Λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του επίσημου πόστερ για το Joker: Folie à Deux, το πρώτο trailer της ταινίας που θα κάνει πρεμιέρα την πρώτη βδομάδα του Οκτωβρίου, δημοσιεύτηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης και είναι ένα από τα πιο προβεβλημένα trailers των τελευταίων ετών.

Στο trailer του Joker: Folie à Deux βλέπουμε τον Άρθουρ Φλεκ να είναι στο Άσυλο του Άρκαμ στη Γκόθαμ, εκεί όπου γνωρίζει τη μούσα του, την Χάρλεϊ Κουίν, η οποία είναι η δρ. Χαρλίν Κουινζέλ. Σε εκείνη ανατίθεται να τον επιβλέπει ψυχιατρικά, όμως αντί αυτή να τον κάνει καλά, εκείνος την παρασέρνει στον δικό του χορό και βλέπουμε αυτό το Folie à Deux, μια πραγματική ψυχιατρική συνθήκη στην οποία ένα ψυχωτικό άτομο με παραισθήσεις, παρασύρει ένα ή περισσότερα μη ψυχωτικά άτομα στο να πιστέψουν αυτή την παραίσθηση.

Αυτό κάνει ο Joker στην Χάρλεϊ Κουίν και βλέπουμε να ξεδιπλώνεται το σχέδιο διασποράς πανικού και επανάστασης στη Γκόθαμ, με φωτιές, με οδοφράγματα, με δολοφονίες.

5 εκατ. προβολές σε 8 ώρες: Το trailer του Joker 2 επιβεβαιώνει πως θα δούμε ένα άλλο είδος ταινίας- Γιατί το Youtube ζητά συναίνεση για να το δεις

Τι αλλάζει στο Joker: Folie à Deux

Στο trailer γίνεται επίσης ξεκάθαρο πως το sequel του οράματος του Τοντ Φίλιπς εξελίσσεται κινηματογραφικά από το ψυχοθριλερικό δράμα που ήταν η πρώτη ταινία, σε ένα μιούζικαλ-ψυχόδραμα, αφού στην ταινία ακούγονται 15 τραγούδια και βλέπουμε τους Χοακίν Φοίνιξ και Lady Gaga να χορεύουν σε διαφορετικές συνθήκες.

Εξάλλου, ο χορός, με μουσική ή χωρίς, αποτέλεσε τον μίτο της αφήγησης στην πρώτη ταινία και ένα στοιχείο πολύ σημαντικό για να ξεδιπλωθεί η προσωπικότητα του Άρθουρ Φλεκ. Ο χορός λειτούργησε ως απελευθέρωση του Joker. Έτσι λειτουργεί κι εδώ, με τον καβαλιέρο Άρθουρ να απελευθερώνει την ντάμα του, την Χάρλεϊ.

Ο παρανοϊκός χαρακτήρας του στόρι παραμένει, γι’ αυτό κιόλας το Youtube δεν κάνει αυτόματα το play στο trailer, αλλά έχει σήμανση για προβολή περιεχομένου που περιλαμβάνει αυτοκτονία ή ζητήματα αυτοκακοποίησης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, και ζητάει τη συναίνεσή σου για να το δεις.

Στην ταινία, εκτός των Φοίνιξ-Gaga, θα δούμε τους Ζάζι Μπιτζ, Τζέικομπ Λόφλαντ, Μπρένταν Γκλίσον και Στιβ Κούγκαν μεταξύ άλλων.

* Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 3/10 από την Tanweer Greece