Πριν λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι με τίτλο «Εγώ Μου Φταίω» από την Panik Records και με αφορμή αυτό, η Τάνια Καρρά μιλάει στο Intronews για τον έρωτα της με το τραγούδι, για την μητρότητα που βιώνει και την τοποθετεί πολύ ψηλά στη ζωή της, για το πώς δεν αφαιρεί και τις άλλες της ιδιότητες λόγω του παιδιού και κρατάει την ισορροπία, αλλά και για το πόσο απολαμβάνει να βλέπει k-pop σειρές και να ακούει την αντίστοιχη μουσική.

– Το τελευταίο σου τραγούδι λέγεται «Εγώ Μου Φταίω» και έχεις γράψει στίχους και μουσική. Όταν γράφεις ένα τραγούδι, εκφράζει τη συναισθηματική σου κατάσταση εκείνη την περίοδο;

Η αλήθεια είναι πως έχω γράψει τραγούδι το οποίο αντιπροσώπευε ακριβώς την συναισθηματική μου κατάσταση παλαιότερα αλλά το «Εγώ Μου Φταίω» δεν είναι ένα από αυτά. Μπορώ να γράψω και σκεπτόμενη κάποιο άλλο πρόσωπο φιλικό η μία φανταστική κατάσταση. Δεν θα έλεγα δηλαδή στον άλλον «φύγε εσύ γιατί εγώ δεν μπορώ να φύγω». Θα του έλεγα «στο καλό και να μην μας γράφεις» Μήπως να το κάνω τραγούδι; (γέλια)

– Θεωρείς πως για ό,τι συμβαίνει στον καθένα μας ξεχωριστά, εμείς μας φταίμε;

Αν εξαιρέσουμε κάποιες καταστάσεις που είναι ακραίες και είναι πάνω από τις δυνάμεις μας, όπως είναι τα θέματα υγείας, ναι. Θεωρώ πως έχουμε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τα όσα μας συμβαίνουν στην ενήλικη ζωή μας.

– Οι άνθρωποι λένε διαρκώς να μην εξαρτάς την ευτυχία του και την ηρεμία σου στους άλλους, αλλά να πηγάζουν όλα από μέσα σου. Το ασπάζεσαι κάτι τέτοιο;

100%. Όλα πηγάζουν απο μέσα μας και η ευτυχία και η ηρεμία, όλα!

– Κάποιος που λέει «εγώ μου φταίω», συνήθως λέει εύκολα και το «εγώ φταίω», αναλαμβάνει δηλαδή την ευθύνη και για κάτι που συμβαίνει σε άλλον, φταίει δε φταίει. Το κάνεις;

Δεν συμφωνώ πάνω σε αυτό. Αντιθέτως, κάποιος που αντιλαμβάνεται πως για ό,τι επιτρέπει να του συμβαίνει, φταίει ο ίδιος, γνωρίζει καλά και πως δεν υπάρχει λόγος να αναλάβει την ευθύνη για σφάλματα άλλων. Δεν το κάνω σε καμία περίπτωση, αλλά αν φταίω κάπου εννοείται πως θα το παραδεχτώ και θα ζητήσω και συγγνώμη.

Όταν τυχαίνει εμείς οι δημοσιογράφοι να μιλάμε με τραγουδιστές, είτε πασίγνωστους είτε λιγότερο γνωστούς, τους αντιμετωπίζουμε συχνά λες κι είναι υπόχρεοι απέναντι σε μας και στο κοινό, λες και αν δεν κάνουν την επιτυχία των πολλών εκατομμυρίων, δεν αξίζουν καν το ενδιαφέρον μας. Εσύ σε ποιον νιώθεις υποχρέωση ως προς τη διαδρομή σου στη μουσική;

Δεν νιώθω υποχρεωμένη απέναντι σε κάποιον. Περισσότερο είμαι ευγνώμων για ανθρώπους που βρέθηκαν στον δρόμο μου και με βοήθησαν, όπως είναι ο Stan και η ομάδα του, Icon Music, μέσω τον οποίων μπήκα και στην Panik Records και έτσι ξεκίνησε η δισκογραφική μου διαδρομή.

– Πόσο εύκολο ή δύσκολο σου είναι να μην σε επηρεάσει η άποψη άλλων για σένα;

Με επηρεάζει αρκετά η άποψη των ανθρώπων που σέβομαι και εκτιμώ. Δεν θα με επηρεάσει δηλαδή τόσο ενα κακοπροαίρετο σχόλιο στα social media, ειδικά αν είναι ανώνυμο. Προσπαθώ πάντως να μην επηρεάζομαι, θέλει δουλειά.

– Τι είναι για σένα το τραγούδι, η μουσική;

Το τραγούδι για μένα όπως και η μουσική είναι τρόπος έκφρασης και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου. Περιόδους που δεν τραγουδάω επαγγελματικά μπορεί να τραγουδάω και όλη μέρα… Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τη μουσική και το τραγούδι και νιώθω ευλογημένη που έκανα επάγγελμα την μεγάλη μου αγάπη!

