Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι το Lion King είναι η νούμερο ένα ταινία κινουμένων σχεδίων, είναι αυτή που χάραξε τα παιδικά μας χρόνια. Δεν γίνεται να μην έχεις κλάψει ή δακρύσει όταν ο Σίμπα προσπαθεί να σηκώσει τον νεκρό πατέρα του, Μουφάσα. Για όλους εσάς που δεν μπορείτε να ξεπεράσετε την σκηνή αυτή, σας έχουμε καλά νέα.

Έρχεται ένα prequel του Lion King, που θα είναι αφιερωμένο στη ζωή του Μουφάσα. Οι δύο που έδωσαν την φωνή τους στην ταινία live action του 2019, Kelvin Harrison Jr. και Aaron Pierre, επιβεβαιώνουν την είδηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Πέμπτης από το Deadline.

Ο Pierre που πρωταγωνίστησε στη μίνι σειρά The Underground Railroad θα υποδυθεί τον Μουφάσα στο νέο Lion King, καθώς η ταινία πρόκειται να αφηγηθεί την ιστορία προέλευσης του εμβληματικού χαρακτήρα. Ο Harrison Jr., από την άλλη, θα υποδυθεί τον ανταγωνιστή του, τον Scar, δηλαδή ο αδελφός του που τον πρόδωσε για να ανέλθει στην εξουσία της αγέλης.

Τι άλλο να περιμένουμε στο prequel του Lion King

Πρόσθετο cast βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη καθώς δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μεγάλα ονόματα θα ενταχθούν στο σύνολο καθώς η ταινία του 2019 περιλάμβανε ονόματα όπως η Beyonce, ο Donald Glover, ο Seth Rogen, ο Alfre Woodard, ο James Earl Jones και ο Chiwetel Ejiofor.

Το Deadline αναφέρει επίσης ότι ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Barry Jenkins πρόκειται να σκηνοθετήσει την ταινία καθώς δούλευε προηγουμένως με τον Pierre σε σειρά της Amazon. Ο Jeff Nathanson, ο οποίος έγραψε το σενάριο για την έκδοση του 2019, θα επιστρέψει για να γράψει το prequel.

https://www.intronews.gr/3977-2-disney-plus-tote-tha-erthei-ellada

Επίσης, στο franchise θα επιστρέψει ο θρυλικός συνθέτης Hans Zimmer, ο οποίος εργάστηκε τόσο για τις εκδόσεις του 1994 όσο και για το 2019. Κατά την ημέρα των επενδυτών στα τέλη του περασμένου έτους, η Disney αποκάλυψε ότι ο Zimmer θα συνεργαστεί με τον Pharrell Williams για τη μουσική στο prequel μαζί με τον Nicholas Britell του Succession.

Η παραγωγή βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς το prequel δεν έχει ακόμη δοθεί όνομα. Σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί η φωτορεαλιστική τεχνολογία κινούμενων σχεδίων που χρησιμοποίησε ο σκηνοθέτης Jon Favreau στην ταινία του 2019. Η live action έκδοση του The Lion King άγγιξε τα 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office το 2019.

Η πρωτότυπη ταινία με πρωταγωνιστές τον Μάθιου Μπρόντερικ και τον Τζέρεμι Άιρονς από το 1994 ήταν κινουμένων σχεδίων. Μάλιστα, το 2016, η ταινία επιλέχθηκε από τη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για διατήρηση στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου ως «πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντική» και δεν απορούμε καθόλου με αυτό.

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών εισέπραξε 422.783.777 δολάρια στην Βόρεια Αμερική και 545.700.000 δολάρια σε άλλες χώρες με τελικά συνολικά έσοδα 968.483.777 δολάρια παγκοσμίως. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στην 30ή θέση της λίστας των ταινιών με τα μεγαλύτερα έσοδα, στην έκτη θέση της λίστας κινουμένων σχεδίων με μεγαλύτερα έσοδα όλων των εποχών παγκοσμίως και στη τρίτη θέση με τα μεγαλύτερα έσοδα για ταινίες της Disney (πίσω από τις ταινίες Ψυχρά κι Ανάποδα και Ζωούπολη). Υπήρξε επίσης η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις παγκοσμίως για το 1994.

To Lion King έχει λάβει τέσσερις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ. Κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες — Καλύτερη ταινία Κωμωδία ή Μιούσικαλ και Καλύτερη Μουσική— και δύο Όσκαρ για Καλύτερη Μουσική (Χανς Ζίμερ) και Καλύτερο Τραγούδι με το Can You Feel the Love Tonight των Έλτον Τζον και Τιμ Ράις.

Τα τραγούδια Circle of Life και Hakuna Matata ήταν επίσης υποψήφια.Το Can You Feel the Love Tonight κέρδισε Βραβείο Γκράμι στην κατηγορία Καλύτερης Αντρικής Ερμηνείας και η ταινία κέρδισε επίσης Βραβεία Annie στις κατηγορίες Καλύτερη Ταινία κινουμένων σχεδίων, Καλύτερη ερμηνεία voice acting (για τον Τζέρεμι Άιρονς) και Καλύτερο Ατομικό Επίτευγμα για την συμβολή ιστορίας στον τομέα της ψυχαγωγίας κινουμένων σχεδίων