Με τα τύμπανα του εμφυλίου να ηχούν ολοένα και πιο δυνατά στη Ρωσία, τα σενάρια για τον Βλαντιμίρ Πούτιν να είναι πολλά και τη μισθοφορική οργάνωση Wagner να πλησιάζει στη Μόσχα, ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας εκπέμπει σήμα κινδύνου, ενδεικτικό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα, μετά το μήνυμα συναγερμού, ακολούθησαν ανακοινώσεις για ειδικά μέτρα κυκλοφορίας και ακύρωση δημοσίων εκδηλώσεων για μία εβδομάδα μέχρι την 1η Ιουλίου. Στα ειδικά μέτρα περιλαμβάνεται και σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Όπως γράφουν τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ, τα στρατεύματα της Wagner εμφανίζονται να κινούνται προς τη Μόσχα.

Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνήτης του Λίπετσκ, περιοχή νότια της Μόσχας, επιβεβαίωσε ότι η Wagner διασχίζει την περιοχή, με βίντεο να δείχνει τη φάλαγγα.

Την ίδια στιγμή, οι ρωσικές αρχές εκφράζουν την ανησυχία τους ενώ μπλόκα στήνονται στη Μόσχα.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη» υπογραμμίζει ο δήμαρχος της Μόσχας και προσθέτει ότι θα κλείσουν δρόμοι και θα αποκλειστούν περιοχές.«Η κατάσταση είναι δύσκολη» υπογραμμίζει ο δήμαρχος της Μόσχας και προσθέτει ότι θα κλείσουν δρόμοι και θα αποκλειστούν περιοχές.

Ο δήμαρχος της Μόσχας ανακοίνωσε, ακόμη, ότι η Δευτέρα δεν θα είναι εργάσιμη και ζήτησε από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς η πρωτεύουσα προετοιμάζεται για τις πιθανές επιπτώσεις της εξέγερσης από τη Wagner.

Νωρίτερα, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Μόσχα.