Σε αυτή τη ζωή τα «πρέπει» δεν είναι αποδεκτά. Και μπορεί να μην υπάρχει πρέπει, υπάρχει όμως το «Έπρεπε» κι αυτό είναι το μοναδικό σωστό. Ο λόγος φυσικά για το νέο μπαρ της Κυψέλης, που βάζει τη δική του πινελιά σε αυτή την ωραία αλλαγή που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η περιοχή. Είναι ξεκάθαρο πως παίρνει ξανά τα πάνω της. Βρίσκεται στον πολύ γνωστό πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης και αποτελεί ήδη το στέκι των νέων.

Πίσω από το Έπρεπε bar βρίσκεται η ομάδα του διάσημου μεζεδοπωλείου Σεϋχέλλες, που προσφέρει εξαιρετικό φαγητό στο Μεταξουργείο, ενώ τα ποτά είναι δια χειρός του bartender Νικόλα Μοσχονά, ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια χαρίζει ποιότητα στην Τήνο και συγκεκριμένα στο Three Donkeys.

Αυτό που κάνει το Έπρεπε να κερδίζει μια θέση στην καρδιά μας, είναι η φιλοσοφία του. Τι εννοώ; Ότι μαζί με το ποτό σου, οποιοδήποτε ποτό, σερβίρονται και πατατάκια. Και ναι, αυτή η δυναστεία που λέγεται ξεροσφύρι και υπάρχει σε όλο και περισσότερα μαγαζιά πρέπει να σταματήσει. Γενικά, όμως, τα συνοδευτικά των ποτών πάνε ανάλογα με αυτό που θα παραγγείλεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Έπρεπε (@eprepe_bar)

Και για να έχεις μια εικόνα, στο τραπέζι θα προσγειωθούν γίγαντες στο τηγάνι, τουρσιά, χειροποίητα σοκολατάκια και μπισκότα παρμεζάνας. Είναι σαν έκπληξη. Περιμένεις να δεις τι θα σου φέρουν μαζί με το ποτήρι που θα πιεις. Και επειδή μιλάμε για ποτό, να αναφέρω πως τα κρασιά που υπάρχουν στον κατάλογο είναι φυσικής οινοποίησης δια χειρός μικρών παραγωγών. Η λίστα βέβαια συνεχώς ανανεώνεται.

Τα cocktails εννοείται ότι είναι must. Τώρα ειδικά που θα τα ξεκινήσουμε πάλι. Αλλά και η κουζίνα δεν πάει πίσω. Ανάμεσα στις επιλογές μπορείς να δοκιμάσεις βενετσιάνικο baccalà mantecato, μίνι burgers με μοσχαρίσια γλώσσα και πολλά ακόμη που δεν θα στα γράψω για να πας να τα ανακαλύψεις μόνος/η σου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Έπρεπε (@eprepe_bar)

Το Έπρεπε bar όμως δεν είναι μόνο τα ποτά του και το μενού, αλλά και αυτός ο μοντέρνος χώρος που σου βγάζει να νιώσεις μια οικειότητα. Στον εσωτερικό χώρο, δεν υπάρχουν τραπέζια, αλλά σκαμπό μπαρ, ενώ στη μια του πλευρά, το μπαρ ανοίγει σχεδόν ολόκληρο, επικοινωνώντας με τον έξω χώρο και τους πάγκους στους οποίους μπορείς να καθίσεις μέσα-έξω.

Όσον αφορά τη μουσική, από την Πέμπτη έως την Κυριακή οι DJs αναλαμβάνουν τα ηνία, παίζοντας από hip hop μέχρι έντεχνα ελληνικά. Τέλος, το όνομα του προέκυψε πολύ από το γεγονός ότι οι άνθρωποι του ήθελαν να κάνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα, γιατι έτσι. Ή σωστά, γιατί «Έπρεπε».

Έπρεπε Bar: Αγίας Ζώνης 1
Τηλ: 2108644910

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

5 μπαράκια στην Αθήνα κατάλληλα για πρώτο ραντεβού

Μια μέρα στο Χαλάνδρι: Πού να πας για brunch, καφέ, φαγητό και ποτό

Mple Souvlakia: Το νέο στέκι της Νέας Σμύρνης που προσφέρει τυλιχτό με κόκορα και vegan γύρο