O διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2023 απέχει περίπου έναν μήνα και τα νέα μόνο ευχάριστα δεν είναι καθώς το BBC που διοργανώνει, φέτος, τον διαγωνισμό εκτιμά πως η Ελλάδα θα μείνει εκτός τελικού.

Συγκεκριμένα, o δημοσιογράφος του BBC που ασχολείται με το μουσικό ρεπορτάζ, Μαρκ Σάβατζ, έκρινε και τα 37 τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον διαγωνισμό της Eurovision 2023 που θα γίνει στο Λίβερπουλ από τις 9 έως τις 13 Μαΐου.

«Ο Βερνίκος μασάει τα φωνήεντα»

Λάβρος κατά της Ελλάδας είναι ο δημοσιογράφος κατά του Βίκτωρα Βερνίκου και της μπαλάντας του με τίτλο «What They Say», αφού γράφει ότι «έχει υιοθετήσει τα περίεργα φωνητικά τικ του Ντέρμοτ Κένεντι και του Τομ Γουόκερ, όπου ακούγεται σαν να μασάς φωνήεντα».

Αν και ο δημοσιογράφος Μαρκ Σάβατζ αναφέρει πως «αυτοί οι τραγουδιστές είναι άκρως επιτυχημένοι», επισημαίνει πως «τα τύμπανα συντρίβονται, τα φωνητικά “σπάνε” και τα συναισθήματα εκφράζονται».

Εντούτοις, το BBC εκτιμά πως η Ελλάδα θα αποκλεισθεί από τον τελικό, εφόσον «ο Βίκτωρας Βερνίκος χάνει το τελευταίο ρεφρέν, “κόβει” το ρυθμικό κομμάτι που θα μπορούσε να κάνει το κοινό να σηκώσει τα χέρια στον αέρα και, αντ’ αυτού, απορροφά την ενέργεια ενός – δυνητικά – συναρπαστικού φινάλε».

Για την ιστορία, η Ελλάδα θα εμφανιστεί 8η επί σκηνής κατά τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision 2023, που θα γίνει στις 11 Μαΐου.

Ποιοι οι πιθανοί νικητές της Eurovision 2023 σύμφωνα με το BBC

Όσον αφορά στους πιθανούς νικητές της Eurovision 2023, ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για τη Σουηδία που εκπροσωπείται με τη Loreen, 11 χρόνια μετά το θρυλικό πια «Euphoria», για τη Γαλλία και για την Ισπανία.

Photo credits: EBU | Eurovision Song Contest