Πίσω από το παλιό Hilton δεσπώζει ένα εστιατόριο, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να ανακαλύψεις και αυτό δεν είναι άλλο από το Vezené.

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη και μεγαλωμένος από Έλληνες μετανάστες, ο Ari είναι ο αυτοδίδακτος σεφ, κρεοπώλης και ιδιοκτήτης του ομώνυμου Vezené. Ο ίδιος κέρδισε ευρεία αναγνώριση και θαυμασμό από εστιατόρια, κριτικούς και άλλους σεφ επειδή ήταν ο πρώτος στην Αθήνα που απέδωσε με τον καλύτερο τρόπο παραδοσιακές ελληνικές συνταγές σε πιάτα θαλασσινών που συνδυάζουν τη γη και τη θάλασσα με βάση την εκτεταμένη ξηρή παλαίωση σε αρνί, κατσίκι. Το αποτέλεσμα είναι σύνθετα προφίλ γεύσης που μαγεύουν τον ουρανίσκο.Η τεχνική της επιλογής του είναι το μαγείρεμα πάνω από τη φωτιά των ξύλων.

Ο χώρος στο εστιατόριο είναι μια πάρα πολύ σικ έκδοση ένος μπιστρό και προσφέρει στον πελάτη μια πάρα πολύ δυνατή ατμόσφαιρα για να συνοδεύσει το φαγήτο του με τον καλύτερο τρόπο. Το μενού των κρασιών διανθίζεται σε μια μεγάλη λίστα με πολλά ελληνικά και διεθνή κρασιά.

Στα ορεκτικά έχουμε ξεχωρίσει το ταρτάρ παστίτσιο με κανελόνι. Οι γεύσεις δένουν ιδανικά μεταξύ τους. Όλο το μυστικό, ωστόσο, βρίσκεται στις υφές. Επίσης πολύ εύγευστα είναι και τα flat breads. Αποτελούν μια σύγχρονη και σωστή, αν μας ρωτάτε, εκδοχή της πίτσας.

Αυτό το εστιατόριο έχει βάλει τη δική του υπογραφή στη γαστρονομία της Αθήνας

Στα κυρίως, το μενού προσφέρει ψάρια και κρεατικά. Πολύ μετρημένα και εκλεπτυσμένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας παίρνουν μια νέα μορφή και μας συναρπάζουν. Επίσης, τα ζυμαρικά πάνε ένα βήμα παραπέρα την γαστρονομική σας εμπειρία. Ένα πάρα πολύ αγαπημένο μας πιάτο στο εστιατόριο, το οποίο έκανε την εμφάνισή του τις Roasted Sundays, είναι το Rib Eye. Το εν λόγω πιάτο αποτελεί ωδή στην μεσογειακή κουζίνα.

Τα Roasted Sundays είναι ένα trademark στο εστιατόριο Vezené, που θα επανέλθει από Οκτώβριο ξανά, αν σε ενδιαφέρει, κάποια πιάτα του όμως τα βρίσκεις και τις υπόλοιπες μέρες.

Μια υπέροχη και πάρα πολύ γλυκιά λίστα με γλυκά θα έρθει να σας συναντήσει μετά από το φαγητό. Άκρως εντυπωσιακή είναι και η λίστα με τα κοκτέιλς, τα οποία είναι όλα δοκιμασμένα από εμάς και εκπροσωπούν τις καλύτερες εκδοχές τους. Το προσωπικό είναι πάντα εκεί πρόθυμο με ένα μεγάλο και ζεστό χαμόγελο.

Για όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα και το αυθεντικό, ποιοτικό φαγητό, το Vezené, θα γίνει με σιγουριά ο αγαπημένος σας γαστρονομικός προορισμός που θα επισκέφθεστε ξανά και ξανά. Εμείς απλώς σας δώσαμε μια απειροελάχιστη γέυση του μεγαλείου που πρόκειται να συναντήσετε.

Σε αυτό το μεγαλείο, δεν λείπουν οι γλυκές απολαύσεις, όπως η φανταστική καρυδόπιτα με πραλίνα καρυδιού, παγωτό γιαούρτι και αφρό από καϊμάκι.

Βρασίδα 11, Αθήνα, 2107232002