Εξοχικό κέντρο «Άγιος Μερκούριος». Με το που το ακούς και μόνο, το καταλαβαίνεις, το αισθάνεσαι. Εδώ θα φας καλά, θα φας αναζωογονητικά! Και έτσι ακριβώς είναι. Τέτοιες μπριζόλες, τέτοια παϊδάκια πρέπει να καταναλώνονται με… συνταγή γιατρού – ναι, ναι, τόσο καλό μας κάνουν!

Στον καθαρό αέρα του βουνού, στα ψηλά της Πάρνηθας και συγκεκριμένα στη Βαρυμπόμπη (απέναντι από το Α’ Φυλάκιο της Πυροσβεστικής), βρίσκεται ένα εστιατόριο που έχει χτίσει το δικό του success story στον τομέα της εστίασης.

Όποια εποχή του χρόνου και αν σε φέρει ο δρόμος εκεί, θα νιώσεις πως είσαι στο σωστό σημείο, θα το απολαύσεις στην ολότητά του ως εμπειρία. Κι αυτό καθότι τα βασικά μένουν αναλλοίωτα non stop: Ποιότητα και τεχνογνωσία.

Οι άνθρωποι (του) ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους και έχουν μάθει να εξυπηρετούν σε συνθήκες «είμαστε γεμάτοι» χωρίς να χάνουν σε τίποτα από αυτά που τους έχουν κάνει ξακουστούς σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Οι μπριζόλες και τα παϊδάκια που θα φας σε αυτή την ταβέρνα στην Βαρυμπόμπη θα σε κάνουν αχόρταγο
Οι μπριζόλες και τα παϊδάκια που θα φας σε αυτή την ταβέρνα στην Βαρυμπόμπη θα σε κάνουν αχόρταγο

Από τις καλύτερες μπριζόλες στην Αθήνα – με διαφορά

Οι μύστες έχουν να λένε για τις χοιρινές και σταβλίσιες μπριζόλες που σερβίρει ο «Άγιος Μερκούριος». Ψημένες στα κάρβουνα και στην εντέλεια, ούτε πολύ ούτε λίγο. Τόσο όσο. Να αναδεικνύεται η γεύση τους, να τις απολαμβάνεις ζουμερές και αφράτες.

Οι μπριζόλες είναι όμως «απλώς» ένα από τα best of της ταβέρνας αυτής στις νότιες πλαγιές τα Πάρνηθας. Σάμπως υστερούν σε κάτι τα παϊδάκια της; Όχι απαντάμε με όλο μας το είναι. Ένα γευστικό ποίημα που θα κάνεις χάρη στον εαυτό σου και στην παρέα σου αν προσθέσεις στην παραγγελία σου.

Στα must και το χοιρινό κότσι, λιώνει στο στόμα και σε κάνει να… λιώνεις για πάρτη του. Κι όλα αυτά σε έναν πανέμορφο χώρο που θυμίζει χωριό, που σου ξυπνάει το αίσθημα της οικειότητας, της ξεγνοιασιάς. Είτε κάτσεις μέσα, είτε έξω – ο καιρός είναι συνήθως που τα κανονίζει αυτά – θα τα βρεις όλα όπως ακριβώς πρέπει.

Βέβαια όταν φτάσεις εκεί δεν θα πας… κατευθείαν στο ψητό. Λίγο σαλάτα, πολλά ορεκτικά, επιβάλλονται πριν από τα κυρίως. Να σταθούμε ένα «τικ» παραπάνω στις πολύ ωραίες τηγανητές πατάτες, είναι κομμένες στο χέρι και αυτό τις ξεχωρίζει από το μέσο όρο.

Μια ταβέρνα για όλους, για τα… πάντα όλα

Και μόλις έχει… τσακίσει μπριζόλες και τα συναφή κρεατικά, στο τέλος σερβίρεται και κέρασμα γλυκάκι. Για να «σβήσει» ιδανικά μια υπέροχη γαστρονομική εμπειρία μέσα στη φύση.

Ο «Άγιος Μερκούριος» είναι αγαπημένο μέρος για στάση όσων κάνουν πεζοπορία ή άθληση στο βουνό. Μετά την κούραση, η ανταμοιβή. Φορτίζονται ξανά οι μπαταρίες, ο οργανισμός θέλει… καύσιμη ύλη για να δουλέψει σωστά – μην το ξεχνάμε!

Είναι, επίσης, αγαπημένο μέρος διάσημων και μη. Βασικά στον Άγιο Μερκούριο δεν παίζουν διακρίσεις. Οι μπριζόλες είναι για τις… κοινωνικές τάξεις όλες! Τι λες λοιπόν; Σε ψήσαμε για μια νόστιμη εκδρομούλα στο βουνό;