Οι άνθρωποι είμαστε γεύσεις. Παρακινούμαστε από την επιθυμία να δοκιμάσουμε κάτι με το στόμα μας, να το αγγίξουμε κι όχι απλώς να το δούμε από μακριά ή από κοντά. Κι αυτό το πιάτο με κοτόπουλο που θα βρεις στα νότια προάστια, είναι τέτοιο που σε παρακινεί να κουνηθείς, να βγεις από το σπίτι, να μπεις στο αμάξι, στο μετρό, το λεωφορείο και να πας ντουγρού για Άλιμο.

Σου γράψαμε χθες εδώ για τον Άλιμο με τα μαγαζιά που μας αρέσουν, ανάμεσά τους είναι και το Bebi’s Restaurant, για το οποίο θεωρήσαμε πως πρέπει να κάνουμε ειδική μνεία. Όχι για το εστιατόριο συνολικά, αλλά για το πιάτο με κοτόπουλο που έχουν, με ρολό κοτόπουλο για την ακρίβεια. Αλλά όταν αποθεώνεις ένα πιάτο, εκ τοις πράγμασι η αποθέωση πάει και στον σεφ, άρα και στο μαγαζί.

Η μνήμη της γεύσης, της οσμής, της εμπειρίας, εγγράφεται στο μυαλό σου με όλα τα στοιχεία. Τον χώρο, την ατμόσφαιρα, τη μουσική, ακόμα και τις καιρικές συνθήκες που δεν σχετίζονται με αυτά που σου προσφέρει το μαγαζί.

Το υλικό που απογειώνει αυτό το πιάτο με κοτόπουλο

Επίκεντρο είναι το φαγητό, αυτό που περνάει από το μάτι, πάει στη μύτη, μετά στα χείλη, στη γλώσσα, στον ουρανίσκο κι από κει κάθεται στο στομάχι. Το πιάτο με κοτόπουλο που κάνουν στο Bebi’s είναι γεμιστό με λαχανικά, με τυρί, το στοιχείο όμως εκείνο που το πάει από την απογείωση στην αποθέωση, είναι το τσάτνι μάνγκο.

Γενικά το τσάτνι είναι ένα υλικό για το οποίο είμαι απίστευτα ευγνώμων που υπάρχει, σε βαθμό που άνετα κάθε βράδυ προσεύχομαι στον άνθρωπο που το έφτιαξε πρώτος. Κι όταν δένει με ένα τόσο καλοψημένο κοτόπουλο, που είναι κρατσανιστό στην πέτσα του και τόσο τρυφερό και ζουμερό εσωτερικά, τότε δεν έχω να ζητήσω περισσότερα. Δεν χρειάζομαι καν συνοδευτικό, αν και οι τηγανητές πατάτες που κάνουν στο Bebi’s δεν γνωρίζουν εύκολα απόρριψη.

Οπότε, για να το συνοψίσω, πας Άλιμο, στο Bebi’s, παίρνεις πιάτο με κοτόπουλο, βάλε και side πατάτες τηγανητές και ξεχνάς ό,τι σου έχει φτιάξει η μάνα σου τα μεσημέρια της Κυριακής.

Φυσικά, στο μαγαζί θα βρεις και άλλα ωραία, όπως τα καταϊφάκια φέτας με μέλι, το αρνάκι οσομπούκο και το μπέργκερ του.

Τέτοιο πιάτο με κοτόπουλο δεν θα βρεις αλλού: Ζουμερό και τρυφερό μέσα, κρατσανιστό έξω, με ένα υλικό να το απογειώνει