Βρισκόμαστε στην Αθήνα (οι περισσότεροι από εσάς που διαβάζετε τουλάχιστον) και για κάποιον ανεξήγητο λόγο, όταν είναι να βγουμε ραντεβού, το πρώτο, το σημαντικό, κολλάμε απίστευτα στο μέρος που θα επιλέξουμε. Εννοείται πως δεν είναι όλα τα μαγαζιά κατάλληλα για το πρώτο ραντεβού, έτσι;! Δεν θες να βρεθείς σε έναν χώρο που η μουσική βαράει αλύπητα τα τύμπανα του αυτιού σου, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να μιλήσεις σαν άνθρωπος, αλλά ούτε και κάπου που μαζεύονται πάρα πολλές παρέες. Θα είναι άβολο και στις δύο περιπτώσεις, πίστεψε με.

Γι’αυτό, λοιπόν, για να μη ψάχνεσαι κάθε φορά και πονοκεφαλιάζεις για να βρείς το κατάλληλο bar, έχω να σου προτείνω τα ακόλουθα, τα οποία είναι τα πιο ιδανικά έβερ γι’αυτόν τον σκοπό. Θα πάει καλά το πρώτο ραντεβού; Δεν ξέρω. Θα δείξεις όμως ψαγμένος/η; Σίγουρα.

Jazz in Jazz

Δεν υπάρχει πιο αυθεντικό τζαζ μπαρ από το Jazz in Jazz στη Δεξαμενή. Έχει ωραία μουσική και ατμόσφαιρα, χαμηλός φωτισμός απαραίτητος για το πρώτο ραντεβού, ενώ θυμίζει και λίγο speakeasy μπαρ την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Η διακόσμησή του σε συνεπαίρνει, ενώ προφανώς οι επιρροές του από τη Νέα Ορλεάνη σε ταξιδεύουν. Το Jazz in Jazz είναι από αυτά τα μπαράκια που νιώθουμε τυχεροί που υπάρχουν στην Αθήνα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσεις πόντου μόνο και μόνο από την επιλογή του εν λόγω bar. Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σου…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jazz In Jazz (@jazzinjazz)

By the Glass

Είναι ένα από τα καλύτερα wine bars της Αθήνας και σε μία από τις ωραιότερες στοές του κέντρου. Όμορφη ατμόσφαιρα, μεγάλα παράθυρα με φόντο τη Ρώσικη Εκκλησία (χρονολογείται από τον 11ο αιώνα), δίνοντας γενικά την αίσθηση ότι είσαι κάπου αλλού. Αν ο καιρός το επιτρέπει, δε, τότε το By the Glass βγάζει τραπέζια στο πλακόστρωτο. Κοντεύουμε σιγά-σιγά και γι’αυτό. Το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι διαθέτει 250 περίπου ετικέτες από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα και αλλάζει συνεχώς. Δεν είναι τόσο ψαγμένο, μιας και το γνωρίζει πολύς κόσμος, είναι όμως κατάλληλο για συζήτηση και γνωριμία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη bytheglass (@bytheglass.gr)

Τρένο στο Ρουφ

Ένα τρένο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έχει τα ωραιότερα ποτά, το πιο απολαυστικό φαγητό, αλλά και κάτι το ιδιαίτερο: σε ταξιδεύει στον χρόνο. Κυριολεκτικά. Το κάθε βαγόνι του έχει και να προσφέρει και κάτι διαφορετικό. Έχει το μπαρ, το εστιατόριο και το θέατρο. Βρίσκεται στις ράγες του σιδηροδρομικού σταθμού του Ρουφ και πραγματικά, δεν υπάρχει πιο όμορφο μέρος για πρώτο ραντεβού. Δηλαδή, μπορεί να μην πάει καλά (χτυπάω ξύλο), αλλά σίγουρα θα απορροφηθείτε με το μέρος.

Mockingbird

Σε ένα πετρόχτιστο σπίτι του 1920, τα κοτσύφια της Harper Lee σιγοτραγουδούν στο Mockingbird. Βρίσκεται στο Χαλάνδρι, είναι φιλόξενο, ευχάριστο, ήσυχο και ιδανικό για πρώτο ραντεβού. Στην ουσία είναι ένα cozy δωμάτιο με μαξιλάρες και πουφ για να νιώσετε ακόμα πιο οικεία με τον άνθρωπο που θα βγείτε. Και τι θέλει κάποιος στο πρώτο ραντεβού; Να νιώσει οικειότητα με το πρόσωπο που βγαίνει, και σε αυτό συμβάλλει και το Mockingbird.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr

Mple Souvlakia: Το νέο στέκι της Νέας Σμύρνης που προσφέρει τυλιχτό με κόκορα και vegan γύρο

5 μαγαζιά στο Περιστέρι που πρέπει να επισκεφθείς