Το 2018 ξεκίνησαν τα γυρίσματα του Once Upon A Time In Hollywood. Το 2019 κυκλοφόρησε η ταινία. Το 2014 έγιναν τα γυρίσματα του H8ful Eight και το 2015 κυκλοφόρησε η ταινία. Αυτό σημαίνει πως ανάμεσα στην τελευταία χρονικά και την προτελευταία ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο υπήρξε μια απόσταση 4 ετών.

Καθώς βρισκόμαστε στο 2021, ο ένας από τους επιδραστικότερους σκηνοθέτες της αμερικανικής σκηνής και σφοδρός εραστής της τέχνης του κινηματογράφου, ετοιμάζει το πλάνο του για την τελευταία ταινία που θα κάνει.

Πριν από 7-8 χρόνια o Κουέντιν Ταραντίνο είχε πει ότι θα σταματούσε στις 10, επομένως μένει ακόμα ένα last dance, για να μιλήσουμε με όρους τζορντανικούς.

Η κουβέντα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού έχει ήδη ξεκινήσει για το ποιο θα είναι το φινάλε του Ταραντίνο, με τον σκηνοθέτη να μιλάει στο σόου του Μπιλ Μάερ για το πολυαναμενόμενο 10ο φιλμ.

«Θέλω να φύγω καβάλα στ΄άλογο. Είναι μια απόφαση που δε νομίζω να αλλάξει. Γνωρίζω την κινηματογραφική ιστορία και ξέρω ότι μετά το 10ο φιλμ δεν υπάρχει πρόοδος για τον σκηνοθέτη. Ή μένει στάσιμος ή χειροτερεύει. Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο λόγο που θα σταματήσω στο 10. Τουλάχιστον δεν έχω κανένα επιχείρημα τόσο ατράνταχτο που να σταματήσει τη συζήτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο των social media. Έχω δουλέψει 30 χρόνια κι έχω κάνει τόσες ταινίες – σίγουρα όχι όσες πολλές έχουν κάνει άλλοι στο ίδιο διάστημα. Είναι μια τεράστια διαδρομή και έχω δώσει κυριολεκτικά οτιδήποτε είχα να δώσω στη σκηνοθεσία.

Δες τον Ντον Σίγκελ. Θα έπρεπε να έχει σταματήσει το 1979 με το Απόδραση Από Το Αλκατράζ. Τι σπουδαία ταινία για να είναι η τελευταία! Αλλά τελικά συνέχισε κι έκανε άλλα δύο».

Τι θα είναι όμως το κύκνειο άσμα του Κουέντιν Ταραντίνο; Ο ίδιος είπε στον Μάερ ότι σκέφτεται μήπως θα μπορούσε να υπάρξει reboot για το Reservoir Dogs, ενώ εδώ και χρόνια διατηρείται στον αφρό το ενδεχόμενο ενός τρίτου Kill Bill, με τη Zendaya να προβάλλει από πολλούς ως η καταλληλότερη για να πρωταγωνιστεί.

Τίποτα από τα δύο δε θα έδινε όμως το ποθητό κινηματογραφικό τέλος στον Ταραντίνο. Ποθητό και προς τον ίδιο και προς το κοινό του.

Το H8ful Eight μπορεί να μην ενθουσίασε πολλούς, αλλά παρόλη τη μεγάλη διάρκεια της ως ταινία, ήταν ένα έργο Ταραντίνο, τα είχε όλα. Το Once Upon A Time In Hollywood δέχτηκε έντονη κριτική για την σχεδόν δίχως λόγια παρουσία της Μάργκοτ Ρόμπι, αλλά συνέθεσε μια εποχή και πήρε την καλλιτεχνική απόφαση να πειράξει το τέλος της ιστορίας για να προσφέρει μια πιο συμβατή με το σινεμά αφήγηση.

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι θα ήταν προτιμότερο ο Κουέντιν Ταραντίνο να πει την τελευταία του λέξη με κάτι καινούργιο, με μια νέα ιστορία, κι ας μην έχει ένα αποτέλεσμα αποθεωτικό, παρά να πάει σε ένα reboot ή sequel ενός franchise που ο ίδιος το έκανε επιτυχημένο, αλλά πριν 15-20 και παραπάνω χρόνια.