Το Ρέικιαβικ προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες για περιπέτεια, από μια ζωντανή καλλιτεχνική και μουσική σκηνή μέχρι έναν θησαυρό παγκοσμίου φήμης, πολιτιστικά και ιστορικά αξιοθέατα.

Μία επίσκεψη στα κορυφαία μέρη του Ρέικιαβικ θα σας δώσει την ευκαιρία για διασκεδαστικές δραστηριότητες αλλά και να θαυμάσετε τα αξιοθέατα.

Το Ρέικιαβικ (μτφρ. Smokey Bay) είναι η βορειότερη εθνική πρωτεύουσα στον κόσμο. Έχει επίσης έναν από τους μικρότερους πληθυσμούς από οποιαδήποτε πρωτεύουσα. Το Ρέικιαβικ που φιλοξενεί λιγότερους από 135.000 κατοίκους, διαθέτει πληθώρα αξιοθέατα και δραστηριότητες που θα προσελκύσουν τους λάτρεις του πολιτισμού, της φύσης και της νυχτερινής διασκέδασης.

Όταν επισκέπτεστε το Ρέικιαβικ, φροντίστε να κάνετε κράτηση στο ξενοδοχείο σας από πριν για να πετύχετε καλύτερες τιμές. Μπορείτε επίσης να οργανώσετε πριν φθάσετε εκεί ημερήσιες εκδρομές, καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές.

Για μια μικρή πόλη, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφτείτε το Ρέικιαβικ. Ένας από τους καλύτερους λόγους για να το επισκεφθείτε είναι ότι η πόλη είναι εύκολο να εξερευνηθεί με τα πόδια και έτσι δεν θα χρειαστείτε αυτοκίνητο. Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση για μια περιήγηση με τα πόδια στο Ρέικιαβικ ώστε να μάθετε τα πάντα για την πόλη από έναν τοπικό ξεναγό.

Reykjavik

Πώς θα φτάσετε στο Ρέικιαβικ

Καθώς η Ισλανδία είναι νησί, υπάρχουν περιορισμένοι τρόποι για να φτάσετε σε αυτό -ο κυριότερος τρόπος είναι αεροπορικώς. Υπάρχει ένα μικρό αεροδρόμιο εσωτερικού στο Ρέικιαβικ και διεθνείς πτήσεις από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη φτάνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Keflavik.

Το αεροδρόμιο απέχει 31 μίλια (50 χιλιόμετρα) από το Ρέικιαβικ, αλλά οι ταξιδιώτες μπορούν να φτάσουν στο Ρέικιαβικ από το αεροδρόμιο Keflavik εύκολα με λεωφορείο ή ταξί.

Ρέικιαβικ: Η πόλη με τις πολλές επιλογές

Υπάρχουν πολλά διασκεδαστικά πράγματα να κάνετε στο Ρέικιαβικ. Ας μπούμε λοιπόν στο θέμα…

Επισκεφτείτε τις πισίνες του Ρέικιαβικ

Από τους πανίσχυρους παγετώνες μέχρι τα κυματιστά κύματα του Ατλαντικού Ωκεανού μέχρι τις αχνιστές γεωθερμικές γούβες, η Ισλανδία είναι μια χώρα που, από πολλές απόψεις, ορίζεται από το νερό.

Επομένως, είναι λογικό ότι ένα από τα κορυφαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Ρέικιαβικ περιλαμβάνει το νερό.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να συνδεθείτε με την ισλανδική κουλτούρα από το να μιμηθείτε τους ντόπιους και να επισκεφτείτε μια από τις πισίνες του Ρέικιαβικ.

Χάρη στις πολιτικές της Ισλανδίας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η χρήση του νερού σε μεγάλη χωρητικότητα (δηλαδή για πισίνες και σάουνες) είναι πολύ προσιτή, καθιστώντας το αγαπημένο χόμπι μεταξύ των Ισλανδών.

Είναι επίσης ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Ρέικιαβικ το χειμώνα, καθώς πολλές από αυτές τις πισίνες έχουν θερμαινόμενο νερό, καθιστώντας τες προσβάσιμες όλο το χρόνο.

Υπάρχουν 18 πισίνες που βρίσκονται μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Ρέικιαβικ.

Reykjavik

Ορισμένες από αυτές τις τοποθεσίες έχουν εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, σάουνα και τουλάχιστον ένα υδρομασάζ (μερικές έχουν ακόμη και επτά ή οκτώ). Σκεφτείτε τις ισλανδικές πισίνες σαν ένα πολυτελές σπα.

