To beer or not to beer; Μα to beer, φυσικά στις υπέροχες μπιραρίες της Αθήνας! Η μπίρα είναι απόλαυση, η μπίρα είναι χαρά. Και τραβιέται τέλεια, χειμώνα-καλοκαίρι. Στην Αθήνα μάλιστα, έχουμε ορισμένες μπιραρίες που το κατέχουν άρτια το αντικείμενο.

Διευθύνσεις που σε περιμένουν οι πιο ψαγμένες, οι πιο εύγευστες και «σπιρτόζικες» μπίρες. Για να εντρυφήσεις στις διαφορές ανάμεσα στις ποικιλίες, για να καταλάβεις τι εστί «γεμάτο σώμα» και «μεστή γεύση». Για να περάσεις υπέροχα. Στην υγειά μας!

8 κορυφαίες μπιραρίες στην Αθήνα: Μπίρα με πείρα - Η αποθέωση των taprooms

8 κορυφαίες μπιραρίες στην Αθήνα για σένα που είσαι φαν της

Local Pub

Με διεθνή βραβεία και διακρίσεις, με φανατικούς «πιστούς», αυτή η αγγλικού τύπου μπιραρία στο Χαλάνδρι, είναι το μέρος που θα κάνεις χάρη στον εαυτό σου άμα πας.

Εδώ ο κατάλογος ανανεώνεται συχνά, ενώ μπορείς να δοκιμάσεις πριν διαλέξεις, πολύτιμος καθώς με τόσες πολλές και καλές επιλογές είναι αρκετά πιθανό να μην ξέρεις τι να (πρωτό)πάρεις. Πάνω από 20 «βαρελίσιες» και περισσότερες από 60 «μπουκαλάτες»…

Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι

Paragon

Ακόμη ένας self service ναός, μια μικροζυθοποιία, για τους απανταχού βυνόπληκτους. Με industrial αισθητική και ξεκάθαρο χαρακτήρα.

Τα παιδιά πίσω από την μπάρα θα σε κατευθύνουν για το πώς να κινηθείς, τι να παραγγείλεις. Κι όλα αυτά ενώ έχεις οπτική επαφή με τα καζάνια πίσω, εκεί φτιάχνεται η μαγεία. Φαγητό, μην περιμένεις. Αλλά μπορείς, αν θες, να παραγγείλεις απ’ έξω, no problem at all!

Λεμεσού 3, Ηλιούπολη

The Lucky Sparrow Pub

Παίζει να πιστέψεις πως… τηλεμεταφέρθηκες στην Ιρλανδία μπαίνοντας σε αυτό το μαγαζί. Με τη μία νιώθεις όμορφα, με τη μία νιώθεις πως επέλεξες το σωστό μέρος για την έξοδό σου. Από τις μπιραρίες που τηρούν πιστά το irish style.

Έξτρα πόντοι για την πολύ καλή μουσική, η ουσία βέβαια όλη είναι η τεχνογνωσία στην μπίρα. Κοντά στις 15 «βρύσες» και περισσότερες από 30 ετικέτες, αποκλείεται να μη βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Και το φαγητό είναι ακριβώς αυτό που πρέπει για την περίσταση.

Τριπτόλεμου 44, Γκάζι

Tales of Ales

Ένα ζυθοπωλείο-beer bar, θυμίζει μπιραρίες που συναντάς στο εξωτερικό. Η μπίρα ρέει άφθονη, οι επιλογές είναι πάρα πολλές, από Ευρώπη και Αμερική, draft και φιάλη ή κουτάκι.

Οι εραστές του ζύθου θα χαρούν μαθαίνοντας πως το Tales of Ales διαθέτει κι ένα εξαιρετικά ενημερωμένο e-shop.

Μιλτιάδου 19, Μοναστηράκι  

Blame the Sun

Δεν πίνεις απλώς μπίρα στο Blame the Sun, ζεις μια ολιστική εμπειρία. Από την αρχή ως το τέλος, τίποτα δεν θα σου χαλάσει την ισορροπία, τίποτε δεν θα πεις πως δεν ταιριάζει. Είναι από τις πιο φημισμένες μπιραρίες στην Αθήνα.

Με Καλιφορνέζικη αισθητική και τροπική διάθεση, μυείσαι σε έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης του αγαπημένου σου ζύθου.

Βεΐκου 60, Κουκάκι

Strange Brew Taproom & Bottleshop

Εκπληκτική μπίρα δικής τους παραγωγής, αλλά και πάμπολλες ετικέτες από ελληνικές και ξένες μικροζυθοποιίες.

Σε ένα πολυσύχναστο σημείο στο Κουκάκι, έχει γίνει από τις μπιραρίες-σημείο αναφοράς ακριβώς επειδή γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενό του.

Φαλήρου 86, Κουκάκι

Tap 27

Έχει και το Παγκράτι καλές μπιραρίες, αλλά κυρίως, έχει το δικό του taproom, με μια άκρως ενδιαφέρουσα συλλογή από βαρελίσιες μπίρες, καθώς και ντόπιες-διεθνείς μικροζυθοποιίες.

Σε ένα μικρό από πλευράς μεγέθους χώρου, συμβαίνουν πράγματα μεγάλα. Ένα άρτια ενημερωμένο και feel good στέκι, με την ατμόσφαιρα να μυρίζει φιλικότητα.

Ερατοσθένους 27, Παγκράτι

Slowdown

Όταν σκέφτεσαι «παρεϊστικο» αυτό ακριβώς το μαγαζί έχεις κατά νου. Στέκι, περισσότερο δεν γίνεται, μας ήρθε από την Ικαρία, με αγάπη.

O χρόνος κυλάει αργά, απολαμβάνεις και εκτιμάς την κάθε γουλιά. Κι αν πεινάσεις, θα βρεις νόστιμα ψαγμένα «καλούδια». Όπως και στις μπίρες, με σεβασμό στην ανάδειξη της ιδιαίτερης πρώτης ύλης.

Κυδαντιδών 39, Πετράλωνα