Κάπου στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, η Αθήνα έγινε μπεργκερομάνα. Τα μπεργκεράδικα ξεπηδούσαν σαν τα μανιτάρια, πήραν τη σκυτάλη από τα FroYo, αλλά δεν ήταν μια περαστική μόδα. Έγινε κυρίαρχο πιάτο το μπέργκερ και ένωσε το κουτούκι με το γκουρμέ εστιατόριο. Κάποια brands έγιναν αλυσίδες, άλλα διατήρησαν την ταπεινή τους καταγωγή. Όλα τους όμως φροντίζουν να ικανοποιούν ουρανίσκο και στομάχι και γι’ αυτό τους δίνουμε τα βραβεία μας.

Ακολουθούν τα 9 καλύτερα μπέργκερ, 1 για κάθε γειτονιά, 1 για κάθε συντάκτη του Intronews.

Butcher’s Burger στο Περιστέρι επιλέγει η Δήμητρα Πραντάλου

Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν τα πάνε πολύ καλά με το burger. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως αυτή την κατηγορία να την απαρτίζουμε εγώ κι άλλοι τρεις, αλλά το νόημα δεν είναι αυτό. Το νόημα είναι ότι μπορεί να μην είναι το burger η πρώτη μου επιλογή όταν θέλω να φάω κάτι «βρώμικο» την cheat day μου (έτσι την αποκαλώ για να μην βαραίνουν οι τύψεις), αλλά ξέρω πού θα φάω το καλύτερο. Και όπου καλύτερο εννοώ το Butcher’s Burger & Steakhouse στο Περιστέρι.

Εδώ οι άνθρωποι δίνουν βαρύτητα στο καλό κρέας. Γιατί αυτό κάνει μια συνταγή επιτυχημένη. Όλη η ουσία εκεί κρύβεται. Τα burger τους είναι ζουμερά και λαχταριστά, αλλά μιας και το μέγεθος μετράει, είναι ικανοποιητικά και σε αυτό το κομμάτι. Για την ακρίβεια μπορείς να επιλέξεις πόσο μεγάλο το θέλεις, αφού μπορεί να προσγειωθεί στο πιάτο σου και ένα XL Large burger. Στον κατάλογο θα βρεις αρκετές επιλογές, ακόμα και vegetarian. Ο χώρος είναι μικρός σχετικά, αλλά και πάλι δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να το απολαύσεις σε ένα από τα τραπέζια του.

Το Butcher’s Burger & Steakhouse βρίσκεται στην Αιμίλιου Βεάκη 41, στον πιο γνωστό δρόμο του Περιστερίου. Αν βρεθείς στα δυτικά προάστια, κάνε την χάρη στον εαυτό σου και επισκέψου το.

Bulldog Burger τρώει ο Νότης Αργείτης στην Αγία Μαρίνα

Στο μπέργκερ αυτό που μετράει περισσότερο είναι το μπιφτέκι. Δεν χρειάζεται να’ σαι ο γαστρονομικός Πάουλο Κοέλιο για να το διαπιστώσεις. Όλα τα μπεργκεράδικα που σέβονται τον εαυτό τους αυτό τονίζουν, ότι προσφέρουν το πιο λαχταριστό, ζουμερό και καθαρό μπιφτέκι. Ελάχιστα, όμως, το πετυχαίνουν το ψήσιμο όπως οι μερακλήδες του Bulldog. Μερίδες γεμάτες, χορταστικές, χωρίς περικοπές σε ποιότητα και υλικά που διαπιστώνει κανείς ειδικά τους τελευταίους μήνες. Ποικιλία αξιοπρόσεκτη για περιφερειακό μαγαζί.

Γενικά στα μπέργκερ ο κόσμος, μαζί και η αφεντιά μου, προτιμούν τις μεγάλες αλυσίδες. Όλα αυτά μέχρι να επισκεφθώ – εμπιστευτώ πρώτη φορά το Bulldog. Οι όποιες αμφιβολίες μου κάμφθηκαν με την πρώτη μπουκιά. Χρειάστηκαν πολλές ακόμα μπουκιές για να καταναλώσω το large burger. Υπάρχουν ακόμα πιο XL επιλογές, αν είσαι μερακλής. Προσωπικά επιλέγω τη Bulldogara ή όταν πεινάω περισσότερο ένα Golden Retriever και είμαι ΟΚ. Το ντελίβερι από τα γρηγορότερα της πιάτσας.

