Μπορεί ακόμα να μην υπάρχει κάτι σίγουρο για τον επόμενο James Bond, μπορεί το όνομα του Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον που έψησε πολλούς, ημών συμπεριλαμβανομένων, να είναι ακόμα στον αέρα, αλλά υπάρχει και μια άλλη διαδοχή στο franchise: το Bond Girl. Αυτή ίσως είναι μια ακόμα δυσκολότερη υπόθεση, αν κρίνουμε από τις επιλογές που έχουν προκριθεί από τις αποδόσεις και τις στοιχηματικές, μιας και τα μεγάλα φαβορί είναι και πολύ μεγάλα ονόματα, σε limit up και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή όνομα για James Bond που να είναι ισάξιο.

Από τον Φεβρουάριο έχουν ξεκινήσει αποδόσεις και παρέλαση ονομάτων στους μπούκερς, με το πιο άκυρο που εμφανίστηκε εκεί, αλλά ευτυχώς έφυγε γρήγορα, να ήταν αυτό της Zendaya. Πρόκειται για το Νο1 όνομα στο Χόλιγουντ, ή έστω στα 3 κορυφαία, οπότε ο μόνος λόγος να αποδεχόταν, είναι να γινόταν γυναίκα ο πράκτορας 007. Στις τελευταίες αποδόσεις, υπάρχουν 12 ονόματα, στα οποία θα δει κάποιος λογικές επιλογές από το ανώτερο επίπεδο ή ανερχόμενες, αλλά και εξίσου άκυρες με την Zendaya.

Η δωδεκάδα των πιθανών Bond Girls

Τζόντι Κόμερ

Απόδοση: 6/4

Πιθανότητες: 40%

Μισέλ Κίγκαν

Απόδοση: 7/4

Πιθανότητες: 36.4%

Κάγια Σκοντελάριο

Απόδοση: 5/2

Πιθανότητες: 28.6%

Σίντνεϊ Σουίνι

Απόδοση: 3/1

Πιθανότητες: 25%

Φίμπι Ντάινεβορ

Απόδοση: 4/1

Πιθανότητες: 20%

Μεγκ Μπέλαμι

Απόδοση: 5/1

Πιθανότητες: 16.7%

Μαρίζα Αμπέλα

Απόδοση: 6/1

Πιθανότητες: 14.3%

Έμμα Μάκι

Απόδοση: 7/1

Πιθανότητες: 12.5%

Σίρσα Ρόναν

Απόδοση: 15/2

Πιθανότητες: 11.8%

Dua Lipa

Απόδοση: 8/1

Πιθανότητες: 11.1%

Φλόρενς Πιου

Απόδοση: 9/1

Πιθανότητες: 10%

Τζένα Ορτέγκα

Απόδοση: 10/1

Πιθανότητες: 9.1%

James Bond Girl: Τα φαβορί

Φυσικά, οι αποδόσεις είναι για να υπάρχει ίντριγκα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η Τζόντι Κόμερ δεν είναι μια πολύ καλή επιλογή. Επειδή όμως το επόμενο James Bond πρέπει να κάνει μεγάλο ντόρο με κάθε του στοιχείο, γιατί είναι μια νέα εποχή, στα μάτια μας, από τις υποψήφιες, η Σίντνεϊ Σουίνι είναι με διαφορά η καλύτερη επιλογή. Μετά από αυτήν βάζουμε την Κάγια Σκοντελάριο επειδή έχει μια αυξανόμενη δυναμική μετά το The Gentlemen και μετά η Τζόνι Κόμερ.

James Bond Girl: Οι ανερχόμενες

Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται εκεινες οι ηθοποιοί που έχουν ένα όνομα στη βρετανική αγορά, αλλά δεν είναι διεθνώς γνωστές. Μισέλ Κίγκαν, Φίμπι Ντάινεβορ, Μεγκ Μπέλαμι και Μαρίζα Αμπέλα είναι τέτοια ονόματα που θα τα βλέπαμε να είναι Bond Girls πίσω από τα πρώτα Bond Girls, να γινόταν μια διπλή επιλογή δηλαδή από την παραγωγή.

James Bond Girl: Οι «άκυρες»

Φλόρενς Πιου και Τζένα Ορτέγκα είναι δύο πάρα πολύ δυνατά ονόματα, αλλά δεν βλέπουμε πως θα δεχόντουσαν να κάνουν τα Bond Girls, δηλαδή έναν ρόλο που έχει στη φύση του το υπο-, δηλαδή να είναι πίσω από τον James Bond. Θα έπρεπε να γίνει μια κοσμογονική αλλαγή στη φιλοσοφία του franchise ή να έχουν οι ίδιες τεράστιο κόλλημα να παίξουν σε αυτό. Γυναίκες που είναι πολιτικοποιημένες, δύσκολα θα το αποδέχονταν.

Το ίδιο και η Έμμα Μάκι του Sex Education, που δεν είναι τόσο μεγάλο όνομα, αλλά σίγουρα έχει δυναμική. Την Μάκι βέβαια την είδαμε στο Barbie, όπου ήταν άλλη η προσέγγιση. Η Σίρσα Ρόναν δεν μοιάζει με όνομα που κολλάει στο franchise, ασχέτως πεποιθήσεων ή δυναμικής. Απλώς δεν μας ταιριάζει. Εξάλλου, η πορεία της υποκριτικά απέχει πολύ από τέτοιον ρόλο.

Για το τέλος αφήσαμε την Dua Lipa. Δεν ανήκει σε καμία από τις τρεις κατηγορίες. Αρχικά, γιατί είναι τραγουδίστρια. Είδαμε και στο Argylle, μια κακοφτιαγμένη ταινία, πως δεν μπόρεσε ούτε στα 10 λεπτά που εμφανίστηκε να πείσει. Μπορεί να το δουλέψει τρομερά και να το καταφέρει. Αλλά είναι μεγάλη η απόσταση. Η παρουσία της στις αποδόσεις αυξάνει την ίντριγκα και μπορεί να είναι μια επιλογή που θα συζητείτο περισσότερο από κάθε άλλη.

Η κουβέντα βέβαια είναι επίσης μακρινή, αφού ακόμα δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για τον επόμενο James Bond. Το δικό του μέγεθος είναι που θα καθορίσει και τις ηθοποιούς που θα διεκδικήσουν τον ρόλο που άφησε η Λέα Σεϊντού.