Ζωντάνια και αμέτρητες επιλογές διασκέδασης, ενόσω βλέπεις, νιώθεις και μυρίζεις θάλασσα. Δίχως όμως να πήζει, να γίνεται ασφυκτικό. Ο Άλιμος είναι μια ευλογημένη περιοχή στην Αθήνα, ένας επίγειος παράδεισος. Ηρεμία και ποιότητα ζωής συνθέτουν μια μοναδική ταυτότητα.

Τα νότια προάστια, λόγω κυρίως Ελληνικού, θα αλλάξουν πολύ τα προσεχή χρόνια. Ο Άλιμος προφανώς δεν θα μείνει ανεπηρέαστος. Αλλά είναι τέτοια η βάση και η δομή του που αποκλείεται να «χαλάσει» κατά τον όποιο τρόπο.

Αναπτύσσεται με σεβασμό σε αυτό που είναι ως τόπος, μην χάνοντας τον «εαυτό» του. Μια φουλ ανερχόμενη περιοχή στην Αθήνα, από αυτές που ασκούν ακαταμάχητη γοητεία στους μόνιμους κατοίκους και τους πολυάριθμους επισκέπτες.

Η πιο ανερχόμενη περιοχή στην Αθήνα σερφάρει στην επιτυχία: 7 μαγαζιά που θα γίνουν το στέκι σου από σήμερα κιόλας

Άλιμος: 7 αγαπημένα μαγαζιά στην πιο ανερχόμενη περιοχή στην Αθήνα

Bebi’s

Ελληνική κουζίνα ταυτόχρονα οικεία αλλά και… αλλιώς. Θέλει ταλέντο και ικανότητα αυτό το «πάντρεμα» κάτι που πετυχαίνει ο Νίκος Βλαστός, δημιουργός του εν λόγω εστιατορίου.

Καταϊφάκια φέτας με μέλι, φύκι τηγανιτό με αφράτη ταραμοσαλάτα, λαχταριστά ριζότι και ζυμαρικά, πίτσες καναδέζικου τύπου, αργοψημένα «ποιήματα» που λιώνουν στο στόμα (όπως αρνάκι οσομπούκο, κότσι χοιρινό) και γεύσεις της θάλασσας (όπως φιλέτο λαβράκι στη λαδόκολλα με σπανάκι, μανιτάρια, ντοματίνια, λάιμ, φινόκιο και σόγια) είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που θα πεις ένα μεγάλο «μπράβο» στον σεφ και θα απολαύσεις ολόψυχα.

Λ. Χρονόπουλου 50

Canteen

Πιο στέκι μαγαζί δεν παίζει σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα. Είναι σχεδόν μόνιμα γεμάτο, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Για καφέ, brunch, lunch, dinner, ποτό, ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι για τη διασκέδασή σου, θα το βρεις. Φημίζεται ιδιαιτέρως για τα κοκτέιλ του, πάνω από όλα όμως για αυτό το feel good στοιχείο που ξυπνάει στον επισκέπτη του.

Δωδεκανήσου 34

Διακοπές

Εν αρχή, τι ονοματάρα είναι αυτή για μαγαζί! Σε προδιαθέτει θετικά με το καλημέρα. Έχει το όνομα, έχει και τη χάρη.

Το μόνο που σου ζητάει είναι να είσαι ο εαυτός σου, τα άλλα όλα βρίσκονται. Ένα all day καφέ-μπαρ που «φωνάζει» καλοκαίρι, που θα σε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο. Αλμυρά και γλυκά σε υψηλότατο level και εξαιρετική ποιότητα καφέ.  

Λεωφ. Ιωνίας 125

Due Pentole

Ένα από τα καλυτέρα ιταλικά εστιατόρια όχι μόνο σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα, αλλά σε ολόκληρη την πρωτεύουσα. Μια ιστορία που ξεκίνησε το 2014, στον πρώτο όροφο του Shopping House, και εξελίχθηκε σε μια σχέση ζωής, με κόσμο που δεν το αλλάζει με τίποτα.

Δεν σου προτείνουμε τι να πάρεις γιατί αν πας μια φορά, είναι δεδομένο πως θα ξαναπάς κι άλλες φορές, μέχρι να… δοκιμάσεις όλον τον κατάλογο!

Θεομήτορος 41

O’ Canto Pub

Σε μια μονοκατοικία στο Καλαμάκι, μια παμπ όπως τις αγαπάμε. Για να «λιώνεις» πίνοντας μπίρες και απολαμβάνοντας πιάτα (όπως μπέργκερ) που θαρρείς δημιουργήθηκαν ακριβώς για να συνοδεύουν τον αγαπημένο μας ζύθο.

Είναι ένα μαγαζί με στιλ και χαρακτήρα, με μεγάλο έξτρα «συν» την καταπράσινη αυλή. Ό,τι πρέπει τώρα που καλοκαιριάζει.

Αριστοτέλους 31

Penarrubia

Σημείο αναφοράς στην παραλιακή, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Εδώ πραγματικά μπορείς να μείνεις όλη μέρα και να μη βαρεθείς στιγμή.

Σε πιο ήρεμα μοτίβα, το μαγαζί έχει χτίσει φήμη για το brunch του και τις πίτσες του. Όταν βραδιάζει όμως, η ένταση ανεβαίνει, τα πάρτι και το clubbing στα καλύτερα τους.

Λ. Ποσειδώνος 10

Στέλιος

Και να μην κάνουμε φινάλε με μια ταβέρνα που κάνει τον Άλιμο μια περιοχή στην Αθήνα που κάθε κρεατοφάγος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να βάλει στο πρόγραμμά του;

Με διακόσμηση που θυμίζει μαγαζί της ελληνικής ορεινής επαρχίας και κανένα συμβιβασμό σε γεύση-ποιότητα, πρόκειται για κλασική, διαχρονική αξία. Και αρκετά προσιτό οικονομικά, παρακαλώ.

Είναι ολοφάνερο πως έχει πέσει τεράστιο βάρος στην εκλεκτή πρώτη ύλη, δοκίμασε το κοντοσούβλι,το μπιφτέκι και τα παϊδάκια του και θα το καταλάβεις…

Λεωφ. Ιωνίας 198

Έχει… καβαλήσει το κύμα: Η πιο ανερχόμενη περιοχή στην Αθήνα, έρχεται με φόρα