Bulldog Burger Salad & Steak, Λεωφ. Αλέξανδρου Παναγούλη 16, Ηλιούπολη – τηλ. 2109739042

Burger Joint αναφανδόν η Μελίνα Κάππη στο Ψυχικό

Είμαι από τους ανθρώπους που άργησαν να ανακαλύψουν βασικές χαρές σε αυτή τη ζωή. Στα 18 έκανα την πρώτη μου σχέση, στα 18 δοκίμασα και πρώτη φορά burger. Και τα δύο μου άνοιξαν έναν νέο κόσμο, με τη διαφορά ότι το burger έμεινε. Από τότε μέχρι και σήμερα, συνεχίζω να το αγαπώ, χωρίς να είμαι ερωτευμένη μαζί του -συμβαίνουν αυτά στις μακροχρόνιες σχέσεις- και φροντίζω να κρατώ μια κάποια επαφή μαζί του.

Το Ψυχικό γενικά δεν φημίζεται για τα μπέργκερ του, που είναι μάλλον δυσεύρετα, αλλά όπως σε όλα, έτσι και εδώ, υπάρχει μια φωτεινή εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Αναφέρομαι φυσικά στο The Burger Joint, που είναι μια όαση από cheeseburgers με ωραίο, ζουμερό καλοψημένο μπιφτέκι, φρέσκα υλικά καθώς και πολλές και ενδιαφέρουσες σάλτσες. Α! Και καταπληκτικές τηγανιτές πατάτες που τρώω σε σημείο βουλιμίας.

Σολωμού 4, Νέο Ψυχικό

BBC στο Κερατσίνι η Κατερίνα Ιορδανίδη

Είναι τυχαίο που είμαι δημοσιογράφος και το αγαπημένο μου μπεργκεράδικο ονομάζεται BBC; Όχι θα πω εγώ -και μονο εγώ-.

Και αφού ξεπεράσαμε το κακό λογοπαίγνιο θα σας πω ότι το BBC ή αλλιώς Burger Barberque Corner, που βρίσκεται στο Κερατσίνι, δεν κρίνεται μόνο για τα πιο γευστικά μπέργκερ που διαθέτει, αλλά και για την ατμόσφαιρα και το feeling που βγάζει ο χώρος.

τα καλύτερα μπέργκερ Αθήνα

Αυθεντική ροκ μουσική σε συνδυασμό με ροκ διακόσμηση που θα ζηλέψει και ένα μπεργκεράδικο της… Βρετανίας, όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας παρακάτω

Τα μπέργκερ που φτιάχνει ο Χρήστος – ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού- και η υπόλοιπη ομάδα, δεν είναι μόνο απολαυστικά λόγω των κολασμένων συνδυασμών τους αλλά είναι και θεματικά! Συγκεκριμένα για το Πάσχα προστέθηκαν δύο νέα μπέργκερ, για όσους νηστεύουν. Πιο πριν διέθετε Τσικνομπέργκερ! Τα Χριστούγεννα είχαν το χριστουγεννιάτικο κ.ο.κ…

τα καλύτερα μπέργκερ Αθήνα

Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό που θα πρέπει να αναγνωριστεί, και το βάζω στα συν του μαγαζιού είναι το ότι τον χειμώνα λόγω της κακοκαιρίας το κατάστημα πραγματοποίησε τις παραγγελίες με αυτοκίνητο σεβόμενο τους διανομείς εργαζόμενούς του.

Και φυσικά τώρα που καλοκαιριάζει δεν μην αναφέρω το ότι το μαγαζί διαθέτει έναν εξωτερικό χώρο για να πάτε με την παρέα σας, να φάτε υπέροχα μέχρι σκασμού -ή και, γιατί έχει πολλές όχι επίλογες burritos, σαλάτες, quesadillas- και να ακούσετε μουσικάρες!

τα καλύτερα μπέργκερ Αθήνα

Βρίσκεται Αναπαύσεως 90, Κερατσίνι, 2104634788

Μπέργκερ από Risotto παίρνει στον Κορυδαλλό η Νατάσσα Βουδούρη

Στην περιοχή του Κορυδαλλού κυριαρχούν πλέον τα μπεργκεράδικα, το θέμα όμως είναι πιο μαγαζί κατακτά τον τίτλο του «καλύτερου». Με τα μπέργκερ να πρωταγωνιστούν στο Risotto (καθώς θα βρεις αυθεντικό ιταλικό φαγητό), θα δοκιμάσεις συνδυασμούς μοναδικούς, όπου αναδεικνύεται η φρεσκάδα των πρώτων υλών.

Μπορεί στον κατάλογο του μαγαζιού να υπάρχουν πέντε επιλογές που ταιριάζουν «ιδανικά» στις προτιμήσεις κάθε απαιτητικού πελατη, όμως δύο είναι αυτά που ξεχωρίζουν και σου προτείνουμε να τα δοκιμάσεις!