Η τιμή εισόδου είναι περίπου 8 USD, αυτό μπορεί να είναι το φθηνότερο σπα που έχετε συναντήσει ποτέ.

Αν ψάχνετε για κάτι ακόμα πιο φυσικό, υπάρχει το γεωθερμικά θερμαινόμενο νερό δίπλα στην παραλία του Ρέικιαβικ, το Nautholsvik, και ένα μικρό ποδόλουτρο στον φάρο Grotta που ονομάζεται Kvika. Αυτές οι μικρές πισίνες είναι εξαιρετικά παραδείγματα δωρεάν δραστηριοτήτων στο Ρέικιαβικ.

Αν μένετε στο κέντρο του Ρέικιαβικ, η προφανής επιλογή θα ήταν να βρεθείτε στο Sundholl Reykjavikur, το παλαιότερο δημόσιο λουτρό της Ισλανδίας, που βρίσκεται μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα πίσω από την πανίσχυρη εκκλησία Hallgrimskirkja.

Αυτή η πισίνα στεγάζεται σε ένα κτήριο που χρονολογείται από το 1937 και ανακαινίστηκε το 2017. Παλαιότερα είχε μόνο μια εσωτερική πισίνα και δύο εξωτερικά υδρομασάζ, αλλά τώρα έχει μια εσωτερική και εξωτερική πισίνα, δύο σάουνες, τρία υδρομασάζ, μία παιδική πισίνα και μια μπανιέρα για κρύο μπάνιο.

Μια άλλη δημοφιλής πισίνα στο κέντρο του Ρέικιαβικ είναι η Vesturbaejarlaug, μια πισίνα στη δυτική περιοχή της πόλης. Το Vesturbaejarlaug είναι μια εξωτερική πισίνα με μερικά υδρομασάζ και μερικές σάουνες και είναι ένα δημοφιλές στέκι για ντόπιους και ταξιδιώτες.

Η μεγαλύτερη πισίνα στο Ρέικιαβικ είναι η πισίνα Laugardalslaug. Αυτή η πισίνα βρίσκεται στο κέντρο αναψυχής του Ρέικιαβικ, Laugardalur, όπου μπορείτε επίσης να βρείτε όλα τα παρακάτω:

 • Αθλητική αίθουσα
 • Βοτανικό κήπο
 • Οικογενειακό πάρκο και ζωολογικός κήπος
 • Μουσείο Γλυπτικής
 • Μεγάλο γυμναστήριο (παγκόσμιας κλάσης)
 • Σπα (Laugar Spa)
 • Παγοδρόμιο

Δεδομένης της ποικιλίας των αξιοθέατων που προσφέρονται εδώ, το Laugardalslaug είναι το ιδανικό μέρος για να πάτε με όλη την οικογένεια. Κάτι που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι θα πρέπει να βρεθείτε γυμνός ανάμεσα στους ντόπιους πριν μπείτε στις πισίνες.

Αυτό δεν είναι κάποιο περίεργο τελετουργικό, αλλά σχετίζεται αυστηρά με την υγιεινή. Τα ντους χωρίζονται ανά φύλο, αλλά καθώς τα επίπεδα χλωρίου στις πισίνες είναι πολύ χαμηλά, όλοι πρέπει να πλένονται καλά πριν κάνουν μια βουτιά. Εάν προσπαθήσετε να το αποφύγετε, πιθανότατα θα σας επιπλήξει ένας ντόπιος ή ένας από τους φύλακες του μπάνιου.

Ίσως το καλύτερο πράγμα για τις πισίνες του Ρέικιαβικ είναι ότι μπορείτε να τις απολαύσετε όλο το χρόνο και με κάθε τύπο καιρού.

Μπορείτε εύκολα να χαλαρώσετε σε ένα υπαίθριο υδρομασάζ, ακόμα κι αν η θερμοκρασία είναι 23 F (-5 C) έξω και χιονίζει. Αυτό είναι ένα από τα διασκεδαστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Ρέικιαβικ και προσφέρετε για επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Επισκεφθείτε την εκκλησία Hallgrimskirkja

Πάνω από το κέντρο του Ρέικιαβικ δεσπόζει η εκκλησία Hallgrimskirkja, η οποία είναι ορατή σχεδόν από κάθε γωνία της πόλης, καθιστώντας την εύρεσή της πολύ εύκολη. Από τα πολλά μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στο Ρέικιαβικ, αυτό είναι ένα από τα πιο γνωστά.

Στην κορυφή αυτού του κτηρίου, εξπρεσιονιστικού στιλ, ύψους 244 ποδιών (75 μέτρων) βρίσκεται μια πλατφόρμα θέασης με θέα 360 μοιρών σε ολόκληρη την πόλη. Μαζί με τη θέα από το Perlan στο λόφο Oskjuhlid, αυτή είναι ίσως η καλύτερη θέα που θα έχετε στην πόλη.

