Πολλές φορές, όταν γράφουμε για μαγαζιά, για φαγητό, αισθανόμαστε κάπως άσχημα. Ο λόγος είναι ότι στερούμε από τον κόσμο τη χαρά της ανακάλυψης. Κι υπάρχουν κάποια μαγαζιά, όπως αυτή η ταβέρνα που θα σας μιλήσουμε στη συνέχεια, που δεν αξίζει να σας στείλουμε σε αυτή. Αξίζει να βιώσετε κι εσείς την ίδια απόλαυση να την ανακαλύπτετε μόνοι σας, όπως την βιώσαμε κι εμείς. Όπως αξίζει κάποια τόσο καλά μέρη να μη γίνονται τόσο ευρύ word of mouth, να το συζητούν όσοι πάνε με τους 3-4 φίλους τους και να τους στέλνουν εκεί.

Για φανταστείτε να είστε σταθερός θαμώνας σε αυτή την ταβέρνα και από κει που κάθε μέρα βλέπατε 30-40 ανθρώπους να τρώνε εκεί, να δείτε ξαφνικά 100; Και το τραπέζι σας που ο μαγαζάτορας το κρατάει για εσάς, πια να μη σας χωράει γιατί κάθεται κάποιος άλλος;

Δε μπορούμε όμως να κάνουμε κι αλλιώς. Ένας άνθρωπος, όταν δοκιμάζει κάτι τέτοιο στην ταβέρνα του Ζαχαράκη στην Εύβοια, εφόσον έχει και τον ψηφιακό χώρο να μιλήσει για την εμπειρία του και να τον ακούσουν όλοι, να νιώσει σημαντικός που αυτός θα οδηγήσει τόσους ανθρώπους σε μια ωραία γαστρονομική εμπειρία, οφείλει να γράψει. Οφείλει να περιγράψει συναισθήματα.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει στην ταβέρνα του Ζαχαράκη που βρίσκεται στον Άγιο στην Εύβοια, στην πλατεία, λίγο μετά τα Ψαχνά αν πας από Αττική και Πελοπόννησο, ή πριν τα Ψαχνά αν πας από Στυλίδα και πιο βόρεια.

Τι θα φας στην ταβέρνα

Με μια ρουστίκ φιλοσοφία τόσο στο ψήσιμο όσο και στο σερβίρισμα, αυτό το μαγαζί έχει βρει το μυστικό για την καλύτερη εκδοχή όλων των κρεατικών.

Στην κορυφή της πυραμίδας στέκει το χοιρινό ρολό του που σερβίρει σε ξύλο κοπής με πολύ καλοτηγανισμένες πατάτες, το οποίο είναι ιδανικά ψημένο και μπορεί να ικανοποιήσει άνετα τρία άτομα.

Από κει και πέρα, θα βρεις μπριζόλες χοιρινές και μοσχαρίσιες, μεγάλου κυβισμού, θα βρεις κοκορέτσι-γλύκισμα, φανταστικά λουκάνικα δύο ειδών και ένα κοτόπουλο τόσο καλά ψημένο, που η πετσούλα του σου αρκεί για μεζές και για κυρίως. Έχει κι ένα πιάτο με ένα μεγάλο μπιφτέκι, έχει και παϊδάκια, είναι ένα μέρος που ενδείκνυται για μια παρέα μεγάλη, 6-7 άτομα, ώστε να πάρετε απ’ όλα, να δοκιμάσει ο καθένας λίγο από το καθένα και να έχετε μια όσο πιο ολοκληρωμένη εμπειρία, ειδικά αν δε μένετε στην Εύβοια, οπότε δεν είναι και το πιο απλό πράγμα να πάτε και δεύτερη φορά.

Αν λοιπόν ετοιμάζεσαι για Εύβοια, είτε για κανένα ΣΚ είτε για την άδειά σου, βάλε αυτή την ταβέρνα πάνω πάνω στις επιλογές σου για φαγητό. Θα σου συνιστούσαμε να κάνεις κράτηση και να την επιλέξεις για απόγευμα προς βράδυ, ώστε και να μη φας με πολλή ζέστη και να φουντώσεις, αλλά και να μη φας πολύ αργά και το βράδυ δε μπορείς να κλείσεις μάτι.

Τρώμε με ρέγουλα, όχι για να μπουκώσουμε τις αρτηρίες μας. Ούτως ή άλλως, στην ταβέρνα του Ζαχαράκη, μόνο ένα πιάτο να πάρεις, θα είσαι πλήρης γευστικά και ψυχικά. Εννοείται να προτιμήσεις το χοιρινό ή το κοτόπουλο σε πρώτη φάση και μετά έπονται και τα άλλα.