RISOTTO BURGER
Με 100% black angus μπιφτεκι,τυρι μαστελο,μπεικον,καραμελωμενα κρεμυδια και truffle mayo sauce.Συνοδευεται με πατατες τηγανιτες και παρμεζανα.

GODFATHER BURGER
Με 2 μπιφτεκια απο 100% μοσχαρι ,μπεικον,τσενταρ,ντοματα,καραμελωμενα κρεμυδια,πικλες,γαλλικη σαλατα,homemade sauce kai barbeque sauce.Συνοδευεται απο πατατες τηγανιτες με cheddar και μπεικον.

Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης 2 (Πλ. Μέμου), Πειραιάς, Κορυδαλλός, 18120, Τηλέφωνο: 2104970473

Μπέργκερ από Best τρώει ο Κωνσταντίνος Ταγαράς στα Πετράλωνα

Πολλές ερωτήσεις δέχθηκα τις προάλλες που σαν καλύτερο σουβλατζίδικο των Πετραλώνων, στα οποία διαμένω, έβαλα τον «Κάνδαυλο» που εδρεύει στον Κεραμεικό. Άλλοι με είπαν προδότη, άλλοι με κατηγόρησαν ότι δεν αξίζω να διαμένω στην τιμημένη περιοχή που γυρίστηκε η θρυλική ταινία του Αλέκου Αλεξανδράκη «Συνοικία το όνειρο».

Όσον αφορά το burger πάντως δεν θα ξεστρατίσω. Με το κλασικό αμερικάνικο junk food να έχει γίνει πλέον μέρος της κουλτούρας μας, συνεχώς «ξεφυτρώνουν» νέα μαγαζιά που προσφέρουν ζουμερά μπιφτέκια, τραγανά παναρισμένα κοτόπουλα και ό,τι άλλο θέλεις να βάλεις μέσα σε δύο στρογγυλά ψωμάκια.

Ξέρετε όμως ποιο είναι το δύσκολο; Να είσαι καλός και στο πιτόγυρο και στο burger. Και αυτό στα Πετράλωνα το κάνει μόνο το «Best». Με την πλατεία Ηούς να μετατρέπεται σε λαϊκό προσκύνημα όταν ο καιρός το επιτρέπει και τα μηχανάκια του delivery να δουλεύουν περισσότερο από υπάλληλο διοδίων τη Μεγάλη Παρασκευή, το burger του «Best» έχει αποκτήσει ξεχωριστή θέση δίπλα στις πίτες, τα γιαουρτλού και τα σάντουιτς.

Προσωπική μου αδυναμία είναι το El Paso, το οποίο περιέχει μπιφτέκι 180γρ από 100% μοσχαρίσιο κιμά, τυρί emmental, πράσινη και κόκκινη πιπεριά, τηγανητό κρεμμύδι, ντομάτα pico de gallo, mousse αβοκάντο και Philadelphia. Συνοδεύεται από τηγανητές πατάτες και σως cocktail.

Βέβαια, αν θέλετε να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία, ζητήστε να προσθέσουν σως Best στο burger και θα με θυμηθείτε. Εξάλλου, δεν είναι λίγοι αυτοί που έρχονται από άλλες περιοχές της Αθήνας μόνο και μόνο για να δοκιμάσουν τη συγκεκριμένη σως.

Best Taste, Αθηνόδωρου 23, Κάτω Πετράλωνα, τηλ. 2103410005

Κομίζει γλαύκα με Juicy Grill Χολαργού ο Σπύρος Δαρσινός

Εντάξει, δεν σας λέω και κάτι καινούργιο, καθώς η φήμη του καταστήματος εξαπλώθηκε γρηγορότερα και από τη μετάλλαξη Δέλτα. Δεν χωράει και μεγάλη συζήτηση για το ποιος παραδίδει τις κορυφαίες γεύσεις στην περιοχή του Χολαργού και της Αγίας Παρασκευής, όσον αφορά τα burgers. Από την εποχή του μικροσκοπικού καταστήματος στην Κεραμεικού (δίπλα στο -κάποτε- δικό μου αγαπημένο Garden 4), όταν επανήλθε στη μόδα το είδος, πριν από μία δεκαετία και κάτι, το Juicy Grill έχτισε φήμη και αδιανόητες λίστες αναμονής ακόμη και τις καθημερινές.

