Η σχέση του Έλληνα με το μπέργκερ τα τελευταία 6-7 χρόνια έχει γίνει μια σχέση εξάρτησης και πάθους. Και χάρη σε αυτό το πάθος εμφανίζονται διαρκώς νέες επιλογές, αναζητούνται εκείνες οι συνταγές που θα προσφέρουν κάτι το διαφορετικό και θα συναρπάσουν. Κάποιος που τρώει κρέας, είναι πολύ δύσκολο να μπει στη διαδικασία να δοκιμάσει ένα vegan burger. Μέχρι να συναντήσει τον Νίκο Γαϊτάνο και το Athens Vegan Burgers.

Πρόκειται για ένα μαγαζί που άνοιξε στην Μητροπόλεως στις αρχές καλοκαιριού και θα το συναντήσει κανείς δίπλα στις ταβέρνες του Μοναστηρακίου, λίγο πριν την πλατεία. Κι από τις πρώτες του ημέρες προσέλκυσε όχι μόνο vegan fanatics – γι΄αυτούς αποτελεί ούτως ή άλλως την πιο εύκολη επιλογή για street food – αλλά και κρεατοφάγους που είτε μετά από παρότρυνση φίλων είτε επειδή είναι ανοιχτοί σε νέες γεύσεις, πήγαν να το δοκιμάσουν και εντυπωσιάστηκαν.

Εντυπωσιάστηκαν επειδή ο συνδυασμός μεγέθους και γεύσης δεν τους στέρησε τίποτα σε σχέση με τα μπέργκερ με κρέας που τρώνε. Και μέσα σε αυτή την πληθώρα πρωτότυπων επιλογών που προσφέρει το μενού του Athens Vegan Burgers, ξεχωρίζει όλων το Texas Burger που έχει μέσα φυτική τσένταρ σος, φυτικό μπέικον, φυτικό μπιφτέκι, πίκλα, καπνιστή μαγιονέζα και σάλτσα bbq, υλικά που την ένωσή τους αξίζει να την ανακαλύπτει κανείς μόνος του. Κι όλα ανάμεσα σε δύο ψωμάκια από παντζάρι.

Τα ψωμάκια των μπέργκερ εδώ είναι μια ξεχωριστή ιστορία, καθώς δεν είναι προϊόν παραγγελίας από προμηθευτή που τα πουλάει μαζικά. Είναι ψωμάκια που έχουν γίνει ειδική παραγγελία σε φούρνο και αποτελούν στην ουσία αποτέλεσμα παραγωγής του ίδιου του μαγαζιού, του ίδιου του σεφ Νίκου Γαϊτάνου και της ομάδας του που δημιουργεί στην κουζίνα.

Από τα υπόλοιπα μπέργκερ, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις σίγουρα το nuggets burger (με nuggets από seitan, baby ρόκα, ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια, φυτική παρμεζάνα, βλαστάρια καρότου & παντζαριού, γλυκόξινη σάλτσα & μαγιονέζα με Guinness & φυτικό μπέικον) και το μπέργκερ μουσακά (με κιμά σόγιας με σάλτσα ντομάτας, μελιτζάνα ψητή, κολοκυθάκι ψητό, ντομάτα, φυτικό τυρί, φυτική παρμεζάνα & μπεσαμέλ) όπου τα buns είναι από χειροποίητη φωλιά πατάτας.

Κι όσο ακόμα έχει καλές θερμοκρασίες, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις και το vegan παγωτό μηχανής που έχει.

Γενικώς, πήγαινε στο Athens Vegan Burgers και οι άνθρωποι εκεί θα σε συστήσουν σε έναν ωκεανό γεύσεων που δεν έχεις συναντήσει ως τώρα στη ζωή σου.

Πού θα τα βρεις όλα αυτά; Μητροπόλεως 59 στο κέντρο.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ελλάδα σε κάθε υλικό: Η συνταγή για ψητή φέτα των New York Times που σαρώνει στο Instagram

Backdoor: Το μερός όπου όλα μπορούν να συμβούν τη νύχτα

Treats και 13: 4 μέρη στην Αθήνα με τα πιο φημισμένα γλυκά