Ο πύργος είναι ανοιχτός καθημερινά, εκτός από τις Κυριακές που γίνονται μαζικές λειτουργίες. Η είσοδος στην κορυφή κοστίζει 7 USD για ενήλικες, αλλά λιγότερο από 1 USD για παιδιά ηλικίας 7-14 ετών. Το ταξίδι στην κορυφή είναι δωρεάν για τα μικρότερα παιδιά.

Το Hallgrimskirkja είναι μια λειτουργούσα εκκλησία, επομένως ο πύργος μπορεί μερικές φορές να είναι κλειστός λόγω λειτουργιών ή συναυλιών που πραγματοποιούνται μέσα.

Η μεγαλύτερη εκκλησία της Ισλανδίας πήρε το όνομά της από τον υπουργό και ποιητή Hallgrimur Petursson, τον συγγραφέα των περίφημων Ύμνων του Πάθους.

Οι όμορφες στήλες από βασάλτη στον καταρράκτη Svartifoss, στη νότια ακτή της Ισλανδίας, ενέπνευσαν την αρχιτεκτονική της εκκλησίας.

Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον Gudjon Samuelsson και άνοιξε το 1986. Ο Samuelsson είναι ένας από τους πιο γνωστούς αρχιτέκτονες της Ισλανδίας και η εκκλησία στεγάζει το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο στην Ισλανδία, ύψους 50 ποδιών (15 μέτρα), με 5.275 σωλήνες και βάρος 25 τόνους.

Επίσης, σημειώστε την όμορφη πόρτα εισόδου και τα γυάλινα έργα Τέχνης που σχεδίασε ο καλλιτέχνης Leifur Breidfjord.

Μπροστά από την εκκλησία βρίσκεται ένα άγαλμα του Ισλανδού ταξιδιώτη Leif Eriksson, του πρώτου Ευρωπαίου που πάτησε το πόδι του στη Βόρεια Αμερική, περισσότερα από 500 χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο.

Περιηγηθείτε με τα πόδια

Πολλά από τα καλύτερα μέρη για να δείτε στο Ρέικιαβικ μπορείτε να τα προσεγγίσετε με τα πόδια, κάτι που είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της μικρού μεγέθους πρωτεύουσας.

Από την εκκλησία Hallgrimskirkja θα θελήσετε να εξερευνήσετε τους κοντινούς δρόμους του κέντρου της πόλης του Ρέικιαβικ. Αυτά είναι καλύτερα να τα εξερευνήσετε με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Για να απολαύσετε πραγματικά τον πολιτισμό, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι θα επισκεφτείτε τους κύριους εμπορικούς δρόμους: Laugavegur, Bankastraeti, Austurstraeti, Laekjargata και Skolavordustigur.

Όλα αυτά είναι εύκολα προσβάσιμα στην κεντρική περιοχή του Ρέικιαβικ. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τις πολλές αλυσίδες ρούχων, μπορείτε να βρείτε εταιρείες όπως 66° North, Zo-On και Ice Wear σε αυτήν την περιοχή. Θα βρείτε επίσης πολλές μικρές μπουτίκ που πωλούν προϊόντα με μοντέρνα ισλανδικά σχέδια.

Εκτός από τα ψώνια, υπάρχουν πολλές άλλες γειτονιές στο Ρέικιαβικ που αξίζει να εξερευνήσετε.
Η γειτονιά Thingholtin είναι ένα καλό παράδειγμα. Αυτοί είναι οι οικιστικοί δρόμοι μεταξύ της εκκλησίας Hallgrimskirkja και του Tjornin, μιας πολύ γνωστής λίμνης στο Ρέικιαβικ.

Εκεί μπορείτε να βρείτε τη «Γειτονιά των Θεών», όπου τα ονόματα των δρόμων σε αυτό προέρχονται από την παλιά σκανδιναβική θρησκεία. Μπορείτε να βρείτε τις οδούς Odin’s (Odinsgata), Thor’s Street (Thorsgata), Loki’s Path (Lokastigur), Freya’s Street (Freyjugata) και πολλές άλλες.

Θα βρείτε επίσης πολύχρωμα σπίτια, όμορφους κήπους και άφθονη Τέχνη του Δρόμου και πιθανότατα θα συναντήσετε μια από τις γάτες που κατοικούν στην περιοχή (οι γάτες είναι κοινά κατοικίδια στο κέντρο του Ρέικιαβικ).