Προσωπικά επέλεγα και επιλέγω πάντοτε το New Yorker, όπου τότε ήταν και η πρώτη μου επαφή με το black angus. Θα φανεί ίσως παράδοξο γι’ αυτούς που δεν έχουν κάνει το βήμα, αλλά παραλίγο ισάξια δίπλα στα κορυφαία burgers στην Αθήνα στέκονται και οι σαλάτες, που ξεφεύγουν κατά πολύ από το συμβατικό side πιάτο που υπάρχει στο τραπέζι για να «γλιστράει» το κυρίως.

Το Juicy Grill βρίσκεται επί της Λεωφ. Περικλέους στο 37. Σχεδόν απέναντι έχει ανοικτό δημόσιο πάρκινγκ. Πάτε και με μετρό, σταματάτε στον σταθμό Χολαργό και μετά έχει δέκα λεπτάκια περπάτημα.

Τηλ.: 2155203201/ Παραγγελίες γίνονται και από τις γνωστές πλατφόρμες e-delivery, μόνο που το κατάστημα αναγκάζεται να ανοιγοκλείνει την πρόσβαση λόγω φόρτου! Έχει και site, juicygrill.gr

Shakesbeer-ικός μονόλογος από τον Γιώργο Καραχάλιο στην Ηλιούπολη

Μεγαλώνω και γίνομαι ίσως πιο ευαίσθητος (aka γερνάω), αλλά τι να κάνω, έτσι το ένιωσα. Σαν χτύπημα επί προσωπικού. Με πείραξε, μπέσα σας μιλάω. Μα να κλείσει το αγαπημένο μου μπεργκεράδικο, έτσι ξαφνικά (όπως μπήκε στη ζωή μου); Ήταν το Big Kahuna, ήταν στον Κεραμεικό. Αιωνία η μνήμη του, τι γεύσεις σκαρώνατε ρε «σατανάδες», αυτό με το φιλέτο κροκόδειλου θα το κουβαλάω για πάντα στον ουρανίσκο μου – λίγο spooky πρέπει να ακούστηκε αυτό.

Βασικά ως Ηλιουπολίτης και εν αντιθέσει με τα σουβλάκια που τόσο ωραία τα λέγαμε την προηγούμενη εβδομάδα, δεν θα τολμούσα να πω ότι το μπέργκερ είναι hit της περιοχής, ότι δηλαδή τα εξάγουμε με καμάρι ως προϊόν. Ας είναι, ας έχουμε και καμία ατέλεια μην πάνε τα νοίκια στο Θεό.
Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορείς να γευτείς καλό μπεργκεράκι στα πέριξ.

Μια βόλτα στο Shakesbeer θα σε πείσει. Μια μπιράρια που τα έχει όλα. Ωραίος χώρος, ζύθος σε αξιοσημείωτη ποικιλία και τιμιότατο φαγητό. Τα μπέργκερ έρχονται στο τραπέζι σου ζουμερά και νόστιμα, ενώ έχει μπόλικες επιλογές και τιμές ΟΚ για την ποσότητα. Όρεξη να ‘χεις, κυριολεκτικά και μεταφορικά, και μια χαρά θα περάσεις.

Shakesbeer – Ηρώων Πολυτεχνείου 17, Ηλιούπολη

Δαγκωτό Athens Vegan Burgers ψηφίζει ο Στέργιος Πουλερές

Όπως εδήλωσα και στα σουβλάκια εδώ, καθότι έχω πάψει να τρώω κρέας, δεν είναι εύκολο να βρω στη γειτονιά μου στη Γούβα μπέργκερ που να μπορώ να το καταναλώσω. Αναγκαστικά, θα απλωθώ σε παρακείμενες γειτονιές. Ωραία βίγκαν επιλογή έχει το Home Burger, ακόμα πιο ωραία είναι για μένα η επιλογή meatless των Goody’s Burger House.

Aλλά αν πρέπει να κλείσω το μάτι μου προς μια κατεύθυνση, θα γίνω για λίγο κάτοικος κέντρου και θα πάω να καπαρώσω θέση στο Athens Vegan Burgers στη Μητροπόλεως, σε έναν δρόμο φουλ τουριστικό με τα γραφικά ταβερνάκια.

Είναι το πιο αταίριαστο μαγαζί για την περιοχή, κι όμως το πιο ταιριαστό. Δε θα επεκταθώ γιατί έχουμε γράψει στο παρελθόν γι’ αυτό το μαγαζί, μπορείς να τσεκάρεις εδώ τις επιλογές σου και να ξέρεις πως ο σεφ Νίκος Γαϊτάνος πειραματίζεται διαρκώς με νέες συνθέσεις και βγάζει πάντα κάτι που το τρως και αναρωτιέσαι από πού σου ήρθε το βελάκι του κεραυνοβόλου έρωτα.