H Charlie Ann Max είναι καλλιτέχνιδα, μοντέλο και η ιδρύτρια του Füde Dinner Experience, ενός απελευθερωτικού εναλλακτικού τρόπου συνάντησης ανθρώπων που υμνεί το γυμνό σώμα και τη vegan διατροφή.

Στόχος της είναι να δημιουργήσει έναν ασφαλή και υποστηρικτικό χώρο, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να εξερευνήσουν τον αυθεντικό εαυτό τους και να συνδεθούν με τους άλλους σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

Ολα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν, όπως η ίδια θεωρεί, μέσα από την ευαλωτότητα, τη διεύρυνση και τη σύνδεση με τους άλλους.

Στην εποχή της πανδημίας, η καλλιτέχνης δημιούργησε έναν λογαριασμό στο Instagram με την ονομασία Füde, όπου μοιραζόταν τις vegan συνταγές της, μαζί με φωτογραφίες των πιάτων δίπλα στο γυμνό της σώμα.

Κάθε φορά που ένας από τους οπαδούς της αναπαρήγαγε τη συνταγή και αναδημοσίευε το πιάτο, η Max έκανε μια δωρεά στις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις No Kid Hungry και στο Appetite for Change.

γυμνό

Παρά την επανειλημμένη επισήμανση και λογοκρισία από το Instagram, το εγχείρημα της Max απέκτησε ένα αρκετά μεγάλο κοινό στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που την ώθησε τελικά να μετατρέψει το project αυτό, σε μια σειρά εκδηλώσεων, με την ονομασία The Füde Experience, όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν ένα vegan δείπνο, ανάμεσα σε αγνώστους, ενώ είναι γυμνοί.

Αρχικά, τα δείπνα ήταν μόνο για προσκεκλημένους, αλλά ή ίδια σταδιακά επέτρεψε την είσοδο και σε ανθρώπους που είχαν ακούσει γι’ αυτά μέσω Instagram, ή από στόμα σε στόμα. Κάθε δείπνο που διοργάνωνε ξεπουλούσε και σύντομα κατακλύστηκε από ερωτήματα από επίδοξους γυμνούς γευσιγνώστες από όλο τον κόσμο.

Στην πραγματικότητα το Füde Dinner Experience, ή αλλιώς το «γυμνό δείπνο», αποτελεί έναν απελευθερωτικό χώρο που γιορτάζει τον πιο αγνό εαυτό μας, μέσα από τη vegan μαγειρική, την τέχνη, τη γύμνια και την αποδοχή.

Διαφορετικά σώματα, μινιμαλιστική αισθητική –άλλωστε τι πιο μινιμαλιστικό από τη γύμνια– και ένα είδος γαστρονομικής ιεροτελεστίας συναπαρτίζουν αυτή την εμπειρία.

γυμνό

Μία απελευθερωτική εμπειρία

Το Fude ωθεί τους συμμετέχοντες να συνδεθούν με τον αγνό εαυτό τους, προσφέροντας πολλές δραστηριότητες που μπορεί να περιλαμβάνουν αναπνοές, ψαλμωδίες, γιόγκα, διαλογισμό, ηχοθεραπεία με ηχολουτρά, κίνηση, τέχνη, ζωγραφική, journaling, μαθήματα μαγειρικής και ενημερωτικά εργαστήρια.

Εκτός από τις δραστηριότητες που αναφέρονται παραπάνω, στο Fude προσφέρουν επίσης εργαστήρια σε θέματα, όπως η ενσυνειδητότητα, η αυτοφροντίδα και η προσωπική ανάπτυξη.

Πλέον αυτή η ξεχωριστή γυμνή εμπειρία ταξιδεύει ανά τον κόσμο για να επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να τη γευτούν.

Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε κάποιο από τα δείπνα, μπορούν να ελέγξουν το επερχόμενο πρόγραμμα και να υποβάλουν αίτηση για μια θέση, η οποία κοστίζει γύρω στα 88 δολάρια ανά άτομο.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι εκδηλώσεις δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε γυναίκες, αλλά και σε άντρες, αρκεί κάποιος προηγούμενος καλεσμένος να εγγυηθεί γι’ αυτούς.

Στην αίτηση θα σας ζητηθεί επίσης να συμπεριλάβετε τυχόν διατροφικούς περιορισμούς και να γνωστοποιήσετε αν έχετε εμπλακεί σε οποιοδήποτε περιστατικό που θα μπορούσε να θεωρηθεί ακατάλληλο, ή ασεβές, κατά τη διάρκεια μιας γυμνής, ή ημίγυμνης εκδήλωσης.

γυμνό

Η παγκόσμια περιοδεία του Füde Dinner Experience

Λος Αντζελες / 25 & 27 Ιουνίου 2023 και 9 & 16 Ιουλίου 2023
Νέα Υόρκη / 23 Ιουλίου 2023
Λονδίνο / 30 Ιουλίου 2023
Βερολίνο / 7 Αυγούστου 2023
Μαδρίτη / 19 & 20 Αυγούστου 2023
Βαρκελώνη / 26 & 27 Αυγούστου 2023
Παρίσι / 2 & 3 Σεπτεμβρίου 2023
Λονδίνο / 10 Σεπτεμβρίου 2023
Νέα Υόρκη / 17 Σεπτεμβρίου 2023
Πόλη του Μεξικό / 29 Οκτωβρίου 2023

Η αλήθεια είναι ότι δεδομένου του φρενήρη τρόπου ζωής μας και των συνεχών παραπόνων για την αδυναμία μας να αφεθούμε εντελώς, δεν μπορούμε να σκεφτούμε μια πιο απελευθερωτική εμπειρία δείπνου από αυτή.

Είναι μία εμπειρία απελευθερωτική, τολμηρή και σίγουρα αξέχαστη.