacienda σε πολύχρωμους τόνους, με άνετες εμπριμέ μαξιλάρες, αρκετά φυτά, φωτάκια στις γλάστρες και μια προσωπογραφία της Φρίντα σε περίοπτη θέση. Στα Δύο Αδέρφια, όπως μεταφράζεται στα ελληνικά, μπορείτε να απολαύσετε μαζί με το φαγητό σας και πολλές margaritas που ετοιμάζει ο bartender Διονύσης Ζησιμόπουλος ή να διαλέξετε μία από τις 100 και τεκίλες που διαθέτουν στην κάβα τους.

Τα 6 καλύτερα μεξικάνικα εστιατόρια στην Αθήνα

Chilangos

Καθώς ανεβαίνετε τη λεωφόρο Μεσογείων προς την Αγία Παρασκευή, το πολύχρωμο σκηνικό του με τα τραπεζάκια έξω θα σας τραβήξει την προσοχή. Το Chilangos έχει στήσει τη δική του μεξικάνικη γιορτή και σερβίρει tacos, τεκίλες και προσεγμένα κοκτέιλ. O Μανώλης Λυκιαρδόπουλος επιμελείται τη λίστα των ποτών. Σας προτείνουμε να ζητήστε μια paloma, ένα κοκτέιλ με τεκίλα και grapefruit soda, και το κλασικό μεξικάνικο επιδόρπιο tres leches flan με σιρόπι καραμέλας.

Τα 6 καλύτερα μεξικάνικα της Αθήνας