Το Χαλάνδρι πλέον θεωρείται από τους πιο hot προορισμούς. Μπορείς να περάσεις μια ολόκληρη μέρα εκεί και να καλύψεις τις ανάγκες σου. Γιατί; Θα βρεις ξεχωριστά καφέ, brunch-αδικα, φαγάδικα και βέβαια μπαράκια με special cocktails. Μπορείς να τα βρεις και όλα αυτά σε ένα μαγαζί.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφθεί το Χαλάνδρι, ακόμα και κάποιος που προέρχεται από το μακρινό Πειραιά. Αρχικά, αξίζει να κάνεις μια περατζάδα στην κεντρική πλατεία του με ένα ας πούμε παγωτό και στην συνέχεια για μπαρότσαρκα στα στενά του. Αυτή η ανεμελιά μπορεί να σου δώσει την αίσθηση του νησιού, αν και λείπει η θάλασσα. Έχουμε, λοιπόν, τα μαγαζιά που θα σε καλύψουν, από το πρωί έως και το βράδυ.

Πέντε must μαγαζιά στο Χαλάνδρι

Mr Peacock

Χωμένο σε μια στοά που οδηγεί σε αυλή. Είναι φημισμένο για τα τεράστια, λαχταριστά και ζουμερά pancakes του, πάνω στα οποία ρέει άφθονη σοκολάτα. Εκτός, από το pancakes θα βρεις σάντουιτς, αυγά σε διάφορες εκδοχές, bao buns, πίτσα και pasta. Είναι το ιδανικό μέρος για να καλύψεις την όποια λιγούρα ή για να απολαύσεις το μεσημεριανό/ βραδινό γεύμα. Πέρα από το street food, θα βρεις και μια ποικιλία από cocktails. Με λίγα λόγια είναι ένα μέρος για όλες τις ώρες της ημέρας.

Info: Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MR PEACOCK (@mrpeacock.athens)

Ellyz

Ένα από τα πιο μαγευτικά, ινσταγκραμικά και ανοιξιάτικα καφέ. Σήμα κατατεθέν η μπουκαμβίλια που κοσμεί την είσοδό του και το ροζ χρώμα του. Το όνομά του προέρχεται από την αρχαία μυθολογία, καθώς τα Ηλύσια Πεδία ήταν ένας παραδείσιος τόπος με ολάνθιστα λιβάδια. Μπορείς, λοιπόν, να απολαύσεις τον καφέ σου – σερβίρεται και σε ροζ-, φρέσκους χυμούς με συνοδεία το χαρακτηριστικό αφράτο κέικ βανίλιας. Θα βρεις, ακόμα, μια ποικιλία από γευστικά brunch. Γενικά, είναι το κατάλληλο μέρος για να «ξεφύγεις» λίγο από την καθημερινότητα και να το ζήσεις σαν να παίζεις στο Bridgerton.

Info:  Αγίου Γεωργίου 30Β

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ellyz Athens (@ellyzcafe)

Mr Pug’s Canteen

Ένα γρήγορο αλλά ποιοτικό φαγητό είναι πάντα καλοδεχούμενο. Σε αυτή την λογική φαίνεται να έχει βασιστεί και το Mr Pug Canteen και ο Γιώργος Βενιέρης, που βρίσκεται πίσω από την ιδέα. Αν θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, τότε τα bao buns είναι η κατάλληλη επιλογή. Αφράτα, γευστικά και χορταστικά, σίγουρα θα σε ικανοποιήσουν. Τα bao buns άλλωστε έχουν γίνει το απόλυτο street food trend και αυτά στο Mr Pug ικανοποιούν ακόμα και τους πιο «αυστηρούς» street food lovers. Τα γεμίζεις με ό,τι χωράει ο νους σου – και το ψωμάκι- και τα φέρνεις όσο πιο κοντά στις γεύσεις σου.

Info: Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι

Μπαρ Μπεε Κιου 

Νομίζω μπορεί να ανακηρυχθεί ο ναός των burgers και ένα hot spot γεύσεων με τα μπιφτεκόψωμά του. Καταρχάς, θα πρέπει να το επισκεφθείς με άδειο στομάχι, καθώς οι μερίδες του είναι κάτι παραπάνω από «γενναίες». Τριώροφα και τετραώροφα burgers, με τριπλά μπιφτέκια, μπέικον, διάφορα τυριά και σος είναι μερικά από τα υλικά που θα βρεις μέσα σε μόλις ένα πιάτο. Τα ονόματα των burgers σε προϊδεάζουν για αυτό που πρόκειται να παραγγείλεις και βέβαια είναι σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το «Μπεϊκονέιτορ», τον «Γενναίο» ή τον «Παππού του Γενναίου» -όπως λεγόταν ένα παλιότερο burger-. Σε ψήνουν σίγουρα να τα αγοράσεις.

Info: Κολοκοτρώνη 5

White Monkey

Ένα από τα στέκια στο Χαλάνδρι, που φέρνει αέρα από την Πολυνησία στα Βόρεια Προάστια. Ξεχωρίζει τόσο για την εξωτική διακόσμηση του, με τις ψάθινες λεπτομέρειες και τις διακοσμητικές λεπτομέρειες στους τοίχους, όσο και για τα χαρακτηριστικά tiki cocktails –  όπως μια Tiki Margarita ή μια κλασική Pina Colada- και τα fusion πιάτα του. Μπορείς είτε να αράξεις στο πεζόδρομο, απολαμβάνοντας το ποτό σου, είτε να το ρίξεις στο χορό μέσα.

Info:  Γυφτοπούλου Γρηγορίου 6

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη White Monkey (@whitemonkey_bar)

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

5 μπαράκια στην Αθήνα κατάλληλα για πρώτο ραντεβού

TGI Fridays: Το νηστίσιμο μενού θα στείλει το σαγόνι σου στο πάτωμα

Mple Souvlakia: Το νέο στέκι της Νέας Σμύρνης που προσφέρει τυλιχτό με κόκορα και vegan γύρο