Reykjavik

Η λίμνη της πόλης του Ρέικιαβικ (Reykjavikurtjorn, ή Tjornin για συντομία) είναι δημοφιλής στους ταξιδιώτες, ιδιαίτερα στους λάτρεις των πουλιών. Η περιοχή φιλοξενεί μια συστοιχία κύκνων και μια ομάδα από πάπιες.

Το χειμώνα η λίμνη παγώνει μερικές φορές, επιτρέποντας στους ανθρώπους να τη διασχίσουν με τα πόδια, να κάνουν πατίνια ή ακόμα και να φτιάξουν ένα ολισθηρό γήπεδο ποδοσφαίρου. Πάνω από τα ωραία σπίτια δίπλα στη λίμνη, βρίσκεται το παλαιότερο νεκροταφείο στο Ρέικιαβικ.

Δίπλα στη λίμνη βρίσκεται το Δημαρχείο του Ρέικιαβικ και ένας μεγάλος και ενημερωτικός τρισδιάστατος χάρτης της Ισλανδίας. Νότια του Tjornin, θα βρείτε το Nordic House και το University of Iceland.

Το Nordic House είναι το μοναδικό κτήριο του Ρέικιαβικ που σχεδιάστηκε από έναν διεθνώς διάσημο αρχιτέκτονα, τον φινλανδικής καταγωγής Alvar Aalto. Θα βρείτε συχνά εκθέσεις και ζωντανή μουσική στο The Nordic House, καθώς και ένα άνετο καφέ με θέα στην κοντινή λίμνη.

Πιο νότια, θα φτάσετε στη θάλασσα, όπου μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος της οδού Αιγησίδα και να απολαύσετε την εκπληκτική θέα στον ωκεανό με το Bessastadir, την προεδρική κατοικία, που φαίνεται από απέναντι από τον κόλπο. Τα ηλιοβασιλέματα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά από εδώ.

Η πλατεία Austurvollur βρίσκεται ακριβώς βόρεια της λίμνης Tjornin και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να συναντήσετε φίλους και οικογένεια.

Είναι ένα δημοφιλές σημείο αν ψάχνετε για πράγματα να κάνετε στο Ρέικιαβικ το καλοκαίρι. Οι άνθρωποι έρχονται εδώ για να πιουν μπύρα και να κάνουν ηλιοθεραπεία όταν ο ήλιος του είναι ολόλαμπρος τα μεσάνυχτα. Η πόλη πραγματοποιεί συναυλίες και δημόσιες συγκεντρώσεις σε αυτήν την πλατεία κατά τη διάρκεια των εθνικών εορτασμών.

Όταν οι άνθρωποι είναι αναστατωμένοι για πολιτικά γεγονότα, έρχονται επίσης στην πλατεία Austurvollur για να διαμαρτυρηθούν για το ισλανδικό Κοινοβούλιο, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην πλατεία.

Καφετέριες και καταστήματα βρίσκονται στη μία πλευρά της πλατείας και ακριβώς πίσω από το κτήριο του Κοινοβουλίου βρίσκεται η παλαιότερη εκκλησία του Ρέικιαβικ,η Domkirkjan.

Καθώς περπατάτε στους δρόμους της πόλης, γιατί να μην κατευθυνθείτε προς το γραφικό Παλιό Λιμάνι; Εδώ, μπορείτε να μάθετε για τη θαλάσσια ζωή της Ισλανδίας και ακόμη και να κλείσετε ένα ταξίδι παρακολούθησης φαλαινών.

Λίγο πιο πέρα στο Παλιό Λιμάνι, μπορείτε να βρείτε το Grandi, την περιοχή με τα ψάρια του Ρέικιαβικ. Παλιά αλιευτικά εργοστάσια και παράγκες επισκευής σκαφών έχουν μετατραπεί σε μοδάτα καταστήματα, καφετέριες, νεοσύστατες εταιρείες, μουσεία, εστιατόρια και ζυθοποιεία.

Το Grandi είναι ένα παράδειγμα του συνεχώς μεταβαλλόμενου προσώπου της πόλης. Όσο είστε εδώ, σταματήστε στο Valdis για ένα από τα καλύτερα παγωτά της πόλης ή πιείτε μια τοπική μπύρα στο Bryggjan Brewery.

Μπορείτε επίσης να δείτε το Σπίτι του Μάρσαλ, το Μουσείο Φαλαινών της Ισλανδίας ή το Μουσείο Aurora Reykjavik.

