Προορισμός με προσδιορισμούς του στιλ hot ή must δεν είναι. Αλλά δεν την νοιάζει κιόλας. Η Νέα Ιωνία είναι μια περιοχή στην Αθήνα γι’ αυτούς που αρέσκονται στο keep it real. Δεν κάνει θόρυβο στους απ’ έξω, αλλά την αγαπάνε πολύ αυτοί που (την) ξέρουν.

Γιατί ποτέ δεν πρόδωσε τις (προσφυγικές) ρίζες της, ποτέ δεν μεγαλοπιάστηκε ή κάτι τέτοιο. Έχει την (μεγάλη) αγορά της, έχει τις περατζάδες και τα στέκια της.

Αν ανήκεις σε αυτούς που θέλουν να ανακαλύψουν κάτι γνήσιο, τότε είμαστε εδώ για σένα. Σου βρήκαμε 6 μαγαζιά να πας σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα και να δεις στην πράξη πως μπορεί σπάνια να ακούγεται, αλλά τίποτα δεν της λείπει.

6 μαγαζιά για όλα τα γούστα σε μια περιοχή στην Αθήνα που σπάνια θα ακούσεις

Νέα Ιωνία: Η περιοχή στην Αθήνα που μένει γνήσια στον εαυτό της

Spitaki Cafe Bistro

Πολύχρωμο, χαλαρό και νεανικό, σε καλεί να το επισκεφθείς και να είσαι ο εαυτός σου. Όποια στιγμή της ημέρας εσύ προτιμάς. Αυτό εκεί είναι. Πρωί με βράδυ. Σαν το… σπίτι σου!

Για καφεδάκι, brunch, ελαφρύ αλλά πεντανόστιμο φαγητό, για ωραία ποτάκια. Κάνει και ωραία live. Συστήνονται. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Ενημερώσου μέσα απο τη σελίδα του στο Facebook.

Αγίου Βασιλείου 13

Maple Sugar Spice

Έχει στιλ, έχει χαρακτήρα. Ξεχωρίζει από μακριά γιατί είναι διαφορετικό, γιατί κάνει «μπαμ» πως έχει πέσει φροντίδα και σκέψη πίσω από την κάθε λεπτομέρεια.

Ο καφές του είναι από τους τοπ σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα, ενώ θα κάνεις χάρη στον εαυτό σου αν υποκύψεις στον πειρασμό και δοκιμάσεις κάποιο από τα γλυκά του.

Παναγούλη 55

LÂL all day bar

Ένα όμορφο μέρος που σου φτιάχνει τη διάθεση, σου γεμίζει γλυκά τη μέρα. Μια επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας, με καλοφτιαγμένα προϊόντα (μην αντισταθείς στα pancakes του) και εξειδίκευση στον καφέ.

Έχει το κοινό του, που δεν το αλλάζει με τίποτα και προφανώς αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. Κάθε άλλο.

Κώστα Βάρναλη 19

Πέπερι

Από τα μαγαζιά που κάνουν μέχρι και… ετεροδημότες να «κουβαλιούνται» μετά χαράς σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα. Τίποτα δεν λείπει, τίποτα δεν περισσεύει.

Η φιλοξενία είναι το πρώτο πράγμα που σε προδιαθέτει θετικά και η συνέχεια είναι σε ανάλογο υψηλό level. Είναι ρετρό, είναι και μοντέρνο και θα το ευχαριστηθείς το ίδιο πολύ είτε για ένα αναζωογονητικό pit stop για καφεδάκι είτε για ένα χαλαρό ποτάκι.

Μεσολογγίου 37

Egalité Bar & Darts Club

Γουστόζικο και ιδιαίτερο, έχει τον τρόπο του να μαγνητίζει και να ξεχωρίζει ως επιλογή για έξοδο σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα. Έχει κάτι το όμορφα νοσταλγικό στην ατμόσφαιρα που σε κερδίζει.

Μπιρίτσα ή κρασί ανά χειράς, ωραία μουσική από τα ηχεία ή ακόμα καλύτερα μέσω κάποιου απο τα πολύ ωραία live που σκαρώνονται συχνά πυκνά. Αν θες παίξε και βελάκια, έτσι κι αλλιώς εντός στόχου (θα) είσαι…

Αβέρωφ 36

Καραβίδας

Μια από τις τοπ ψαροταβέρνες στην Αττική όχι μόνο σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα. Μια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί από το 2000 με ζηλευτή επιτυχία.

Το μυστικό δεν είναι κάτι το σύνθετο, αλλά είναι πάντα δύσκολο να το πετύχεις. Γι’ αυτό και είναι τόσο πολύτιμο: Πάντρεμα εκλεκτής πρώτης ύλης με τεχνογνωσία. Πάρε ό,τι αγαπάς από τον κατάλογο, όλα υπέροχα είναι, αλλά αυτό που «απαγορεύεται» να αφήσεις εκτός είναι η ψαρόσουπα του. Φημισμένη και αυτό είναι το σωστό!

Δεμιρδεσίου 89