Το όνομα του Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον μπορεί να μην ήταν γνωστό σε πολύ κόσμο μέχρι την 19η Μαρτίου. Η είδηση της The Sun όμως πως του έχει γίνει πρόταση για να είναι ο επόμενος James Bond, έκανε το όνομά του γνωστό σε μια μεγάλη κλίμακα κόσμου.

Ο 33χρονος Τζόνσον δεν έχει αποδεχτεί προς ώρας κάποια πρόταση, αν όντως του έχει γίνει από την παραγωγή, και μάλιστα παρουσιάζεται από κάποια ρεπορτάζ ως αρνητικός στην ιδέα να γίνει ο επόμενος James Bond, δεδομένου πως έχει δει την πλευρά του action ως ο Kraven the Hunter στη νέα ταινία της Marvel και, όπως δήλωσε στο Rolling Stone, δε βλέπει τον εαυτό του επαγγελματικά να πηγαίνει από τη μία action ταινία στην άλλη.

Η EON Productions, εταιρεία παραγωγής που έχει τον τίτλο του James Bond, φέρεται να έχει καταλήξει σε αυτόν και σκοπός της είναι να ξεκινήσουν γυρίσματα για την επόμενη ταινία ως το τέλος του χρόνου. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει σύντομα να υπάρξει μια κατάληξη στην επιλογή.

Όπως κι αν εξελιχθούν τα πράγματα με τον Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, το άκουσμα του ονόματος του ήρθε σαν ένα αγλάισμα μετά από μια 3ετία στην οποία είχαν ακουστεί πολλά περίεργα για την συνέχεια του 007 και του franchise.

Από τις πιθανές επιλογές που είχαν πέσει στο τραπέζι, τα ονόματα που μας είχαν αρέσει ήταν του Ίντρις Έλμπα, του Χένρι Καβίλ και του Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον. Όμως, ο Έλμπα είναι πια στα 50 του και έχει χαρακτηριστικά στο πεδίο του action που θα άλλαζαν πολύ τον James Bond.

Επομένως, στο δικό μας μυαλό, όλα κατέληγαν στον Καβίλ και τον Τζόνσον. Ιδανική επιλογή για εμάς θα ήταν σίγουρα ο Καβίλ. Όμως, έχει ταυτιστεί πολύ με τον Witcher και τον Superman, ώστε θα καθίστατο δύσκολο ως εικόνα για το κοινό να τον συνηθίσει.

Ο καλύτερος James Bond που θα έχουμε δει: Ο super Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, ο Νόλαν και το μεγάλο στοίχημα

Ο Τζόνσον παραμένει ακόμα άφθαρτος από οποιαδήποτε ταύτιση με κάποιον ρόλο του. Το Kraven the Hunter είναι ένα στοίχημα για την παραγωγή, εφόσον έχει καταλήξει σε αυτόν, να μην υπάρξει δηλαδή κάποια σύγχυση στον θεατή. Ούτως ή άλλως, η εποχή που ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ήταν ο Iron-Man, ο Κρις Έβανς ο Captain America κτλ. μοιάζει να έχει περάσει και είναι απίθανη για αυτούς που αναλαμβάνουν τέτοιους ρόλους τα τελευταία χρόνια.

Πού έχουμε δει τον Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον

Ο Τζόνσον έχει στο παρελθόν του συμμετοχές σε ταινίες που σίγουρα τις έχεις δει, πιθανώς όμως να μην θυμάσαι την παρουσία του εκεί. Έχοντας ξεκινήσει από το 2006, από τα 15 του, ως ηθοποιός, ήταν το 2015 όταν έκανε τον πιο δυνατό του ρόλο. Για την ακρίβεια, ως ο Quicksilver στο MCU, δεν έμεινε αξιομνημόνευτος, αλλά ήταν η πρώτη μεγάλη παραγωγή που συμμετείχε.

Την επόμενη χρονιά, εμφανίστηκε στο Nocturnal Animals του Τομ Φορντ, όπου κατάφερε να ξεχωρίσει και να πάρει Χρυσή Σφαίρα για Β’ Ανδρικό. To 2017 ήταν πρωταγωνιστής στην ταινία The Wall, για να έρθουν το 2019 η συμμετοχή στο Tenet του Νόλαν, το 2021 το Kingsman prequel, το 2022 ο ρόλος στο Bullet Train με τον Μπραντ Πιτ και σε λίγες εβδομάδες θα τον δούμε στο Fall Guy με τους Γκόσλινγκ-Μπλαντ.