Reykjavik

Κάντε κράτηση για τοπικές δραστηριότητες στο Ρέικιαβικ για να γεμίσετε την ημέρα σας

Το Ρέικιαβικ είναι μια πόλη με ευχάριστες εκπλήξεις. Μπορείτε να ανακαλύψετε πολλούς από τους κρυμμένους θησαυρούς του μόνοι σας ή μπορείτε να συμμετέχετε σε ξεναγήσεις.

Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε κοντά στο Ρέικιαβικ σε μια μισή ή ολοήμερη περιήγηση.
Εάν η εξερεύνηση με τα πόδια δεν είναι για εσάς, κάντε μια γραφική βόλτα με ελικόπτερο πάνω από την πόλη, και στη διάρκειά της κάντε μία στάση στην κορυφή ενός από τα βουνά που περιβάλλουν την πόλη, το όρος Esjan, για να θαυμάσετε την απαράμιλλη θέα.

Άλλες δημοφιλείς εκδρομές μέσα και γύρω από την πόλη περιλαμβάνουν παρατήρηση φαλαινών και περιηγήσεις με φουσκωτά ή περιηγήσεις με ιππασία.

Οι πιο συχνές εκδρομές για παρατήρηση φαλαινών είναι στον κόλπο Faxafloi δίπλα στο Ρέικιαβικ. Μια άλλη επιλογή είναι να επισκεφτείτε το Videy, το πιο διάσημο νησί στην ακτή του Ρέικιαβικ. Το Videy φιλοξενεί τον πύργο Yoko Ono Imagine Peace, ένα μνημείο του John Lennon.

Διάφορα θαλασσοπούλια συχνάζουν επίσης στην ακτή και στα νησιά, όπως οι γλάροι, οι κορμοράνοι, το αρκτικό γλαρνάκι και φυσικά τα κολοκυθάκια (αν και μόνο το καλοκαίρι).

Ζήστε τη νυχτερινή ζωή του Ρέικιαβικ

Όταν ψάχνετε τι να κάνετε στο Ρέικιαβικ, μην ξεχάσετε να προσθέσετε δραστηριότητες για το βράδυ, καθώς η νυχτερινή ζωή του Ρέικιαβικ είναι διάσημη και ενδιαφέρουσα.

Ο κόσμος κάνει πάρτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά το κλείσιμο των μπαρ και των κλαμπ, οι δρόμοι θα εξακολουθούν να είναι γεμάτοι από ανθρώπους που παρτάρουν ή προσπαθούν να βρουν το δρόμο για το σπίτι τους, είτε πάνε για φαγητό είτε να αναζητούν να βρουν το επόμενο πάρτι.

Όταν ψάχνετε για πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Ρέικιαβικ τη νύχτα, να έχετε κατά νου πολλά μπαρ και καφέ που προσφέρουν ζωντανή μουσική τη νύχτα. Η πόλη σφύζει από κάθε είδους ζωντανή ψυχαγωγία, είτε είναι stand-up comedy, θέατρο, όπερα, τζαζ, drag show, παραστάσεις καμπαρέ ή μιούζικαλ.

Από Κυριακή έως Πέμπτη, πολλοί χώροι είναι ανοιχτοί μέχρι τη 1 π.μ., αλλά την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ πολλοί μένουν ανοιχτοί μέχρι τις 5 π.μ.

Το Tjarnarbio, που βρίσκεται δίπλα στο Δημαρχείο, είναι ένας εξαιρετικός χώρος για παραστάσεις θεάτρου, μουσικής και χορού.

Το Bio Paradis είναι ο καλλιτεχνικός κινηματογράφος της πόλης, που συχνά προβάλλει κλασικές ισλανδικές ταινίες με αγγλικούς υπότιτλους.

Υπάρχει ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο Ρέικιαβικ κάθε χρόνο, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρέικιαβικ (Σεπτέμβριος/Οκτώβριος). Εκτός από αυτές τις τακτικές εκδηλώσεις, υπάρχουν ατελείωτες άλλες επιλογές.

Δοκιμάστε την τοπική κουζίνα στο Ρέικιαβικ

Η ντόπια κουζίνα του Ρέικιαβικ έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, προσφέροντας γεύσεις μοναδικές. Επομένως μία δοκιμή θα σας πείσει… Μπορείτε να βρείτε εστιατόρια που ειδικεύονται σε τοπικά θαλασσινά ή ψητά κρέατα. Εκτός από τα ισλανδικά εστιατόρια, υπάρχουν επίσης εξαιρετικά ταϊλανδέζικα, ιταλικά, ινδικά, μεξικάνικα και ιαπωνικά εστιατόρια στην πόλη.

Για να δοκιμάσετε την καλύτερη ισλανδική κουζίνα, πηγαίνετε μια βόλτα στο Ρέικιαβικ και απολαύστε μερικές από τις πιο νόστιμες λιχουδιές της χώρας.

