Μία βόλτα στα στέκια της Αθήνας, στις θεατρικές και μουσικές σκηνές της ή ένα καλό βιβλίο μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο ευχάριστη και να χαλαρώσουμε… Κάποιες προτάσεις για τώρα και για προσεχώς, γιατί των φρονίμων τα παιδιά φροντίζουν από νωρίς…

Οι προτάσεις για το ΣΚ του Intronews

προτάσεις για το ΣΚ διασκέδαση ποτό φαγητό θέατρο

Μπαρ

Λογιότατος

Στην Κυψέλη, σε ένα υπέροχο νεοκλασικό επί της Δροσοπούλου, όπου παλιά στεγαζόταν η θρυλική Ύρια, ο Λογιότατος σας καλεί για… μουσικές και πνεύματα, όπως γράφει στην είσοδο η ταμπέλα..
Αυτό ήταν το προσωνύμιο του πρέσβη Ιωάννης Λογιώτατος ο οποίος το 1922 αξιοποίησε το κτίριο ως κατοικία του.

Πλέον είναι ένα ατμοσφαιρικό, ενώ έχει και την αυλή για όσους προτιμούν να καθίσουν έξω. Οι τοίχοι είναι γεμάτοι σκίτσα από μεγάλους θεατρικούς συγγραφείς, μανουάλια, το τζάκι και ένα κείμενο του Χρήστου Βακαλόπουλου στο οποίο αναφέρεται ότι η Κυψέλη «να είναι πάντα το κέντρο του κόσμου» συνιστούν το ιδανικό περιβάλλον για ένα λόγιο μπαρ.

Η επιβλητική μπάρα έχει φόντο την πολύ καλά ενημερωμένη κάβα για να απολαύσουμε στρέιτ ποτά και κλασικά κοκτέιλ.

Οι μουσικές επιλογές κινούνται ανάμεσα σε έντεχνα, ελαφρολαϊκά και λαϊκά.

Info: Δροσοπούλου 70, Κυψέλη, τηλ. 2108219005

Λογιότατος Προτάσεις για έξοδο

Εστιατόριο

Η Τράτα

Το 2008 ο Χριστόφορος Χαλκιαδάκης ανοίγει την πρώτη ψαροταβέρνα στην καρδιά της Αθήνας. Με όρεξη και αγάπη για την θάλασσα και το καλό φαγητό, επιλέγει την οδό Θεμιστοκλέους για να στεγάσει το όραμα του. Ένα αυθεντικό ταβερνάκι που θα φιλεύει τους επισκέπτες του με τα καλούδια της θάλασσας και φυσικά … Φρέσκο ψάρι!

Αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Αθηναίους, ο οικείος χώρος που παραπέμπει σε νησί και θάλασσα σε συνδυασμό με κλασικές θαλασσινές γεύσεις αλλά και λίγο πιο πειραγμένες για τους τολμηρούς λάτρεις των θαλασσινών.

Θεμιστοκλέους 8 & Νικηταρά 9 , 10678, Αθήνα
τηλέφωνο: 210-3838531

Τράτα Προτάσεις για έξοδο

Θέατρο

PLATONOV του Άντον Τσέχωφ

Σε σκηνοθεσία Adolf Shapiro από τις 21 Φεβρουαρίου ανεβαίνει το θεατρικό έργο του Άντον Τσέχωφ PLATONOV στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η άφιξη του Πλατόνοφ αναστατώνει την θερινή ραστώνη των καλεσμένων της χήρας Άννα Πετρόβνα, ξυπνώντας απαγορευμένα πάθη, αλλά και το υπαρξιακό ρίγος για το μάταιο και το φευγαλέο της ζωής. Ένα έργο μυστηριώδες, όπου το υψηλό και το ποταπό, το κωμικό και το τραγικό, διαρκώς συνυπάρχουν, αλλά και συμπλέκονται άρρηκτα.

Παίζουν: Γιώργος Χριστοδούλου, Παναγιώτα Βλαντή, Όμηρος Πουλάκης, Έρρικα Μπίγιου, Ειρήνη Καζάκου, Γιώργος Ηλιόπουλος, Κώστας Φλωκατούλας, Θανάσης Ζερίτης, Θανάσης Βλαβιανός, Δημήτρης Καραμπέτσης, Ιώβη Φραγκάτου, Σπύρος Ιωάννου.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Τετάρτη 19:00
Πέμπτη & Παρασκευή 21:00
Σάββατο 17:30 & 21:00
Κυριακή 19:00

Προπώληση εισιτηρίων:
https://www.more.com/theater/platonof-tou-anton-tsexof-1/

PLATONOV Προτάσεις για έξοδο

Σινεμά

Το Αλάνι (Δραματική, Διάρκεια: 84′)

Ένα κορίτσι, που επιβιώνει μόνο του μετά την απώλεια της μητέρας του, εγκλωβίζεται σε συναισθηματικό αδιέξοδο όταν επανεμφανίζεται ο αποξενωμένος πατέρας του.

Με μία διάθεση απενοχοποίησης της λαϊκότητα και των μιλένιαλ, η ταινία με έντονα ρεαλιστικά στοιχεία και ενδιαφέρουσα σκηνοθετική οδηγία αποτελεί μία καλή επιλογή για μία νύχτα μπροστά από τη Μεγάλη Οθόνη.

Σκηνοθεσία: Σάρλοτ Ρίγκαν
Με τους: Λόλα Κάμπελ, Χάρις Ντίκινσον

Παίζεται: Cinobo Όπερα (Ακαδημίας 57, τηλ.: 2103638909), Γαλαξίας Cinema (Μεσογείων 6, τηλ.: 2107773319).

Μουσική

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Κύτταρο

Από το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και για λίγες εμφανίσεις ο Φοίβος Δεληβοριάς αποφάσισε για φέτος κάτι τελείως διαφορετικό.

Στις καθιερωμένες πια χειμερινές του παραστάσεις στο «Κύτταρο» θα ξεφυλλίσει για πρώτη φορά τα προσωπικά άλμπουμ που κυκλοφόρησε με απόλυτη χρονολογική σειρά. Όλα ανθολογούνται, ξανα-ενορχηστρώνονται και αποτιμώνται από τον ίδιο, σε μια μουσικοποιητική αφήγηση που έφτιαξε με τους συνεργάτες του.

Δελληβοριάς Κύτταρο Προτάσεις για έξοδο

Βιβλίο

Ο αριστοκράτης του WEISS ERNST
Τιμή €14.00

Το παράξενο καλοκαίρι του 1913 είναι το τελευταίο στο οικοτροφείο του Οντερκούλε, όπου αγόρια παλαιών κι ενίοτε ξεπεσμένων αριστοκρατικών οικογενειών καλούνται να εκπαιδευτούν σε έναν τρόπο ύπαρξης ολοένα και πιο ξεκομμένο από την πραγματικότητα των ραγδαίων μετασχηματισμών λίγο πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο έφηβος Βοήθιος φον Ορλαμίντε έρχεται αντιμέτωπος με τον φόβο του θανάτου, με την εξάρτηση από τον πατέρα και από τις πατρικές φιγούρες των εξουσιών, με φυσικές καταστροφές και διλήμματα· πρωτίστως, όμως, με τον ίδιο του τον εαυτό σε μια ασύμμετρη πορεία μετάβασης από το περίκλειστο οικοτροφείο στην πολιτεία των προλεταρίων.

Αριστικράτης Προτάσεις για έξοδο