Πέντε ταινίες που έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον έρχονται στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στον Μάιο…

9/5 κάνει πρεμιέρα Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

6 ταινιάρες που περιμένουμε να δούμε στις αίθουσες μέσα στον Μάιο: Πότε είναι ο Λάνθιμος;

Το εμβληματικό και πολυαναμενόμενο σίκουελ του «Πλανήτη των Πιθήκων» αποτελεί σίγουρα μία επιτυχημένη συνταγή, μετά το αναπάντεχα επιτυχημένο reboot, τόσο εμπορικά όσο και καλλιτεχνικά, της «Εξέγερσης» του 2011.

Οι χαρακτήρες των πιθήκων σε αυτές τις νέες εκδοχές απέκτησαν εσωτερικότητα και πολυεπίπεδη ιδιοσυγκρασία προσδίδοντας μία νέα διάσταση στο αρχικό σενάριο, διατηρώντας ωστόσο τη σύνδεση με αυτό μέσω του «ζωώδους» Άντι Σέρκις, κάνοντας έτσι ομαλά το πέρασμα στη νέα εποχή των μπλοκμπάστερ.

Με το «Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων» μπαίνουμε στο τέταρτο κεφάλαιο του reboot, όπου περίπου τρεις αιώνες μετά τα γεγονότα της «Σύγκρουσης», ο κόσμος των πιθήκων βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου.

Ο ηγέτης Σίζαρ διατηρεί μεν τα σκήπτρα, ωστόσο, δυνάμεις γύρω του αναζητούν τρόπο να τον ανατρέψουν, ακόμα και αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν τους ανθρώπους γι’ αυτό. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκεται ο Γουές Μπολ, ο άνθρωπος πίσω από το περιπετειώδες franchise «Ο Λαβύρινθος».

Στις 16/5 έρχεται το Πολύδροσο

Μία ελληνική παραγωγή που περιμένουμε καθώς υπάρχει μία έκπληξη… Η Βίκυ Καγιά δίνει μια ώριμη και γεμάτη ζεστασιά ερμηνεία στη νέα ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy).

Στο έβδομο φιλμ του πολυπρισματικού δημιουργού, πρωταγωνιστεί επίσης η σταθερή συνεργάτιδά του Σοφία Κόκκαλη.

Πρόκειται για ένα γλυκό, τρυφερό και γεμάτο συναίσθημα παραμύθι για τη μνήμη, την απώλεια και την ενηλικίωση.

Η υπόκωφη αφήγηση αφορά τη σχέση μιας μητέρας με την κόρη της και ψηλαφεί την ανάγκη της συμφιλίωσης με το παρελθόν και την αποδοχή του αναπόφευκτου τέλους.

16/5 βρίσκουμε και την Άκρη του Νήματος

Μία αστυνομική ταινία, με νουάρ αποχρώσεις, σε σκηνοθεσία Τέρι ΜακΝτόνουφ, με τον Σάμιουελ Τζάκσον και τον Βενσάν Κασέλ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το σενάριο επικεντρώνεται σε ένα ντετέκτιβ της αστυνομίας του Σικάγο, τον Νταν Λόουσον, ο οποίος λαμβάνει μια κλήση για ένα κατά συρροή δολοφόνο που εμφανίστηκε στη Σκωτία.

Οι σκηνές του εγκλήματος ταιριάζουν με εκείνες των ανεξιχνίαστων δολοφονιών που χρονολογούνται εννέα χρόνια πριν, όταν πέντε γυναίκες δολοφονήθηκαν βάναυσα στο Σικάγο, μία από τις οποίες ήταν η σύντροφος του.

Κληθείς ως σύμβουλος από τον Σκωτσέζο επικεφαλής επιθεωρητή Κέσλερ, ταξιδεύει στη Σκωτία. Ο Κέσλερ αναθέτει στον Λόουσον να εργαστεί μαζί με τον τοπικό ντετέκτιβ Γκλεν Μπόιντ για να διαπιστώσουν την πιθανή σχέση μεταξύ των δύο υποθέσεων εγκλήματος. 

Στις 23/5 ανοίγει Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ

Στα 86 του, ο οσκαρικός Άντονι Χόπκινς αναλαμβάνει το ρόλο μιας ιστορικής προσωπικότητας στην ταινία του Ματ Μπράουν («Ο Άνθρωπος που Γνώριζε το Άπειρο»).

Όπως προδίδει και ο τίτλος του φιλμ, που βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Μαρκ Σεν Ζερμέν, ο Χόπκινς υποδύεται το διάσημο ψυχολόγο Σίγκμουντ Φρόιντ με την υπόθεση να έχει ως φόντο το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Εκείνη την εποχή ο «πατέρας της ψυχανάλυσης» είχε εγκαταλείψει την πατρίδα του την Αυστρία και πλέον διέμενε στην Αγγλία. Εκεί τον επισκέπτεται ο θεολόγος και εμβληματικός συγγραφέας Κ. Σ. Λιούις, τον οποίο ενσαρκώνει ο Μάθιου Γκουντ, ο οποίος διεξάγει σειρά υπαρξιακών συζητήσεων με τον Φρόιντ γύρω από τη θρησκεία και την πίστη.

Στις 25/5 πρεμιέρα για το Furiosa: A Mad Max Saga

Ένα ακόμη μπλοκμπάστερ με μεγάλη ιστορία πίσω του. Ο ακούραστος 79χρονος Τζορτζ Μίλερ προσθέτει ένα ακόμα κεφαλαίου στο καταιγιστικό franchise του «Mad Max».

Το «Furiosa» επικεντρώνεται στην ηρωίδα που συστήθηκε εντυπωσιακά, με τη μορφή της Σαρλίζ Θερόν στο «Δρόμο της Οργής», αλλά εδώ ενσαρκώνεται νεαρότερη από την ταλαντούχα Άνια Τέιλορ-Τζόι.

Η πλοκή της ταινίας που φέρνει στις αίθουσες η Tanweer, στρέφεται γύρω από το πώς η Φουριόζα βρέθηκε μπλεγμένη στον πόλεμο ανάμεσα στην Ορδή των Μηχανόβιων του Πολέμαρχου Ντεμέντους και του τυράννου Αθάνατου Τζο, καθώς και για το πώς επιχειρεί να μείνει ζωντανή σε ένα μέρος που δίνει νέες διαστάσεις στην έννοια του αφιλόξενου.

30/5 Kinds of Kindness

Για τη νέα ταινία του Λάνθιμου και της Έμμα Στόουν, στα έχουμε πει όλα εδώ κι εδώ. Στην Ελλάδα θα κάνει πρεμιέρα πριν από όλες τις άλλες αγορές, με την Feelgood να βρίσκεται στη διανομή.