Η τοπική κουζίνα εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στα θαλασσινά και το αρνί. Δεν μπορείτε ποτέ να κάνετε λάθος επιλογή παραγγέλνοντας τα ψάρια ημέρας σε ένα από τα εστιατόρια του Ρέικιαβικ.

Αν σας αρέσει να δοκιμάζετε ασυνήθιστα φαγητά, γιατί να μην δοκιμάστε παραδοσιακές ισλανδικές συνταγές, όπως ξινά αμελέτητα κριαριού ή κεφαλάκι προβάτου;

Reykjavik

Το πιο γνωστό πιάτο της Ισλανδίας είναι ο καρχαρίας που έχει υποστεί ζύμωση. Θα θελήσετε να ξεπλύνετε τον καρχαρία με ένα σφηνάκι Brennivin, τα σνάπ του «μαύρου θανάτου» της Ισλανδίας. Αυτός ο συνδυασμός θεωρείται συχνά ως ιεροτελεστία μετάβασης ή απόδειξη δύναμης.

Μπορείτε να βρείτε κρέας καρχαρία που έχει υποστεί ζύμωση στην υπαίθρια αγορά Kolaportid, η οποία είναι ανοιχτή κάθε Σαββατοκύριακο.

Τα περισσότερα άτομα που θα συναντήσετε στα ταξίδια σας στο Ρέικιαβικ θα συστήσουν ένα ισλανδικό χοτ ντογκ.

Το περίπτερο για χοτ ντογκ Baejarins Beztu («The Town’s Best»), κοντά στο λιμάνι του Ρέικιαβικ, έχει τη φήμη ότι πουλάει τα πιο νόστιμα χοτ ντογκ στην Ισλανδία.

Συνήθως υπάρχει μεγάλη ουρά εκεί, ιδιαίτερα το απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα, αλλά οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες ισχυρίζονται ότι αυτά τα λουκάνικα είναι τα καλύτερα στον κόσμο. Απλώς ρωτήστε τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον ή την Κιμ Καρντάσιαν, δύο από τους πιο γνωστούς καλεσμένους του περίπτερου.

Η κλασική επιλογή είναι να πάρετε «eina med ollu» ή αλλιώς «ένα απ’ όλα». Αυτή η παραγγελία περιλαμβάνει remoulade (μια σάλτσα με βάση τη μαγιονέζα), γλυκιά μουστάρδα, κέτσαπ και ένα μείγμα από τραγανά και ωμά κρεμμύδια.

Όποιες και αν είναι οι προτιμήσεις σας, αυτό είναι το μέρος που πρέπει να πάτε αν σας αρέσει ένα καλό χοτ-ντογκ και δεν θα σας κοστίσει ακριβά.

Όσο για τα καλά καφέ και τις καφετέριες στην Ισλανδία, υπάρχουν πάρα πολλά. Μερικά που πρέπει να επισκεφθείτε είναι το Cafe Loki για παραδοσιακό ισλανδικό φαγητό, το Grai Kotturinn για μια ζεστή ατμόσφαιρα, το Kaffibrennslan γιατί βρίσκεται σε κοσμικό σημείο και το Babalu για ένα ποτό στο μπαλκόνι.

Ή μπορείτε να δοκιμάσετε το Cuckoo’s Nest για brunch το Σαββατοκύριακο, το Svarta Kaffid για τη νόστιμη σούπα που σερβίρεται σε μπολ με ψωμί, το Peterson Suite ή το Loft Hostel για τη θέα ή το Reykjavik Roasters για μερικές από τις καλύτερες εμπειρίες καφέ της πόλης. Το ταξίδι σας δεν θα ήταν πλήρες, χωρίς να δοκιμάσετε φρέσκα ψωμάκια κανέλας από το αρτοποιείο Braud&Co.

Επισκεφθείτε το Harpa Concert Hall και το Old Harbor

Το Harpa Concert and Conference Hall είναι ένα εντυπωσιακό γυάλινο κτίριο κοντά στο παλιό λιμάνι του Ρέικιαβικ.

Αξίζει να επισκεφτείτε αυτό το εμβληματικό κτήριο και μόνο για την αρχιτεκτονική του, καθώς θα μπορείτε να το θαυμάσετε τόσο από έξω όσο και από μέσα και να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες.

Φροντίστε να ελέγξετε τι συμβαίνει στο Harpa Concert and Conference Hall κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο Ρέικιαβικ. Ίσως μπορείτε να δείτε την Ισλανδική Συμφωνική Ορχήστρα κατά τη διάρκεια μιας πρόβας ή να παρακολουθήσετε μια συναυλία με μερικά από τα πιο διάσημα συγκροτήματα της Ισλανδίας.

