Σφύζει από ζωή. Είναι το μέρος που θες να είσαι, που σε καλεί σαν μαγνήτης. Ένα πεζόδρομος στην Αθήνα που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς, σε ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια της πρωτεύουσας.

Το ένα μετά το άλλο, εξαιρετικά μαγαζιά άνοιξαν στο δρόμο, αλλάζοντας το ρου της ιστορίας. Εκεί που κάποτε στεγαζόταν το κτήριο της σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πλέον είναι… μέσο μαζικής διασκέδασης!

Ο πιο γεμάτος πεζόδρομος στην Αθήνα: 7 μαγαζιά για όλα τα γούστα - Το μπαρ όπου δε χωράς να σηκώσεις το χέρι και παίζει 90s μουσικάρες

Καλαμιώτου: Ο πεζόδρομος στην Αθήνα που δεν σταματάει να έχει κόσμο όλη μέρα

Kuko’s the Bar

Το αδιαχώρητο. Γεμάτο από κόσμο, ειδικά τα βράδια που η φάση θέλει ποτό, θέλει χορό και μουσικάρες.

Ένα ιδανικό meeting point που ξεχωρίζει και για την υψηλή αισθητική του, για τη μοναδική του ατμόσφαιρα.

Καλαμιώτου 4

Food Str

Από τα πιο νόστιμα μπέργκερ στο κέντρο και ξέρουμε καλά το βάρος που κουβαλάει αυτή η δήλωση με βάση τον ανταγωνισμό που παίζει στα πέριξ. Όσο μικρό είναι σε μέγεθος, τόσο μεγάλο είναι στα άλλα του, όλα.

Το ωραίο με αυτό το μαγαζί, το ακόμα πιο ωραίο πιο σωστά, είναι πως κάνει πράξη το ρητό «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». Συνεχώς ανανεώνεται, συνεχώς ψάχνεται δημιουργικά. Και εμείς απλά απολαμβάνουμε…

Καλαμιώτου 14

Just Made 33

Τεχνικά είναι δίπλα στην Καλαμιώτου, πρακτικά όμως «ακουμπάει» και στο κάτω κάτω της γραφής, άντε να αντισταθείς στις unique σαντουιτσάρες που φτιάχνει!

Και γιατί να το κάνεις άλλωστε; Τόση νοστιμιά πρέπει να καταναλώνεται δίχως τύψεις, δίχως δεύτερες σκέψεις.

Γενικώς μιλάμε για ένα μαγαζί συνώνυμο του καλού brunch, των υψηλότερων δυνατών στάνταρ ποιότητας.

Ευαγγελιστρίας 33

Louis Bistrot

Ο πιο γεμάτος πεζόδρομος της Αθήνας έχει και τη… γαλλική πινελιά του. Ένα μπιστρό κουκλίστικο, ένα μπιστρό που σε κερδίζει με την έμφαση που έχει δώσει στην κάθε λεπτομέρεια.

To μόνο κακό του μενού είναι πως… δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Άρτια ενημερωμένη και η λίστα των κρασιών, με εγχώρια και ξένα «ποιήματα» του οίνου.

Καλαμιώτου 3

Shisan Sushi

Και ιαπωνικό; Μα, ναι, δεν λέγαμε ψέματα όταν σας είπαμε πως η Καλαμιώτου είναι ο πιο γεμάτος πεζόδρομος της Αθήνας και πως αποκλείεται να μη βρεις αυτό που ψάχνεις.

Εδώ θα ‘ρθεις για να φας εξαιρετικό σούσι, εδώ γενικώς θα φας νόστιμα και αναλογικά σε καταπληκτικές τιμές. Ένα success story που ξεκίνησε στο Χολαργό, δεν θα μπορούσε και να μην πάει στο κέντρο, στη μεγάλη βιτρίνα, αλλά και σε πολλά ακόμη μέρη στην Αττική. Το άξιζε. Απόλυτα.

Καλαμιώτου 25

Salome Athens

Από τις φρέσκιες αφίξεις στα πέριξ, αυτός ο πεζόδρομος στην Αθήνα έγινε ακόμα πιο όμορφος χάρη σε αυτήν την εκλεκτή προσθήκη.

Ένα μαγαζί που νιώθεις πως κάθε μέρα είναι γιορτή. Ένας σοφιστικέ προορισμός για κάθε στιγμή της ημέρας παντρεύει την παράδοση με τη φαντασία, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα, αποθεώνοντας τη μεσογειακή κουζίνα.

Καλαμιώτου 15

Bon Bon Fait Maison

Να μην κλείσουμε γλυκά αυτό το αφιέρωμα; Ε, μα εννοείται – μόνο έτσι ταιριάζει, μόνο αυτό αξίζει αυτός ο πεζόδρομος στην Αθήνα. Κι εδώ έχουμε ένα μαγαζί που πάει το όλο θέμα στο next level.

Πειραιάς, Κύθηρα, Μύκονος, το δημιούργημα του διάσημου pastry chef Κρίτωνα Πουλή το βρίσκουμε ως franchise και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Τόση ομορφιά πρέπει να διαχέεται, να μοιράζεται.

Εν προκειμένω όμως, έχουμε να κάνουμε με κάτι που είναι πέρα και παράλληλα από το ζαχαροπλαστείο. Ένα μπιστρό με τα όλα του. Με αλμυρές γεύσεις που τολμούμε να πούμε, συναγωνίζονται το γλυκό μέρος του μενού!

Καλαμιώτου 8