Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Ο Γιώργος Λάνθιμος, στον απόηχο της τεράστιας επιτυχίας του Poor Things, σβήνει το παρελθόν και προχωράει στην επόμενη ταινία του, το Kinds of Kindness, που, όπως είχαν αποκαλύψει με την Έμμα Στόουν, είχε γυριστεί πριν το Poor Things, αλλά κρίθηκε πως ήταν καλύτερο να βγει μετά.

Και το νέο του βήμα, αυτή η μετάβαση σε μια νέα εποχή σε επίπεδο υφολογίας των ταινιών του, της αφήγησης του, ο Λάνθιμος το κάνει στις Κάννες, στο φεστιβάλ που θα γίνει 15-24 Μαΐου στη γαλλική ριβιέρα, όπου το Kinds of Kindness θα βρίσκεται στο διαγωνιστικό τμήμα απέναντι στο Megalopolis του Φράνσις Φορντ Κόπολα, αλλά και στις νέες ταινίες των Αλί Αμπάσι (The Apprentice), Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ (The Shrouds), Πάολο Σορεντίνο (Parthenope) και Πολ Σρέντερ (Oh Canada), μεταξύ πολλών άλλων.

Ο Λάνθιμος πάει στις Κάννες: Πότε κάνει πρεμιέρα η νέα του ταινία

Με την πιθανότητα να έχει δάφνες πάνω της η ταινία με το πέρας του φεστιβάλ, το Kinds of Kindness θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 30 Μαΐου σε διανομή της Feelgood, ενώ στο εξωτερικό η πρεμιέρα θα γίνει στις 21 Ιουνίου, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την ταινία νωρίτερα από όλους και σχεδόν αμέσως μετά τις Κάννες, ελπίζοντας πως ο Λάνθιμος θα έχει κατακτήσει Σκηνοθεσία ή Χρυσό Φοίνικα.

Υπενθυμίζουμε πως στην ταινία πρωταγωνιστεί για 4η και τελευταία (μέχρι την επόμενη) φορά η Έμμα Στόουν, ο Γουίλεμ Νταφόε, η Μάργκαρετ Κουάλι, ο Τζέσι Πλέμονς, ο Τζο Άλγουιν και η Χάντερ Σέφερ.

Για να διαβάσεις περισσότερα για την ταινία, μπες εδώ.