Στο κτήριο πραγματοποιούνται πολλές πολυπολιτισμικές γιορτές και τη νύχτα φωτίζεται με κινούμενα έργα Τέχνης LED του Olafur Eliasson. Τα φώτα στην πρόσοψη του κτιρίου μερικές φορές χρησιμοποιούνται διαδραστικά.

Σε διαφορετικούς χρόνους, οι άνθρωποι μπόρεσαν να ελέγχουν τα φώτα παίζοντας ένα ελαφρύ όργανο, ρυθμίζοντας το χρώμα της επιλογής τους στην αίθουσα μέσω του τηλεφώνου τους ή παίζοντας το παιχνίδι στον υπολογιστή Pong χρησιμοποιώντας το κτίριο ως οθόνη.

Βυθιστείτε στην Ισλανδική Τέχνη και Πολιτισμό

Δεν είναι μόνο το Harpa Concert and Conference Hall και οι τοπικές παραστάσεις που μπορείτε να βρείτε στην καλλιτεχνική σκηνή του Ρέικιαβικ, υπάρχουν μουσεία, γκαλερί, υπαίθρια γλυπτά και Τέχνη του Δρόμου, τα οποία είναι όλα διαθέσιμα σε όλη την πόλη.
.
Το γλυπτό Sun Voyager είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο που βρίσκεται κατά μήκος της παραλίας. Είναι κοντά στο Harpa Concert Hall και έχει φανταστική θέα στο όρος Esja.

Σίγουρα θα εντοπίσετε πολλά άλλα γλυπτά στην πόλη. Τα δύο μεγαλύτερα μουσεία γλυπτικής είναι το Μουσείο Einar Jonsson (δίπλα στην εκκλησία Hallgrimskirkja) και το Μουσείο Asmundur στην περιοχή αναψυχής Laugardalur. Μπορείτε επίσης να βρείτε μερικά μικρότερα μουσεία γλυπτικής στην πόλη.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια βόλτα στο Grandi και να επισκεφθείτε το υπαίθριο γλυπτό Thufa. Αυτός είναι ένας καταπράσινος κυκλικός λόφος στον οποίο μπορείτε να περπατήσετε μέχρι την κορυφή και να έχετε υπέροχη θέα προς το Μέγαρο Μουσικής Harpa. Υπάρχουν δεκάδες μουσεία τέχνης και μικρότερες γκαλερί τέχνης. Τα μεγαλύτερα είναι η Πινακοθήκη του Ρέικιαβικ, το Μουσείο Kjarval και η Εθνική Πινακοθήκη της Ισλανδίας.

Το νεότερο μέλος αυτής της θεσμικής οικογένειας είναι το Marshall House. Οι μικρότεροι χώροι περιλαμβάνουν τα Mengi, Berg Contemporary, i8, Art Gallery 101, ART67 Gallery, Gallery Fold και Gallery List, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Reykjavik

Η φανταστική Τέχνη του Δρόμου ανθίζει τα τελευταία χρόνια, με μαγευτικά έργα Τέχνης που κοσμούν κτήρια σε όλη την πόλη.

Είτε πρόκειται για την ιστορία και τον πολιτισμό που αναζητάτε είτε απλώς για γνώση για την πλούσια φύση και την άγρια ζωή της Ισλανδίας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά ιστορικά μουσεία. Το Μουσείο Saga, το Εθνικό Μουσείο της Ισλανδίας και το Αrbaer Open Air Museum είναι δημοφιλή. Επισκεφτείτε το Ναυτικό Μουσείο, το Μουσείο Φαλαινών της Ισλανδίας ή μάθετε για το Βόρειο Σέλας στο Aurora Reykjavik.

Εξερευνήστε τους Δημόσιους Κήπους και τα Πάρκα

Υπάρχουν πολλές περιοχές πρασίνου και πάρκα που μπορείτε να επισκεφτείτε στο Ρέικιαβικ. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τις φυσικές τοποθεσίες έξω από την πόλη, αυτά τα πάρκα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα λιγότερο γνωστών τουριστικών αξιοθέατων του Ρέικιαβικ.

Οι δημόσιοι κήποι της πόλης περιλαμβάνουν το Hallargardur και το Hljomskalagardur, δίπλα στη λίμνη Tjornin και το Klambratun/Miklatun, που περιβάλλουν το Μουσείο Τέχνης Kjarvalsstadir.
Αυτές είναι δημοφιλείς περιοχές για υπαίθρια παιχνίδια όλο το καλοκαίρι.