Στο Nocturnal Animals έχει μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της καριέρας του, όπου εμφανίζεται να κάνει την ανάγκη του σε μια λεκάνη που είναι τοποθετημένη εξωτερικά στο σπίτι, σε ένα χωράφι κάπου στις ΗΠΑ, όπου είναι γυμνός και γοητεύει τον γυναικείο πληθυσμό με το καλογυμνασμένο του κορμί. Γενικώς, ο Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον έχει το στοιχείο του γόη, του σέξι σε μεγάλο βαθμό, κάτι που χαρακτηρίζει τον James Bond.

Ο κύβος ερρίφθη: Αυτός θα είναι ο επόμενος James Bond - Θα ενθουσιάσει τους αληθινούς fans

Αξιοσημείωτο επίσης για τη ζωή του, είναι ότι είναι παντρεμένος με την 57χρονη σκηνοθέτιδα Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον, με την οποία γνωρίστηκαν το 2009 στην ταινία Nowhere Boy, όταν εκείνος ήταν 19 ετών κι αυτή 42. Η Σαμ έχει σκηνοθετήσει, μεταξύ άλλων, το 50 Αποχρώσεις του Γκρι και την επερχόμενη βιογραφία για τη ζωή της Έιμι Γουαϊνχάουζ.

Το 2010 και το 2012 γέννησαν ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι, επομένως ο Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον στα 33 του έχει παιδιά 14 και 12 ετών. Αυτό είναι ένα στοιχείο πολύ αντίθετο με τον James Bond. Κι ίσως να είναι και ο λόγος που μπορεί ο Τζόνσον να αρνηθεί.

Τι θα φέρει στο franchise του James Bond

Έχοντας υπ’ όψιν του όσα κατά καιρούς έχει πει ο Ντάνιελ Κρεγκ για τον James Bond, ο Τζόνσον αντιλαμβάνεται πως απέχει πολύ ως χαρακτήρας από αυτό κι ότι ο 007 έχει χαρακτηριστικά που ο ίδιος αντιπαθεί. Αυτή είναι βέβαια η δουλειά του ηθοποιού, να υποδύεται το εντελώς έξω από αυτόν, αλλά ο Κρεγκ αρκετές φορές δεν το διαχειρίστηκε καλά. Όχι στις ταινίες James Bond βέβαια, εκεί ήταν άψογος.

Ο Τζόνσον πάντως, μπορεί να πάρει την σκυτάλη από τον Κρεγκ και να πάει τον 007 μερικά βήματα πιο πέρα. Είναι πιο μυώδης, είναι πιο αυστηρός στον τρόπο που μιλάει, πιο λιγομίλητος, δεν έχει αυτή τη θεατρικότητα και την αβρότητα που είχε ο Κρεγκ, έχει έναν σκωτσέζικο χαρακτήρα στην βρετανική του προφορά κι είναι και πιο εκπαιδευμένος στη δράση, είναι δηλαδή σωματικά πιο έτοιμος.

Ο James Bond βέβαια, μόνο με τον Κρεγκ άρχισε να σχετίζεται με τους μυς, με τη σωματική δράση. Κόνερι, Μουρ, Πιρς Μπρόσναν, Τίμοθι Ντάλτον, παρουσίασαν έναν 007 με ικανότητα στο όπλο και ικανότητα στη διαφυγή. Τα μούσκουλα τα έφερε ο Κρεγκ.

Ο καλύτερος James Bond που θα έχουμε δει: Ο super Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, ο Νόλαν και το μεγάλο στοίχημα

Για να συνεχίσει να έχει ενδιαφέρον ο James Bond, πρέπει να συνεχίσει και να επενδύσει στο μονοπάτι του Κρεγκ, ειδικά σε μια εποχή που έχουμε πολλά action franchises, όλα τους με πολλούς μυώδεις πρωταγωνιστές, με μόνο τον Τομ Κρουζ να προσφέρει τη διαφορετική εικόνα.

Ελπίζοντας, λοιπόν, πως η πρόταση έχει γίνει και πως ο Τζόνσον θα την αποδεχτεί, παίρνουμε θέση ετοιμότητας για να υποδεχτούμε τη νέα εποχή του James Bond, αναμένοντας και την επιλογή για τον επόμενο σκηνοθέτη, της 26ης ταινίας, εκεί όπου ο Κρίστοφερ Νόλαν έχει εκφράσει το ενδιαφέρον να αναλάβει. Κάτι που αν συμβεί, θα είναι μια βάση για να δούμε τον καλύτερο James Bond που έχουμε δει.

* Κεντρική φωτογραφία: Εικονογράφηση/Πέγκυ Δαδάκη