Ψάχνεις πού θα κανονίσεις την επόμενη βόλτα σου για φαγητό στην Αθήνα; Θες να έχεις πολλές επιλογές μεταξύ των οποίων θα κληθείς να διαλέξεις; Κανένα πρόβλημα, κάτσαμε και στα ξεδιαλύναμε για να σου κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή.

Σου έχουμε 7 εκλεκτές προτάσεις για φαγητό στην Αθήνα. Για διάφορα γούστα, με ποικιλία επίσης γεωγραφικού προσδιορισμού. Βάλε το GPS και εμπιστεύσου μας. Δεν θα το μετανιώσεις κατ’ ελάχιστο.

7 προτάσεις για φαγητό στην Αθήνα να πας αυτή την εβδομάδα: Από το νέο κεμπαμπτζίδικο στον Πειραιά μέχρι το νέο εστιατόριο στο κέντρο με θέα την Ακρόπολη

Φαγητό στην Αθήνα: Και τα 7 είναι υπέροχα

Κεμπαμπτζίδικον Αϊβαλί  

Η παράδοση της Μικράς Ασίας έρχεται γλυκά γλυκά να γίνει μια συνήθεια που ξεπερνάει τη φθορά του χρόνου. Νόστιμα μπαχάρια, αναμεμειγμένα με γνώση και αγάπη, κάνουν τη διαφορά και έχουν δημιουργήσει φανατικό κοινό.

Εκεί στα πέριξ του Πειραιά, το νόστιμο και ζουμερό κεμπάπ είναι προφανώς η σπεσιαλιτέ και το best seller, αλλά θα κάνεις λάθος αν αγνοήσεις και τις άλλες νοστιμιές του καταλόγου, όπως το σουτζούκι, το παστουρμαλί ή το σις κοτόπουλο.

Γεωργίου Αβέρωφ 83, Κορυδαλλός

Dirty Sanchez

Πας για φαγητό στην Αθήνα και νιώθεις πως πέρασες τον Ατλαντικό και αράζεις στου Μεξικού τα τίμια χώματα! Ένα μαγαζί που έχει πραγματικά αυτή τη σπάνια αρετή να σε ταξιδεύει με το που το βλέπεις. Πολύχρωμο και φιλόξενο, σε κερδίζει με το καλημέρα.

Η κουζίνα σερβίρει λαχταριστά fusion latin καλούδια, τάκος, φαχίτας και τα συναφή, έχουμε μια αδυναμία στο καυτερό Tostada Beef ενώ τα κοκτέιλ πρέπει να μπουν οπωσδήποτε στην order list σου. Σου προτείνουμε να συνδυάσεις την έξοδό σου στο Dirty Sanchez με κάποιο από τα live που διοργανώνει, είναι εμπειρία, με τα όλα της – τσέκαρε τα social media τους.

Ολυμπιονικών 310, Νέο Ψυχικό

Zale Athens

Τι καλύτερο από να τρως νόστιμα πιάτα με θέα την Ακρόπολη; Να αγαλλιάζει το «μέσα» σου με πολύ περισσότερους του ενός τρόπους; Το Zale είναι συνώνυμο της πολυτέλειας, της ευχαρίστησης.

Στην ταράτσα του ξενοδοχείου Heritage Hill σε περιμένει ένα ρεστοράν που μέσα από μια fine dining εμπειρία, σε κάνει να καταλάβεις πως το φαγητό στην Αθήνα μπορεί να αποτελέσει κάτι το εντελώς ξεχωριστό.

Λεωφόρος Συγγρού 61, Αθήνα

Atole Athens

Το φαγητό στην Αθήνα πάντα μπορεί να σε εκπλήξει ευχάριστα και αυτό είναι η ευχάριστη συνέπεια μιας δημιουργικής πνοής που έχει κυριαρχήσει για τα καλά στην εστίαση της πόλης.

Μια fine dining εμπειρία σε μεξικανικές γεύσεις, μια απόδειξη πως τα πράγματα πάντα μπορούν να γίνουν αλλιώς, αν υπάρχει όρεξη, γνώση και μεράκι.

Γριβαίων 3 και Δελφών 5, Κολωνάκι

Honolulu

Λίγο παραπάνω από χρόνο έχει στα πράγματα και έχει ήδη καταξιωθεί ως μια από τις πιο έξυπνες επιλογές για καλό φαγητό στην Αθήνα.

Κάτι σαν κρυμμένο διαμάντι, αν και είναι αλήθεια πως η φήμη του εξαπλώνεται διαρκώς, ειδικά στις τάξεις των κρεατοφάγων. Η εκλεκτή πρώτη ύλη είναι το μυστικό της επιτυχίας, ομοίως και η αγάπη των ανθρώπων του γι’ αυτό που κάνουν, που προσφέρουν.

Ένα new age ζυθεστιαστόριο σε ρετρό περιβάλλον με jazz μουσικές και ψαγμένες γευστικές επιλογές – πόσο πιο ελκυστικό να γίνει πια;

Αιγαίου κ, Κυζίκου, Νέα Σμύρνη

Μι Λα Ρε Μεζέ

Ένα μεζεδοπωλείο που επιβεβαιώνει στο μέγιστο βαθμό τον cool χαρακτήρα της Κυψέλης και συνιστά μια έξοχη επιλογή για όσους αναζητούν με συνέπεια καλό φαγητό στην Αθήνα.

Θα απολαύσεις τη ρακή σου, την μπίρα σου ή το κρασί σου με τα κατάλληλα συνοδευτικά, θα νιώσεις τη φιλοξενία, τη ζεστασιά της οικειότητας. Τώρα το καλοκαίρι είναι ακόμα πιο ωραία, πιο παρεϊστικα. Εδώ «μιλάμε με μεζέ»!

Ευέλπιδων 87, Κυψέλη  

Lunu Athens

Φρέσκια άφιξη στην Ηλιούπολη, λίγο πιο πάνω από την πλατεία Κανάρια, είναι ένα all day στέκι που βρήκε θέση σε ένα περιβάλλον απαιτήσεων επενδύοντας στην ποιότητα, στη λεπτομέρεια.

Οτιδήποτε βγαίνει από την κουζίνα, σε ποτό ή φαγητό, έχει δοκιμαστεί στο υψηλότερο δυνατό level για να πάρει ISO «περνάει το πάσο». Το brunch του έχει ήδη γίνει talk of the town, ενώ δεν θα χάσεις, κάθε άλλο, αν δοκιμάσεις και τα κοκτέιλ του – υπάρχει εξειδίκευση εδώ.

Ανδρέα Παπανδρέου 13, Ηλιούπολη