Ένας άλλος δημοφιλής προορισμός όλο το χρόνο είναι η Grotta, με τον εμβληματικό φάρο της και τη θέα στον κόλπο Faxafloi και το όρος Esjan του Ρέικιαβικ και τον παγετώνα Snaefellsjokull τις καθαρές μέρες.

Μπορείτε ακόμη να βρείτε ένα τεχνητό, ιαματικό ποδόλουτρο (Kvika) ανάμεσα στα βράχια δίπλα στην παραλία, καθιστώντας αυτό το τέλειο μέρος για να κρατήσετε τα πόδια σας ζεστά, ενώ πίνετε ένα ποτό (BYO) και παρακολουθείτε το βόρειο σέλας.

Εάν θέλετε να βυθιστείτε στο νερό εντός των ορίων της πόλης (αλλά να διατηρήσετε τη θέα προς τον ωκεανό), κατευθυνθείτε προς την παραλία Nautholsvik. Υπάρχει μια ζεστή πισίνα δίπλα στην άμμο και μια ζεστή μπανιέρα δίπλα στη θάλασσα.

Εάν είστε αρκετά γενναίοι, μπορείτε να κάνετε μια βουτιά στον ωκεανό. Η ζέστη στην παραλία Nautholsvik προέρχεται από τις ιαματικές πηγές της Ισλανδίας. Η πιο διάσημη ιαματική πηγή της Ισλανδίας βρίσκεται στη γεωθερμική περιοχή Geyser στον Χρυσό Κύκλο.

Δίπλα στο Nautholsvik βρίσκεται ο λόφος Oskjuhlid, όπου μπορείτε να περπατήσετε ανάμεσα στα ερείπια παλιών αποθηκών, που βρίσκονται ανάμεσα σε δύο δασικά μονοπάτια.

Reykjavik

Στη συνέχεια, υπάρχει το Ellidaardalur, στο κέντρο της πόλης, όπου μπορείτε να ψαρέψετε ή να κάνετε πικνίκ δίπλα σε έναν μικρό καταρράκτη. Το Ellidaardalur είναι δημοφιλές στους ντόπιους που κάνουν τζόκινγκ ή ποδηλασία σε αυτόν τον παράδεισο στο κέντρο της πόλης.

Βγείτε λίγο πιο έξω από την πόλη στα προάστια του Ρέικιαβικ και θα βρείτε το Raudholar (Κόκκινοι Λόφοι) και το φυσικό καταφύγιο, το Χάιντμορκ. Οι κόκκινοι και μαύροι λόφοι του Raudholar έχουν όμορφες χρωματικές αντιθέσεις και μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση ιππασίας με ηφαιστειακό τοπίο σε αυτήν την όμορφη περιοχή όλο το χρόνο.

Το Heidmork είναι ένα φυσικό καταφύγιο γεμάτο πράσινο, σπηλιές και απομονωμένες περιοχές για πικνίκ μπάρμπεκιου.

Για να φτάσετε στο Heidmork ή στο Raudholar, πρέπει να πάρετε ένα λεωφορείο από το κέντρο της πόλης, να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή να κάνετε μια μεγάλη βόλτα με ποδήλατο.

Και φυσικά αυτό πρέπει να το δείτε οπωδήποτε: Το Βόρειο Σέλας

Η Ισλανδία είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να δείτε το Βόρειο Σέλας και είναι σίγουρα ένα από τα πράγματα που πρέπει να δείτε στην Ισλανδία. Όλοι θέλουν να βιώσουν αυτή την εμπειρία.

Κάντε μια περιήγηση στο Βόρειο Σέλας για να κυνηγήσετε αυτό το φυσικό φαινόμενο με τη βοήθεια ενός έμπειρου ξεναγού. Μπορεί να μπορείτε να το εντοπίσετε από το κέντρο του Ρέικιαβικ, αλλά το καλύτερο μέρος για να το δείτε εντός των ορίων της πόλης είναι δίπλα στη θάλασσα, στο Seltjarnarnes, έναν δήμο λίγο έξω από το Ρέικιαβικ.

Εκεί θα είστε μακριά από τα φώτα του δρόμου και θα μπορείτε να απολαύσετε το μεγαλείο της εμπειρίας.

Μπορείτε να δείτε το Βόρειο Σέλας μόνο από τα τέλη Αυγούστου έως τις αρχές Μαΐου, οπότε αν βρίσκεστε εδώ το καλοκαίρι, αντ’ αυτού απολαύστε τον ήλιο του μεσονυχτίου στην Ισλανδία.

Reykjavik