Όνειρο ήταν και πάει για τον Κουέντιν Ταραντίνο, αλλά και για τους απανταχού φανατικούς της καριέρας του, αφού η τελευταία του ταινία που είχε ανακοινωθεί πριν μερικούς μήνες, δεν θα προχωρήσει, όπως αποκάλυψε το Deadline.

Ο Ταραντίνο είχε γράψει σενάριο και ήταν σε συζητήσεις με ηθοποιούς για να κλείσει το καστ, ώστε σε μερικούς μήνες να αρχίσουν τα γυρίσματα, με τον Μπραντ Πιτ μάλιστα να προοριζόταν για πρωταγωνιστής, αν και ο Ταραντίνο είχε πει ότι αναζητούσε έναν ηθοποιό γύρω στα 35 και έψαχνε κάποιον άγνωστο σχετικά, για να τον αναδείξει.

Η ταινία θα λεγόταν The Movie Critic και θα αφορούσε έναν κριτικό κινηματογράφου κάπου στα 70s, ο οποίος έκανε πολύ ιδιαίτερες κριτικές σε ένα περιοδικό πορνό περιεχομένου, χρησιμοποιώντας υβριστικό περιεχόμενο και πολύ kinky εκφράσεις.

«Τον φαντάζομαι ως έναν πολύ καλό κριτικό. Ήταν κυνικός όσο δεν πάει. Τα reviews του ήταν κάτι ανάμεσα σε Χάουαρντ Στερν στο ξεκίνημά του και σε αυτό που θα μπορούσε να είναι ο Τράβις Μπικλ, αν ήταν κριτικός ταινιών», είχε περιγράψει για τον ήρωα του ο σκηνοθέτης, που τον είχε εμπνευστεί από τη δική του πρώτη δουλειά, που ήταν να τοποθετεί πορνό περιοδικά σε έναν αυτόματο πωλητή.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο απορρίπτει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό

Όλα αυτά όμως δεν θα πραγματωθούν κινηματογραφικά, αφού ο Κουέντιν Ταραντίνο αποφάσισε ότι δεν τον ικανοποιεί αυτό που έχει γράψει και συνειδητοποίησε πως δεν θα μπορέσει να κάνει την ταινία όπως τη φανταζόταν, οπότε έβαλε το σενάριο στα draft και αναζητάει κάτι καινούργιο για την 10η και τελευταία ταινία του.

Αυτό το στοιχείο είναι που έπαιξε και πολύ μεγάλο ρόλο στην απόφαση του εκκεντρικού σκηνοθέτη. Επειδή θα είναι το σκηνοθετικό του φινάλε, θέλει να φύγει με όσο μεγαλύτερη δόξα γίνεται και να ξέρει πως θα βρεθεί στα Όσκαρ για να πάρει αυτό που τόσο επιθυμεί, το Όσκαρ Σκηνοθεσίας, που δεν έχει πάρει ποτέ – έχει κερδίσει 2 Όσκαρ, ένα το 1995 για το Pulp Fiction κι ένα το 2013 για το Django Unchained.

Αρκετοί σχολίασαν στα social με δόση χιούμορ πως «ο Ταραντίνο ξέρει ότι μπορεί να κάνει και 11η ταινία;», υπονοώντας πως μπορεί να μην σταματήσει στο 10, αλλά να κάνει άλλη μία. Φυσικά, με τον Κουέντιν Ταραντίνο δεν μπορείς να τα βάλεις. Ήδη πάντως έχει αρχίσει σπέκουλα για ένα 3ο Kill Bill ως το κύκνειο άσμα του.

Θα θέλαμε πολύ πάντως να είμαστε μπροστά στη στιγμή που ο Κουέντιν Ταραντίνο αντιλαμβάνεται πως αυτό που έχει γράψει δεν τον καλύπτει και το πετάει εκνευρισμένος, απορρίπτοντας τον ίδιο του τον εαυτό. Και τον φανταζόμαστε να επιβεβαιώνει το meme του.

«Έβαλε μπουρλότο» ο Κουέντιν Ταραντίνο: Παράτησε την τελευταία του ταινία