Ποια τραγούδια θα βρει κανείς ψηλά στην playlist σου αυτή την περίοδο;

Με πετυχαίνεις σε φάση που μελετάω διάφορα τραγούδια για να περάσω στο καινούργιο μου πρόγραμμα για το «Χάραμα» στην Πάτρα όπου και ξεκίνησα εμφανίσεις.

Οπότε θα σου πω από το «Λεκές» της Αννας Βίσση μέχρι το «Νερό Στη Βάρκα» και το «Σε Γυρεύω» του Γιάννη Πάριου.

Αν δεν ήσουν Ελληνίδα και ήσουν τραγουδίστρια σε μια άλλη χώρα, πού σε φαντάζεσαι να τραγουδάς και τι τραγούδια;

Με φαντάζομαι στην Κορέα να είμαι σε ένα kpop group και να κάνουμε χαμό. (γέλια)

– Ένα πουλάκι μου είπε ότι είσαι αυτό που λέμε χαζομαμά. Αλλά εγώ βλέποντας και τις αναρτήσεις σου στα social, δεν είδα κάτι τέτοιο. Είδα μια τύπισσα που καταφέρνει να διατηρεί και τον εαυτό της, να μην είναι δηλαδή πάνω απ’ όλα μαμά, αλλά να είναι και γυναίκα που ζει πράγματα στη ζωή της κι εκτός μητρότητας. Είναι έτσι ή η εικόνα παραπλανά;

Αρχικά υπάρχει μαμά που να μην είναι χαζομαμά; Εννοείται πως είμαι και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Θα πάω στα πάρκα, στα παιδικά πάρτυ, στις δραστηριότητες, θα παίζω ποδόσφαιρο στο σπίτι με τις ώρες και θα διαβάσω παραμύθια. Απλώς δεν είμαι η χαζομαμά των social.

Χωρίς να κατακρίνω όποιον το κάνει, δεν μου αρέσει να προβάλω το παιδί μου ή ακόμα και πολύ προσωπικές στιγμές που δεν έχουν να κάνουν με το επάγγελμα μου.

Σε αυτή τη φάση μου τουλάχιστον δεν νιώθω πως πρέπει να το κάνω. Στο κομμάτι του «πάνω από όλα μαμά», ναι είμαι πάνω από όλα μαμά αλλά χωρίς να αφήνω και τον εαυτό μου ή το επάγγελμα μου ή τον χρόνο που είναι απαραίτητος για τον κάθε άνθρωπο ώστε να νιώσει υγιής και ολοκληρωμένος.

Όταν χρειάζεται λοιπόν είμαι πάνω από όλα μαμά, όταν τραγουδάω είμαι πάνω από όλα καλλιτέχνης και επαγγελματίας και γενικά προσπαθώ στην κάθε στιγμή μου να είμαι πάνω από όλα εκεί. Τώρα το αν καταφέρνω να τα κάνω όλα σωστά θα φανεί στο χειροκρότημα. Προσπαθώ πάντως.

Τι απαντάς σε αυτές που ίσως σε σχολιάσουν αρνητικά γιατί κάνεις κάτι που είναι έξω από το textbook “Ελληνίδα μαμά”;

Θα μπορούσε κάποιος να με χαρακτηρίσει και «Ελληνίδα μαμά». Τι λέει αυτό το textbook τέλος πάντων; Νομίζω πως αναβαθμίστηκε η έκδοση πλέον (γέλια).

Ο Γύρος των Γρήγορων Απαντήσεων με την Τάνια Καρρά

– Αγαπημένο φαγητό να τρως;

Παστίτσιο(αλλά δεν τρώω)

– Φαγητό που μαγειρεύεις τόσο καλά και θα φτιάξεις στους φίλους ή τη σχέση σου ή το παιδί σου;

Μακαρόνια με κιμά

– Αγαπημένη εποχή;

Καλοκαίρι

– Αγαπημένο μέρος όπου έχεις ταξιδέψει και θα ήθελες να ζήσεις εκεί;

Νέα Υόρκη

– Αγαπημένο είδος ταινιών;

Kdramas fanatic

– Αγαπημένη δραστηριότητα όταν δεν ασχολείσαι με τη μουσική;

Γυμναστική

– Μπαρ, κλαμπ ή μπουζούκια για να πας με την παρέα σου;

Κανένα (γέλια)!

– Αλμυρό ή γλυκό;

Γλυκό

– Μότο ζωής;

«Be kind»

– Αν δεν ήσουν άνθρωπος, αλλά ζώο, τι ζώο θα ήθελες να ήσουν;

Άγριο άλογο

– Παρελθόν ή μέλλον;

Παρόν

Ταξίδι με υποβρύχιο ή με διαστημόπλοιο;

Διαστημόπλοιο