Ναι, είναι λίγο η Άνοιξη που έρχεται, ο καλός καιρός και το κέφι της Αποκριάς που σε τραβάνε να βγεις από τον Ιπποπόταμο για ποτό στο Spiros & Vasilis για γαλλική κουζίνα και από την Τζούλια στο Θέατρο Άλφα στον Δώρο Δημοσθένους ή μήπως προτιμάς σινεμά ή τη ζεστασιά του σπιτιού παρέα με ένα καλό βιβλίο; Αυτές είναι τα must του 3ημέρου…

Μπαρ

Ιπποπόταμος

Ένα από τα ιστορικά μπαρ της πόλης. Μία στάση εκεί στον πεζόδρομο της Δελφών επιβάλλεται καθώς όλοι συνυπάρχουν στην μπάρα και τα τραπεζάκια του Ιπποπόταμου που γεμίζουν από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Μπορείς να πιεις το ποτό σου στον cozy χώρο του μαγαζιού ή τώρα που ανοίγει ο καιρός βγαίνουν τραπεζάκια έξω και απολαμβάνεις μία από τις πιο όμορφες γωνιές της Αθήνας.

Και αν θέλεις να τσιμπήσεις κάτι, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πεντανόστιμα σάντουιτς και ποικιλίες για το κρασί ή την μπίρα σου.

Δελφών 3Β, Κολωνάκι, 210 3634583

Εστιατόριο

Spiros & Vasilis

Ένα εστιατόριο με μακρά ιστορία, μετρώντας πάνω από 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ίδια διεύθυνση, στην οδό Λάχητος 5, πίσω από την Αμερικανική Πρεσβεία και το Μέγαρο Μουσικής.

Η Εntrecôte Café de Paris στην αυθεντική της εκτέλεση, το σπιτικό Pate Foie Gras, τα Μπουτάκια Βατράχων καθώς και τα Σαλιγκάρια Βουργουνδίας δίνουν το στίγμα τους στο μενού του εστιατορίου, το οποίο ακολουθεί την παράδοση της κλασικής γαλλικής κουζίνας, με αυθεντικές γεύσεις από την Provence της Γαλλίας.

Λάχητος 5
Τηλέφωνο: 210 7237 575

Τα must του ΣΚ

Θέατρο

«Τζούλια» στο θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου

Ο Τάσος Ιορδανίδης γράφει και σκηνοθετεί «Τζούλια», ένα νέο θεατρικό έργο βασισμένο στην «Δεσποινίδα Τζούλια» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ.

Κάπως έτσι ξεκινά η παράσταση….
Σ’ ένα ιστορικό θέατρο της Πατησίων, Μάρτιος 2024.
Σε λίγες μέρες έχει πρεμιέρα ο «Άμλετ».
Το θέατρο έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο. Γίνονται ηλεκτρολογικές και κατασκευαστικές σκηνογραφικές εργασίες.

Σκόνη και μπερδεμένα καλώδια παντού. Η σκηνογράφος,ο ηλεκτρολόγος και η υπεύθυνη του θεάτρου, ανάμεσά τους.

Μετά από λίγο καταφθάνει η θιασάρχις, σκηνοθέτις και πρωταγωνίστρια (στο ρόλο του Άμλετ) της παράστασης. Απόψε θα έπρεπε να βρίσκεται στην τιμητική βραδιά για τον πατέρα της.
Κι όμως, θα είναι στο θέατρο. Στο θέατρο που της ανήκει. Που ανήκει, τέλος πάντων, εδώ και χρόνια στην οικογένειά της.

Θα είναι στο θέατρο γιατί μια βραδιά σαν κι αυτή πριν από κάποια χρόνια…

Στην παράσταση παίζουν: Ευσταθία Τσαπαρέλη, Κυριάκος Σαλής, Δήμητρα Βήττα, Μαρία Καρτσαφλέκη

Θέατρο Άλφα – Ληναίος – Φωτίου
28ης Οκτωβρίου 37, τηλ: 210-5201828

Μουσική

Half Note Jazz Club
Doros Demosthenous Sings Τhe Beatles
«More Hard Day’s Nights»

Ο εκρηκτικός και πάντα ξεχωριστός ερμηνευτής Δώρος Δημοσθένους είναι πάνω απ’ όλα ένας ολοκληρωμένος και δυναμικός performer. Ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης, στην επιστροφή του αυτή στην σκηνή του Half Note Jazz Club, ετοιμάζει ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στο μυθικό συγκρότημα των Beatles και των κομματιών τους, που όλοι αγαπήσαμε. Από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς
Τηλέφωνο: 210 9213310

Τα must του ΣΚ

Σινεμά

Εγώ, Καπετάνιος (Io Capitano, Δραματική)
Διάρκεια: 121′

Δύο νεαροί από τη Σενεγάλη φεύγουν για την Ευρώπη κρυφά από τους δικούς τους. Νομίζουν πως έχουν προβλέψει κάθε απρόοπτο, αλλά το ταξίδι τους θα εξελιχθεί σε ζωντανό εφιάλτη.
Οσκαρική υποψηφιότητα διεθνούς ταινίας και βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Σκηνοθεσία: Ματέο Γκαρόνε
Με τους: Ισάκα Σαουαντόγκο, Σεϊντού Σαρ, Μουσταφά Φαλ

Πού παίζεται: Άστορ (Σταδίου 28, στοά Κοραή, τηλ.: 2103211950), Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, τηλ.: 2103609695), Ανδόρα (Σεβαστουπόλεως 117, τηλ.: 2106980796),

Βιβλίο

Αιματοβαμένος μεσημβρινός ή Το δειλινό κοκκίνισμα στη Δύση
του Cormac McCarthy
Μετάφραση: Γιώργος Κυριαζής
Εκδόσεις Gutenberg

Ένας δεκατετράχρονος από το Τενεσί, που αναφέρεται απλώς ως το παιδί, περιπλανιέται στα σύνορα του Τέξας με το Μεξικό στα μέσα του 19ου αιώνα. Όταν θα συναντηθεί με τη διαβόητη συμμορία Γκλάντον, θα γίνει μάρτυρας απίστευτων ωμοτήτων που θα τον οδηγήσουν σε μια οδυνηρή καταβύθιση στα απώτατα όρια της ανθρώπινης φρίκης.

Οι περιοχές όπου ζούσαν οι αυτόχθονες μετατρέπονται σε κόλαση και σ᾽ αυτό το ανελέητο κυνήγι των Ινδιάνων πρωτοστατεί ο διαβολικός δικαστής: επιβλητικός, πολυμαθής και άκρως φιλοσοφημένος, ενσαρκώνει ωστόσο τα πιο βίαια ένστικτα του ανθρώπου. Το έπος της αμερικανικής λογοτεχνίας σε νέα μετάφραση!

Τα must του ΣΚ