Let’s take a trip down the memory lane που λένε και στο Αμέρικα, πολύ πριν υπάρξει Netflix, και ας πάμε πίσω στα 90s, τότε που ήμασταν παιδιά 8-9-10-11 ετών και η μόνη μας έγνοια ήταν αν θα καταφέρουμε να γλυτώσουμε το μπάνιο και να μείνουμε βρώμικοι τα ΣΚ. Τότε που καθόμασταν στο τραπέζι να καταβροχθίσουμε μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές από τον παππού και τη γιαγιά και η τηλεόραση έπαιζε MEGA ή STAR, συνήθως, για να δούμε μια από τις κλασικές, cheesy αμερικάνικες ταινίες.

Υπήρχαν κάποιες στάνταρ ταινίες που τις προέβαλαν 3-4 φορές τον χρόνο και στο μυαλό μας είχαν συνδεθεί με αυτή την ανεμελιά, την ελευθερία του ΣΚ, όπου είμαστε μαζί με τη γιαγιά και τον παππού και η μάνα μας μπορεί να σταματήσει να μας τα πρήζει, ενόσω ο πατέρας μας πίνει τσίπουρα και κρασιά ή περνάει τη μέρα του σε κανένα προποτζίδικο για να δει πόσο ήρθε η Μπρομαποϊκάρνα.

Κάποιες από αυτές τις ταινίες βρίσκονται στο Netflix και μπορείς να προετοιμάσεις από τώρα το περιβάλλον στο σπίτι σου για να τις δεις και να επιστρέψει νοσταλγικά στην ψυχή σου η ευφροσύνη εκείνης της εποχής, εκείνου του συναισθήματος των 90s που δεν ήταν όλα τόσο εύκολα, αλλά είχαν το χάζι τους.

Οι 4 ταινίες του Netflix που μυρίζουν 90ίλα από χιλιόμετρα

Jumanji

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ήταν ο αγαπημένος του MEGA και των τηλεθεατών, απλώς τότε δεν είχε εκτιμηθεί όσο έπρεπε. Μία ήταν η ταινία όπου υποδύεται ένα παιδί που πάσχει από ταχύτατη γήρανση και για κάθε μέρα που περνάει, μεγαλώνει επί 4 και μία το Jumanji. Στα μάτια ενός παιδιού, το να βλέπει πως ένα επιτραπέζιο μπορεί να εξελιχθεί σε περιπέτεια στη ζούγκλα και να σε στείλει στο διάστημα, ήταν φαντασμαγορία. Μαζί με αυτό, μπορείς να δεις στο Netflix και τα δύο καινούργια με τον The Rock και τον Κέβιν Χαρτ.

Men In Black

Όλη η τριλογία ήταν κλασική επιλογή, πάλι στο MEGA. Πάλι εξωγήινοι, πάλι science fiction, αλλά το εύπεπτο, αυτό που μπορούσαμε να καταλάβουμε σε εκείνη την ηλικία, κι ας μας τρόμαζε λίγο η συσκευή διαγραφής μνήμης. Γλυκές εξωγηινόφατσες, άγριοι εξωγήινοι και ανάμεσα τους ο Γουίλ Σμιθ με τον Τόμι Λι Τζόουνς να πυροβολούν και να προσπαθούν να σώσουν τον πλανήτη. Δυστυχώς, το reboot με Κρις Χέμσγουορθ και Τέσα Τόμπσον δεν ήταν τόσο καλό. Στο Netflix έχει και τα τρία MIB.

Matilda

Τώρα που μεγαλώσαμε, σε κάποιους μπορεί να φαίνεται πολύ girly, αλλά ακόμα και για τα αγοράκια τότε ήταν μια ταινία που τους άρεσε πολύ και το Netflix αναμοχλεύει εκείνες τις μνήμες.

Έχει την σκηνή στην οποία θα θέλαμε όλοι να συμμετέχουμε, αυτή δηλαδή που η κυρία Τράνσμπουλ, η κακιά διευθύντρια, παίρνει έναν χοντρούλη μαθητή και του χώνει ένα κέικ σοκολάτας στο πρόσωπο ως τιμωρία που έφαγε ένα κομμάτι. Εκεί μάθαμε πως μπορεί να υπάρξουν και γονείς-καθίκια και πως πολλές φορές η ψυχή μας μας καθοδηγεί στο μέρος που νιώθουμε ότι θα είμαστε καλύτερα. Κι ας μην είναι με αυτούς που η θεωρία λέει ότι πρέπει να αγαπάμε και να μας αγαπούν. Πάντα θα βρεθεί μπροστά μας ο προορισμός μας.

Ace Ventura

Ο Τζιμ Κάρεϊ είναι ο ορισμός του ηθοποιού «σαββατοκύριακο, 90s, μεσημέρια». Πότε MEGA, πότε STAR, ενίοτε ακόμα και Alter πιο μετά στα 00s, ο Τζιμ Κάρεϊ είχε την τιμητική του, ίσως γιατί οι ταινίες του ήταν πάντα οι πιο φθηνές για τα κανάλια να αγοράσουν στο μεγάλο παζάρι των Καννών. Ήταν η ταινία που είναι δικηγόρος μπαμπάς και ο γιος του εύχεται να μην ξαναπεί ποτέ ψέματα, ήταν και το Ace Ventura, αυτός ο ντετέκτιβ ζώων που αναλάμβανε υποθέσεις ανεύρεσης ζώων που χάθηκαν.

Ήταν η Αγγελική Νικολούλη των ζώων. Χρησιμοποιώντας την τρομερή ικανότητα του σε γκριμάτσες, σε αυτοσχεδιασμό, ο Τζιμ Κάρεϊ έκανε τον Ventura έναν από τους 2-3 πιο χαρακτηριστικούς ρόλους του και στο Netflix είναι επίσης δημοφιλής σε κάθε ταινία του που προστίθεται.