Είναι το 4ο παιδί ανάμεσα σε 5 αδέλφια. Αν δεν είχε συναντήσει στα 17 του χρόνια τον Russell Crowe που είχε πάει στο σχολείο του στο Μπάκιγχαμ για τα γυρίσματα του A Beautiful Mind, πιθανότατα δε θα είχε γίνει ηθοποιός και θα είχε καταταγεί στο Βασιλικό Ναυτικό. Ο Henry Cavill ήταν από μικρός ένας «Man of Steel», καθότι έπαιζε στην ομάδα ράγκμπι του σχολείου, αλλά δεν ήταν από μικρός ένας πράκτορας 007. Στην πορεία της καριέρας του όμως και όσο φαινόταν πως ο θρόνος θα έμενε κενός, όλο και περισσότεροι του έλεγαν ότι είναι ιδανικός.

Σε ένα μεγάλο αφιέρωμα που του έκανε το Hollywood Reporter, ο Henry Cavill μπορεί να μην προαλείφεται μόνος του για το ρόλο του James Bond, αλλά φαίνεται πως, αργά η γρήγορα, ο δρόμος του θα τον βγάλει προς τα εκεί. Σίγουρα θα συγκεντρώσει πυρά από τα social media γιατί δεν είναι μαύρος ή γυναίκα, αλλά αυτό δεν είναι δικό του πρόβλημα. Ούτε αν αποδεχτεί την πρόκληση θα είναι δικό του πρόβλημα. Αυτός είναι ένας ηθοποιός και σαν ηθοποιός, αρπάζει όποια ευκαιρία του φανεί γοητευτική.

Μπορεί όμως κάποιος να είναι ταυτόχρονα και Superman και James Bond; Ναι, ξέρουμε τι θα πείτε, ο Henry Cavill έχει δηλώσει πως αφήνει κάτω την ατσάλινη στολή του. Μόνο που το Snyder’s Cut φαίνεται πως ανανέωσε στο μυαλό του την επαφή του με τον ρόλο και με τον τρόπο που τελείωσε το νέο Justice League, με τον Superman να σκοτώνει, ο Cavill δηλώνει στο Hollywood Reporter ότι πιστεύει πως υπάρχει ακόμα ιστορία να ειπωθεί. Τόσο για τη συνέχεια του στη Justice League όσο και για το παρελθόν του Kal-El.

«Υπάρχει ακόμα αφήγηση για μένα ως Superman και θα λάτρευα αυτή την ευκαιρία, αν μου δινόταν. Η δολοφονία του Zod έδωσε στον χαρακτήρα μια καλή αιτία για να μη σκοτώσει ποτέ ξανά. Ο Superman να πέφτει στο έδαφος και να ουρλιάζει – δε νομίζω πως αυτό ήταν στο σενάριο, αλλά ήθελα να δείξω τον συναισθηματικό του πόνο. Έκανα πολλές περισσότερες συναισθηματικές σκηνές που δεν τις επέλεξαν. Σε κάποιες έκλαιγα κανονικά».

Και δεν είναι μόνο στον Superman που ο Henry Cavill έβγαλε λαβράκια από τον αυτοσχεδιασμό του. Το ίδιο έκανε και στον ρόλο του στο Mission Impossible: Fallout, με την επιλογή του ο χαρακτήρας του να έχει μουστάκι και μια συγκεκριμένη στυλιστική επιλογή, αλλά και τον τρόπο που ρίχνει μπουνιά. Όλα βγήκαν μέσα από την εκάστοτε στιγμή, τίποτα προσχεδιασμό.

Η στρατιωτική του πειθαρχία που φάνηκε στη σκηνή που κρέμεται από ένα ελικόπτερο στο Fallout, σκηνή που γυρίστηκε πολλές φορές και απαίτησε εκπαίδευση ωρών πριν γυριστεί, είναι κάτι που τον έφερε στο σημείο να διαθέτει αυτό το σώμα και να το συνδυάζει με μια υποκριτική πρόοδο. Δεν είναι πια ο Ken του 2013, δηλαδή μια κούκλα με γυμνασμένο στήθος και μπράτσα. Ο Henry Cavill προοδεύει υποκριτικά, στο μέτρο του δυνατού.

Ο Henry Cavill είναι ένα πασπαρτού ρόλων

Σε αυτό συνετέλεσε αρκετά και ο ρόλος του στο The Witcher, όπου του απλώθηκε ένα πρόσφορο έδαφος για να εφαρμόσει το λεγόμενο method acting πριν πάει στα γυρίσματα και αφού ξεκίνησαν αυτά. Περνούσε μέρες στο σπίτι του που έμπαινε σε μια μπανιέρα γεμάτη πάγο, ντυμένος ως Witcher. Κι η ανταμοιβή του ήρθε. Μια ανταμοιβή για την οποία κυνηγούσε χρόνια και απέναντι στην οποία δεν επέδειξε καμία αλαζονεία. Στο σημείο που βρισκόταν ο Henry Cavill το 2017, θα μπορούσε να αρνηθεί να κάνει οντισιόν και να πει «εγώ είμαι ο τάδε, οπότε ή θα μου δώσουν το ρόλο ή να βρουν άλλον».

«Κυνηγούσα, κυνηγούσα, κυνηγούσα. Δύο μήνες αφού είχαν ξεκινήσει τα casting calls, με παίρνει τηλέφωνο ο ατζέντης μου και μου λέει ότι θέλουν να περάσω από οντισιόν. “Δε χρειάζεται να το κάνεις αν δε θες” μου είπε. Εγώ απάντησα “θα το κάνω”. Ξαφνιάστηκαν. “Αλήθεια; Είσαι σίγουρος;” μου είπαν. “Φυσικά. Μιλάμε για το The Witcher”».

Κατόπιν αυτών, ίσως θα πρέπει να αλλάξει το ερώτημα μας: μπορεί κάποιος να είναι ταυτόχρονα ο Superman, ο The Witcher και ο James Bond; Κι ενώ δηλώνει ενθουσιασμένος στην προοπτική να μετακομίσει στο σύμπαν της Marvel για να κάνει τον Captain Britain; Πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη και μια σύγχυση για το κοινό. Συν ότι ο κάθε ρόλος θέλει διαφορετική προσέγγιση σωματικής διάπλασης.

Ο Henry Cavill έχει κάνει την πρακτική του πάνω σε στοιχεία που απαιτεί ο πράκτορας 007. Έχει στο βιογραφικό του τα Man from U.N.C.L.E., Fallout, Enola Holmes και σύντομα θα τον δούμε στο Argylle του Apple TV, όπου υποδύεται έναν κατάσκοπο στα 80’s. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης της ταινίας ήθελε έναν ηθοποιό που έχει γεννηθεί για να παίξει τον Bond. «Και ο Henry είναι γεννημένος γι΄αυτό».

Είναι Βρετανός, είναι ένας σούπερ γοητευτικός άντρας, έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει 007. Κι ίσως να ταιριάζει περισσότερο τώρα που μετά το No Time To Die, είδαμε ότι δόθηκε μια άλλη διάσταση στον James Bond, που τον οδήγησε σε περισσότερη σωματική επαφή. Αλλάζει προφανώς πολύ ο χαρακτήρας σε σχέση με το παρελθόν. Αν μας δινόταν πάντως η επιλογή, θα θέλαμε έναν πιο «γήινο» Henry Cavill να υποδύεται τον James Bond!